Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 13

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018

Với mong muốn giúp các em học sinh chuẩn bị tham dự kì thi vào lớp 10 và quý thầy cô giáo có thêm tài liệu tham khảo, VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn bộ Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2017. Hi vọng, đây sẽ là tài liệu hữu ích cho việc ôn tập của các bạn học sinh. Chúc các bạn ôn tập tốt với những đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh này và đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới.

Bộ đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Số 1

Bộ đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Số 2

Bộ đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Số 4

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 - Đề 12

Name: ..........................................................

I. Choose the underlined part that is pronounced different from others. (1pt)

1. A. invit

2. A. house

3. A. cartoon

4. A. motion

5. A. mean

B. attended

B. harm

B. carry

B. question

B. ready

C. celebrated

C. hour

C. face

C. mention

C. head

D. splayed

D. husband

D. collect

D. fiction

D. weather

II. Choose the best answer. (2pt)

1. You and I went there together,.............?

A. didn't you B. didn't I C. didn't we D. did we

2. John isn't going to go, and Peter isn't.............

A. too B. either C. also D. as well

3. We wish you............here with us now.

A. be B. were C. are D. would be

4. I was born.............. 1987.

A. on B. in C. of D. at

5. If he .........soon, he will miss the train.

A. doesn't come B. isn't coming C. didn't come D. won't come

6 We are too late. The plane............. off ten minutes ago.

A. took B. has taken C. had taken D. was taken

7. John didn't do his homework, ......................?

A. didn't he B. did John C. didn't John D. did he

8. Lam passed the test successfully.....................he worked very hard.

A. though B. so C. If D. because

9. If you explained it to him more slowly, he .................... it.

A. understands B. would understand C. understood D. will understand.

10. People are now interested in saving money and.......................... resources.

A. natural B. naturalize C. nature D. naturally

III. Supply the correct verb form. (2pt)

1. They (1 move)............................. three times since they got married.

2 We (visit).............................. Ha Long Bay next week.

3. If the weather is fine, we (3 go) .......................... camping next Sunday.

4. I wish I (4 can)......................... go out for dinner with you now.

5. While I (5 stand)......................... in front of the school gate, I (6 see) ............. ..... Nam.

6. Mrs Thanh suggests (7 take)......................... showers to save water.

7. At 6. 30 last night, when I (8 have) ...........................dinner, my friend phoned me.

IV: Read the passage and circle the best answer A, B, C, D to complete the passage. (1pt)

David Evans is a farmer. He does farming on his own land in Wales. The farm has belonged to his family for generations. David (1)........... sheep on his land. He does not employ (2) .........fulltime workers. His sons helps him when they are not (3) ............school. The guests from the city enjoy their quiet holidays in the clean country (4) .......... and they come to visit their farm. However, it's a lonely life for the Evans family when the guests have gone. The questions is that if his children want to (5)............. the farm when Mr. Evans give up working.

1. A. feeds B. grows C. raises D. leads

2. A. some B. more C. much D. any

3. A. in B. for C. at D. on

4. A. wind B. sight C. life D. air

5. A. take off B. take over C. take after D. take care

V. Read the passage then anwer the questions. (1pt)

Millions of pound worth of damage has been caused by a storm which passed across the north of England last night. The River Ribble burst its banks after heavy rain.

People were rescued from the floods by the firemen, who received numerous calls for help. Wind speeds reached ninety miles an hour in some places. Roads were blocked by fallen trees and electricity lines were brought down, leaving thousands of homes wihthout electricity. "Everything possible is being done to get the situation back to normal," a spokesman said.

1. What has been caused by a storm which passed across the north of England?

................................................................................................

2. When did the storm happen?

................................................................................................

3. What happened to the River Ribble?

................................................................................................

4. Who rescued many people from the floods?

...............................................................................................

5. Did wind peeds reach 90 miles an hour in some places?

...................................................................................................

VII. Rewrite the following sentences so that they are nearest meaning to the sentence printed before. (2p)

1. It takes Hoa 2 hours to do her homework every day.

Hoa spends.............................................................................................................

2. We were late for school because of the heavy rain.

Because it....................................................................................

3. I started living here two years ago.

I have ............................................................

4. People speak English as the first language in Australia.

English ...........................................................

5. I'm sorry I don't know the way to your house.

I wish....................................................................................................................

6. She doesn't work hard, so she doesn't get good marks.

If ......................................................................

7. "I'm working in a restaurant" she said

She said........................................................................................

8. The girl was injured in the accident. She is now in the hospital.

The girl.......................................................................................

The end

Đáp án

I. Câu 1: 1 điểm: Mỗi ý đúng được 0,2 điểm

1D 2C 3C 4B 5A

II. 2 điểm. Mỗi ý đúng 0,2

1. C 2. B 3. B 4. B 5. A 6. A 7. D 8. D 9. B 10. A

III. 2 điểm. Mỗi ý đúng 0,25

1. have moved 2. are visitin g 3. will go 4. could 5. was standing 6. saw 7. taking 8. was having

IV. 1 điểm. Mỗi ý đúng 0,2.

1. C 2. D 3. C 4. D 5. C

V. 1 điểm. Mỗi ý đúng 0,2.

1. Millions of pound worth of damage has been caused by the storm. (which pass across the north of England.)

2. It happened last night.

3. The River Ribble/ It burst its banks. (after heavy rain)

4. The firemen did./ The firemen rescued many people from the flood.

5. Yes, it did.

VI. 1 điểm. Mỗi ý đúng 0,25.

1. B 2. C 3. D 4. D 5. C

VII. 2 điểm. Mỗi ý đúng 0,25.

1. Hoa spends 2 hours doing her home work everyday

2. Because it rained heavily, we were late for school.

3. I have lived here for two years.

4. English is spoken as the first language in Australia.

5. I wish I knew the way to your house.

6. If she worked hard, she would get good marks.

7. She said she was working in a restaurant.

8 The girl who is now in the hospital was injured in the accident.

Đánh giá bài viết
1 4.031
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm