Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 15

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 gồm nhiều bài thi hay dưới đây sẽ giúp quý thầy cô và các em học sinh có nhiều tư liệu hay phục vụ trong giảng dạy và học tập. Chúc quý thầy cô giáo giảng dạy hay, các em học tập tốt.

Bộ đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Số 4

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 - Đề 12

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 13

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh học trường THPT Chuyên Nguyễn Huệ, Hà Nội năm học 2017 - 2018 (Lần 1)

Name:..........................................................

I. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 pt)

1. A. looked B. watched C. stopped D. carried

2. A. bath B. father C. theater D. health

3. A. study B. success C. surprise D. sugar

4. A. children B. charity C. charm D. champagne

5. A. danger B. angry C. language D. passage

II. Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence. (2pts)

1. Someone............ tickets are free.

A. said me B. said me that C. told me D. told to me

2. When she lived in the countryside, she................... in the river.

A. was swimming B. used to swim C. has swum D. is used to swimming

3. Saigon............... more than three hundred years ago.

A. was built B. has been built C. was building D. built

4. It is nearly ten years................... I saw her.

A. when B. since C. for D. while

5. Would you mind if I............... a photo?

A. take B. took C. would take D. am going to take

6. Last week I............... my children to the biggest zoo in town.

A. got B. brought C. fetch D. took

7. They said to me about the people and the places.......... they saw in New York.

A. Which B. Who C. that D. whom

8. Are you proud................ your country and its tradition?

A. about B. on C. of D. for

9. Do you collect stamps or other things?- Yes, I am a stamp.....................

A. collecting B. collector C. collect D. collection

10. I wish I........... a new computer.

A. had B. had had C. have D. would have

III. Give the correct tense or form of the verbs in brackets. (2pts)

1. Mary spent hours (1. repair)................................... her bike.

2. They advised him (2. not/ cross)...................... the street aganist the red lights.

3. He and his sister (3. not/ meet)........................ my friends since last Christmas

4. She (4. work).......................................... here since she left school?

5. Everyone (5. read) this novel, let us (6. discuss)....................................... it.

6. I (7. know).............. her for six years, when I met her, she (8. work)................... in a Law office.

7. They'd rather (9. walk)........................... than (10. go).......................... by car.

IV. Choose the word or phrase that best fits the blank space in the passage. (1,5pts)

For many people, traveling by plane is an exciting experience. Others, however, find the whole idea quite terrifying, (1)................. flying is no more dangerous (2)...................... any other form of travel and some experts say it is considerably safer. It is known, however, that most accident occurs during taking off and landing when a (4)...................... decisions are vitally important.

The people (5)............. job it is to look after the passengers, the stewards and stewardnesses play an important part in helping passengers to (7)................ safe and comfortable. Indeed for many passengers being taken such care of is all part of the total experience. No other form of travel involves waiting for people in quite the same (10)................ , with food, drink, newspapers, magazins, music, and even video films.

1.

A. although

B. too

C. and

D. because

2.

A. as

B. than

C. then

D. with

3.

A. leader’s

B. chief’s

C. driver’s

D. pilot’s

4.

A. whose

B. which

C. their

D. that

5.

A.experience

B. rest

C. feel

D. lie

6.

A. way

B. kind

C. sort

D. part

V. Read the passage and choose the best answer for the questions. (1pt)

Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school. Others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on telivision, in the office or among their friends. Most people must work hard to learn English.

Why do all these people learn English? It's not difficult to anwer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magezines in nglish.

1. According to the writer. English is learnt by...............

A. young children B. adults C. teenagers D. all are correct

2. In the line 2 of the second part, the word "it" refers to..........

A. country B. young childen C. English D. question

3. Where do many boys and girls learn English?

A. at home B. at school C. in evening classe D. in the office

4. Why do adults learn English?

A. Because they want to see movies in English B. Because they need it for their job.

C. Because they are foced to learn it D. Because it's not difficult to learn.

5. What of the following is NOT mentioned in the passge?

A. Children like reading English newspapers B. People in many countries learn English

C. English is one subject in school. D. Some books are written in English.

VI. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same. (1,5pts)

1. They will have to change the date of the meeting again.

The date...............................................................................................................................

2. "I am going to meet my father in front of the station", said Huy.

Huy said that..................................................................................

3. Her mother can cook better than her.

She can't....................................................................................

4. I don't have a computer.

I wish...........................................................................................

5. I haven't met him for two years.

It's........................................................................................................................................

VII. Use the words or phrases given to complete the sentences. (1pt)

1. There/ used/ be/ Church/ near/ post office/ my town.

.........................................................................................................................................

2. While/ I/ open/ letter/, phone/ ring

.........................................................................................................................................

3. I/ be/ very pleased/ see/ Tom/ again/ after/ long time.

............................................................................................................................................

4. You/ look/ thinner. You/ lose/ weight?

..........................................................................................................................................

5. That/ my old house/ I/ born/ grew up.

..........................................................................................................................................

Đáp án

I. 1 điểm: 0,2/1 câu trả lời đúng.

1. D 2. B 3. D 4. D 5. A

II. 2 điểm: 0,2/1 câu trả lời đúng.

1. C

2. B

3. A

4. A

5. B

6. D

7. C

8. C

9. B

10. A

III. 2 điểm: 0,2/1 câu trả lời đúng.

1. repairing 2. not to cross 3. haven't met

4. Has she worked....... 5. reads 6. dicuss 7. have known

8. worked 9. walk 10. go

IV. 1,5 điểm: 0,25/1 câu trả lời đúng.

1. A 2. B 3. D 4. A 5. C 6. A

V. 1điểm: 0,2/1 câu trả lời đúng.

1. D 2. C 3. B 4. B 5. A

VI. 1,5 điểm: 0,3/1 câu trả lời đúng.

1. The date of the meeting will have to be changed again.

2. Huy said that he was going to meet his father in front of the station.

3. She can't cook as well as her mother.

4. I wish I had a computer.

5. It's two years since I last met him.

VII. 1 điểm: 0,2/1 câu trả lời đúng.

1. There used to be a Church near the post office in my town

2. While I was opening the letter, the phone rang

3. I am very pleased to see Tom again after a long time.

4. You look thinner. Have you losen weight?

5. That is my old house where I was born and grew up.

Đánh giá bài viết
1 5.392
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm