Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 10

1 3.244

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 10 được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích dành cho các bạn lớp 9 muốn có một kì thi vào lớp 10 thành công nhất. Chúc các bạn ôn thi hiệu quả! 

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

ĐỀ LUYỆN SỐ 10

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.

I- Choose the best answer:

1. Do you like jazz? You should go to the jazz festival _____ you like that kind of music.

A. unless       B. if        C. while        D. or

2. I think he will join us, _____?

A. doesn't he   B. don't I    C. won't he     D. will he

3. The flood was responsible _____ the crop.

A. for damaging     B. to damage   C. damaging    D. about damaging

4. People _____ outlook on life is optimistic are usually happy people.

A. who        B. whom      C. that      D. whose

5. Some people are _____ interested in animals than other people.

A. further     B. far more    C. much     D. most

6. This time tomorrow _____ by swimming pool.

A. I'm relaxing   B. I'll be relaxing     C. relax        D. I'm relaxed

7. The bus driver was so tired _____ the same route that he asked for a transfer.

A. to drive      B. of driving        C. with driving     D. driving

8. The police must try to catch those men _____ drive dangerously.

A. they         B. which they       C. who they      D. who

9. You _____ better be careful not to miss the train!

A. would       B. should          C. did           D. had

10. What would happen to our life if the forest did not _____.?

A. destroy     B. exist            C. take place     D. occur

11. She will be disappointed _____ she gets the job.

A. but         B. unless          C. because      D. if

12. The dog _____ had been very quiet, suddenly started barking.

A. who        B. that            C. whom        D. it

13. Why don't you apply _____ the job advertised in the paper today?

A. with        B. of             C. for             D in

14. We're made great _____ in economy in the past few years.

A. result      B. effect         C. business        D. progress

15. He types _____ than you do.

A. more fast      B. much faster    C. most fast     D. more faster

16. Home computers are more _____ used in Vietnamese families now than they were a few years ago.

A. to widen       B. wide         C. widely        D. wider

17. She has to look after the children all day because they haven’t got used to _____ after themselves.

A. look          B. to look        C. looked       D. looking

18. We waited _____ at the bus stop for an hour but the bus didn't come.

A. patient        B. patiently       C. impatient     D. impatiently

19. English is an _____ medium of international communication.

A. effective      B. effectively      C. effect        D. effection

20. Drinking much wine is _____ to your health.

A. harm         B. harmful       C. harmless     D. harmlessly

21. My brother doesn't have a job. He's _____.

A. lonely        B. sick         C. unused       D. unemployed

22. He was absent from school _____ his illness.

A. because      B. because of    C. as           D. for

23. Where have you been? I've been trying _____ you for nearly an hour.

A. phone        B. to phone      C. phoning      D. for phoning

24. Is that the woman _____ is going with Alice?

A. the son of whom     B. whose son     C. that's son      D. the son of who

25. I finally finished _____ at 7.00 p.m and served dinner.

A. cooking     B. being cooked     C. to cook      D. to be cooked

26. My sister is very _____ of collecting stamps.

A. keen        B. interested       C. liked        D. fond

27. If you leave the cake in the oven for too long, it _____.

A. burns       B. burnt           C. will burn     D. will be burning

28. Reading the newspapers is a good way of increasing your general _____.

A. know       B. knowledgeable   C. knowledge    D. knew

29. The town is very _____. Thousands of tourists visit it each month.

A. attract      B. attractive        C. attraction     D. attracted

30. I hope you have not much _____ in finding this place.

A. difficult     B. difficulty        C. difficulties      D. more difficult

31. It is the first time _____.

A. I come here       B. I came here     C. I have come here      D. I will come here

32. He began looking for a job _____.

A. six months ago    B. for six months   C. six months           D. since six months

33. Jimmy is not _____ to go to school.

A. young enough     B. old enough     C. enough old           D. enough young

34. The ghost film we saw on TV last night was not _____ at all.

A. frighten          B. frightened      C. to frighten            D. frightening

35. More money _____ in education.

A. should be invested            B. should invest

C should to be invested           D. should being invested

36. Each park in London has its own _____.

A. attract        B. attractive        C. attraction         D. to attract

37. Anna looks very _____ in her new dress.

A. attract        B. attractive        C. attraction         D. to attract

38. Nam feels _____ because he did very badly on his last test.

A. happy        B. unhappy        C. happiness         D. unhappiness

39. Never put _____ until tomorrow what you can do today.

A. off           B. for             C. in               D. down

40. I'm not very keen _____ playing chess.

A. of            B. on            C. with              D. for

II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps

I have always wanted to go fishing. Last summer, I went on a trip to Taiwan. (41) the last day of my vacation, I went fishing on a beautiful lake. Unfortunately, I didn't catch (42) fish, and I got bored. I decided to go (43). When I stood up, my wallet (44) my pocket and into the water. It had all my money, my passport, my plane tickets- everything. I (45) into the lake to look (46) it, but I didn't find anything. The next morning, I wasn't able to leave the hotel. I had (47) money to pay the bill and no plane ticket or passport to go home. So what did I do? I called my boss and asked (48) some money. I have (49) had (50) a terrible experience.

41. A. at          B. on        C. in           D. during

42. A. any        B. a         C. an           D. some

43. A. swim       B. swam      C. swimming     D. to swim

44. A. out of      B. out        C. of           D. into

45. A. jump       B. jumping    C. to jump       D. jumped

46. A. for         B. after       C. into          D. out

47. A. any        B. much      C. some         D. no

48. A. X         B. for        C. after          D. to

49. A. ever       B. still        C. never         D. just

50. A. so         B. too        C. also          D. such

___________THE END____________

Đáp án Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh 

I- 1. B     2. C    3. A    4. B     5. B       6. B    7. B     8. D     9. D      10. B

11. B     12. B   13. C    14. D    15. B     16. C    17. D    18. B    19. A     20. B

21. D    22. B   23. B    24. B    25. A     26. D    27. C    28. C    29. B    30. B

31. C    32. D   33. B   34. D    35. A     36. C    37. B    38. B    39. A    40. B

II- 41. B 42. A 43. C 44. A   45. D    46. A     47. D    48. B    49. C    50. D

___________THE END____________

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Bộ đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án của Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
1 3.244

Video đang được xem nhiều

Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm