Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 17

1 826
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
ĐỀ LUYỆN SỐ 17
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201...
201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I- Choose the best answer:
1. Do you like jazz? You should go to the jazz festival _____ you like that kind of music.
A. unless B. if C. while D. or
2. I think he will join us, _____?
A. doesn't he B. don't I C. won't he D. will he
3. The flood was responsible _____ the crop.
A. for damaging B. to damage C. damaging D. about damaging
4. People _____ outlook on life is optimistic are usually happy people.
A. who B. whom C. that D. whose
5. Some people are _____ interested in animals than other people.
A. further B. far more C. much D. most
6. This time tomorrow _____ by swimming pool.
A. I'm relaxing B. I'll be relaxing C. relax D. I'm relaxed
7. The bus driver was so tired _____ the same route that he asked for a transfer.
A. to drive B. of driving C. with driving D. driving
8. The police must try to catch those men _____ drive dangerously.
A. they B. which they C. who they D. who
9. You _____ better be careful not to miss the train!
A. would B. should C. did D. had
10. What would happen to our life if the forest did not _____.?
A. destroy B. exist C. take place D. occur
11. She will be disappointed _____ she gets the job.
A. but B. unless C. because D. if
12. The dog _____ had been very quiet, suddenly started barking.
A. who B. that C. whom D. it
13. Why don't you apply _____ the job advertised in the paper today?
A. with B. of C. for D in
14. We're made great _____ in economy in the past few years.
A. result B. effect C. business D. progress
15. He types _____ than you do.
A. more fast B. much faster C. most fast D. more faster
16. Home computers are more _____ used in Vietnamese families now than they were a few
years ago.
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. to widen B. wide C. widely D. wider
17. She has to look after the children all day because they haven’t got used to _____ after
themselves.
A. look B. to look C. looked D. looking
18. We waited _____ at the bus stop for an hour but the bus didn't come.
A. patient B. patiently C. impatient D. impatiently
19. English is an _____ medium of international communication.
A. effective B. effectively C. effect D. effection
20. Drinking much wine is _____ to your health.
A. harm B. harmful C. harmless D. harmlessly
21. My brother doesn't have a job. He's _____.
A. lonely B. sick C. unused D. unemployed
22. He was absent from school _____ his illness.
A. because B. because of C. as D. for
23. Where have you been? I've been trying _____ you for nearly an hour.
A. phone B. to phone C. phoning D. for phoning
24. Is that the woman _____ is going with Alice?
A. the son of whom B. whose son C. that's son D. the son of who
25. I finally finished _____ at 7.00 p.m and served dinner.
A. cooking B. being cooked C. to cook D. to be cooked
26. My sister is very _____ of collecting stamps.
A. keen B. interested C. liked D. fond
27. If you leave the cake in the oven for too long, it _____.
A. burns B. burnt C. will burn D. will be burning
28. Reading the newspapers is a good way of increasing your general _____.
A. know B. knowledgeable C knowledge D. knew
29. The town is very _____. Thousands of tourists visit it each month.
A. attract B. attractive C. attraction D. attracted
30. I hope you have not much _____ in finding this place.
A. difficult B. difficulty C. difficulties D. more difficult
31. It is the first time _____.
A. I come here B. I came here C. I have come here D. I will come here
32. He began looking for a job _____.
A. six months ago B. for six months C. six months D. since six months
33. Jimmy is not _____ to go to school.
A. young enough B. old enough C. enough old D. enough young
34. The ghost film we saw on TV last night was not _____ at all.
A. frighten B. frightened C. to frighten D. frightening
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
35. More money _____ in education.
A. should be invested B. should invest
C should to be invested D. should being invested
36. Each park in London has its own _____.
A. attract B. attractive C. attraction D. to attract
37. Anna looks very _____ in her new dress.
A. attract B. attractive C. attraction D. to attract
38. Nam feels _____ because he did very badly on his last test.
A. happy B. unhappy C. happiness D. unhappiness
39. Never put _____ until tomorrow what you can do today.
A. off B. for C. in D. down
40. I'm not very keen _____ playing chess.
A. of B. on C. with D. for
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps
I have always wanted to go fishing. Last summer, I went on a trip to Taiwan. (41)__________
the last day of my vacation, I went fishing on a beautiful lake. Unfortunately, I didn't catch (42)
______fish, and I got bored. I decided to go (43)_________. When I stood up, my wallet
(44)________ my pocket and into the water. It had all my money, my passport, my plane tickets-
everything. I (45)__________ into the lake to look (46)________ it, but I didn't find anything.
The next morning, I wasn't able to leave the hotel. I had (47)_________ money to pay the bill
and no plane ticket or passport to go home. So what did I do? I called my boss and asked
(48)_________ some money. I have (49)__________ had (50) __________a terrible experience.
41. A. at B. on C. in D. during
42. A. any B. a C. an D. some
43. A. swim B. swam C. swimming D. to swim
44. A. out of B. out C. of D. into
45. A. jump B. jumping C. to jump D. jumped
46. A. for B. after C. into D. out
47. A. any B. much C. some D. no
48. A. X B. for C. after D. to
49. A. ever B. still C. never D. just
50. A. so B. too C. also D. such
___________THE END____________
KEYS
I- 1. B 2. C 3. A 4. B 5. B 6. B 7. B 8. D 9. D 10. B 11. B 12. B 13. C 14. D 15. B 16. C 17. D 18.
B 19. A 20. B 21. D 22. B 23. B 24. B 25. A 26. D 27. C 28. C 29. B 30. B 31. C 32. D 33. B 34.
D 35. A 36. C 37. B 38. B 39. A 40. B

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Mời các bạn vào thử sức với Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 17 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải nhằm đem đến cho các bạn nội dung ôn tập hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao nhất trong kì thi sắp tới. Chúc các bạn ôn tập hiệu quả.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án của Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
1 826
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm