Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 21

1 866
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
ĐỀ LUYỆN SỐ 21
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... –
201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I- Choose the best answer:
1. ....... already left by the time I arrived.
A. He is B. He has C. He was D. He'd
2. He is good ....... all sports.
A. at B. in C. into D. with
3. I felt frightened. It was ....... experience.
A. frightening B. a frightening C. the frightening D. one frightening
4. I don't want ....... milk today.
A. some B. any C. no D. many
5. If you ....... someone else, who would you like to be?
A. can be B. have been C. are D. could be
6. How long will it ....... to get there?
A. cost B. lose C. make D. take
7. Nobody has ....... done this before.
A. any B. can have C. have D. ever
8. There isn't ....... food in the house.
A. none B. no C. some D. any
9. He ....... on his history studies all yesterday morning.
A. used to work B. had worked C. was working D. has worked
10. How fast did he drive? ....... 301 miles an hour.
A. At B. With C. To D. By
11. He sometimes ....... in bed until noon.
A. stay B. is staying C. stays D. staying
12. What has happened ....... this poor man?
A. with B. on C. for D. to
13. My friend, Herbert, has always been fat. He ....... still fat.
A. was B. has C. has been D. is
14. That villa looks very old. When ...... it built?
A. was B. does C. did D. is
15. Will you ....... to finish your homework?
A. be able B. capable C. able D. opposite
16. He speaks English .......he speaks French.
A. gooder than B. worst than C. better than D. more better than
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
17. What did he find? - He was surprised at what .......
A. did he find B. he find C. he found D. he has found
18. Everyone is ....... his best.
A. making B. saying C. working D. doing
19. Wine is made ....... grapes.
A. from B. of C. on D. with
20. We can live ....... nothing but water for about one month.
A. by B. for C. on D. with
21. "War and Peace" ....... the longest book I've ever read.
A. are B. were C. is D. was
22. Little boys like ....... trees.
A. climb B. climbing C. swing from D. having a swing
23. I'm terribly sorry. 'Terribly" means .......
A. quite B. quiet C. very D. extremely
24. A ....... teaches or does research in physics.
A. physicist B. mathematician C. chemist D. physician
25. I've got no money. Can you ....... me five pound.
A. lend B. borrow C. rent D. do
26. Big Ben is the ....... clock in London.
A. famousest B. most famous C. more famous D. famouser
27. I shall be ready ....... a moment.
A. for B. in C. with D. on
28. Have you ever gone abroad? - No, .......
A. I never have B. I have never C. I have D. I have ever
29. Fred was sent to school ....... the age of six.
A. at B. in C. on D. from
30. What's the name of the song.......those girls are singing?
A. what B. whom C. who D. which
31. Is this film worth .......?
A. to see B. seeing C. see D. to have seen
32. It was so late that I ...... take a taxi.
A. have to B. was to C. must D. had to
33. It was made ...... copper.
A. by B. from C. of D. in
34. We spent the ....... days on the beach.
A. few last sunny B. last few sunny C. last sunny few D. few sunny last
35. Please drive....... You are making me nervous.
A. slow B. more slowly C. more slow D. slowlier
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
36. A machine can work 100 time as fast as any person ......
A. can B. work C. did D. could
37. Mary would lend me some money if I ....... her.
A. ask B. am asking C. will ask D. asked
38. You will not succeed ....... working harder.
A. unless B. if C. without D. although
39. If you hurry, you will be there ....... midnight.
A. until B. while C. on D. by
40. ....... does he call? - Once a month.
A. How seldom B. How long C. How soon D. How often
41. I'd rather ....... camping with them.
A. went B. going C. go D. am going
42. I'd like to thank you ....... what you have done.
A. by B. X C. for D. on
43. We won't go out ....... it stops raining.
A. if B. if not C. unless D. when
44. She is the woman ....... I wrote.
A. to whom B. whom to C. who D. whose
45. The house ....... five months ago.
A. has completed B. completed C. was completed D. has been completed
46. ....... did Lucy come? - By train.
A. When B. How C. Why D. Where
47. ....... a good weekend.
A. Make B. Spend C. Pass D. Have
48. It looks ....... than it really is.
A. high B. higher C. much high D. far high
49. A film fan is a person who ....... films.
A. makes B. sees C. enjoys seeing D. possesses
50. Tim is in Australia. He went ....... Australia six months ago.
A. to B. in C. at D. into
___________THE END____________
KEYS
I- 1. D 2. A 3. B 4. C 5. D 6. D 7. D 8. D 9. C 10. A 11. C 12. D 13. D 14. A 15. A 16. C 17. C
18. D 19. A 20. C 21. C 22. B 23. D 24. A 25. A 26. B 27. B 28. B 29. A 30. D 31. B 32. D 33. C
34. B 35. B 36. A 37. D 38. C 39. D 40. D 41. C 42. C 43. C 44. A 45. C 46. B 47. D 48. B 49. C
50. A
___________THE END____________
Mời các bạn tham khảo các bài tiếp theo tại: https://vndoc.com/luyen-thi-vao-lop-10

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Luyện đề là hoạt động cần thiết trước mỗi kì thi quan trọng, Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 21 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sau đây sẽ giúp các bạn có thêm kiến thức và kĩ năng cho đề thi tới đây.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án của Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
1 866
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm