Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 22

1 741
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
ĐỀ LUYỆN SỐ
1011
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201…
201…
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I- Choose the best answer:
1....... eight musicians in the band.
A. They will consist B. They are being C. There is D. There will be
2. We are very grateful ...... your help.
A. to B. at C. with D. for
3. He ....... wear a pair of glasses.
A. used to B. used C. use D. use to
4. Do you remember Mrs Goddard, ....... taught us English composition? - I certainly do.
A. who B. whom C. that D. which
5. It was too small. It wasn't .......
A. enough big B. big enough C. fairly big D. rather big
6. There is too much noise in this room. I can't understand what .......
A. is the professor saying B. is saying the professor
C. that is the professor saying D. the professor is saying
7. Don't forget ....... home as soon as you arrive at your destination.
A. to call B. calling C. having called D. to be called
8. They wanted to know if the woman had died of the rare ......
A. illness B. pain C. ache D. hurt
9. NewYork, Tokyo and Paris are all.......
A. big cities B. capital cities C. central cities D. in Europe
10. I'll see you .......
A. short B. after C. next D. later
11. Go and sit ....... Richard.
A. beside B. next to C. by D. all are correct
12. This is the boy ...... father is an architect.
A. who B. his C. whose D. which
13. I ...... English for 6 years now.
A. am studying B. will have studied
C. have been studied D. have been studying
14. My uncle has given up .......
A. smoke B. smoking C. to smoke D. smoked
15. Have you been Ho Chi Minh city?
A. Until you not B. Already not C. Still not D. Not yet
16. I've got a new grammar book. - .......
A. How many cost? B. How much price?
C. How much is it? D. How much you pay?
17. At four o'clock Mr Huchinson still had some ...... to do in his garden.
A. work B. job C. effort D. take
18. He has always been generous and he still .......
A. has been B. was C. is D. has
19. Thank you for ....... me.
A. invite B. invited C. inviting D. invitation
20. The lesson is ....... difficult that nobody can understand it.
A. so B. such C. very D. a lot
21. That umbrella is .......
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. our B. our's C. ours D. to our
22. What ....... to the beggar?
A. did happen B. was happened C. happening D. happened
23. Please smoke in the ....... room.
A. smoke B. smokes C. smoking D. smoked
24. We've got ....... food in the house.
A. plenty of B. plenty C. lots D. very much
25. Up to now I ....... a lot of information about her.
A. would learn B. have learnt C. have learn D. will learn
26. Mrs Smith, ....... husband is a diplomat, gives cooking lessons.
A. whom B. who C. whose D. who's
27. He was arrested. He .......
A. escaped B. was caught C. was stopped D. was seen
28. He heard a noise ....... coming from the bar.
A. which was B. who was C. that is D. which is
29. I live a few yards ....... the bus stop.
A. off B. away C. from D. with
30. We ....... in this village 10 years ago.
A. have lived B. were living C. used to live D. lived
31. I have a lot of books, ....... which I haven't read.
A. many of B. most of C. some of D. all are correct
32. I'm sorry. I haven't got any money. I've ....... my wallet at home.
A. missed B. left C. let D. forgotten
33. If someone ....... into the store, smile and say, " May I help you?"
A. comes B. came C. would come D. could come
34. The children have gone .......
A. for shopping B. to shop C. shopping D. to make shopping
35. Life on earth ....... destroyed unless nuclear tests stop.
A. would be B. will C. will be D. is
36. The doctor succeeded ....... the patient's life.
A. when he saves B. saving C. to save D. in saving
37. She eats too much and now she is .......
A. weighed B. weight C. overweigh D. overweight
38. Lots of people ....... yoga to relax.
A. give up B. take up C. do D. make
39. The people ....... thought he was a bit strange.
A. which he worked with B. with which he worked
C. with whom he worked D. he worked with
40.A musician is a person ....... music.
A. who plays B. whose C. who play D. which plays
41. Do you know a good ....... to paint my house?
A. painting B. paint C. who D. painter
42. Please don't touch anything ...... the police arrive.
A. when B. if C. unless D. until
43. These apples are different ....... the ones you bought yesterday.
A. from B. with C. at D. about
44. He spent a lot of time ...... reading books.
A. on B. at C. in D. no word is needed
45. They treat women ....... more equally than people in the North.
A. very B. too C. so D. much
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
46. Many Welsh people speak English as their ....... language.
A. home B. first C. family D. mother
47. Even if you can't stop driving altogether, at least try to cut .......
A. off B. down C. up D. out
48. The crowd at a football match are often .......
A. excite B. excited C. exciting D. being excited
49. If there ....... gravity, water wouldn't run down hill.
A. aren't B. isn't C. wasn't D. weren't
50. Your brother is very tall. What is his exact .......?
A. size B. length C. height D. measure
___________THE END____________
KEYS
I- 1. A 2. D 3. A 4. A 5. B 6. D 7. A 8. A 9. A 10. D 11. D 12. C 13. D
14. B 15. D 16. C 17. A 18. C 19. C 20. A 21. C 22. D 23. C 24. A 25. B
26. C 27. A 28. A 29. C 30. D 31. D 32. B 33. A 34. D 35. C 36. D 37. D 38. B 39. C
40. A 41. D 42. D 43. A 44. D 45. D 46. D 47. B 48. B 49. D 50. C
___________THE END____________
Mời các bạn tham khảo các bài tiếp theo tại: https://vndoc.com/luyen-thi-vao-lop-10

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Mời các bạn vào thử sức với Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 22 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn chuẩn bị kiến thức cũng như những kĩ năng cần thiết để đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới. Chúc các bạn ôn tập hiệu quả.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án của Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
1 741
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm