Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 28

1 569
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
ĐỀ LUYỆN SỐ 28
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201…
201…
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
SECTION 1. PHONETICS:
I. Chọn một phương án A, B, C, hoặc D ứng với từ phần gạch chân được phát âm khác với
các từ còn lại. (1 điểm)
01. A. demanded B. lived C. questioned D. raised
02. A. brothers B. weekends C. problems D. secrets
03. A. nuclear B. duty C. dust D. confuse
04. A. knight B. kidergarten C. knob D. knife
SECTION 2. LECXICO- GRAMMAR:
I. Chọn một phương án đúng A, B, C hoặc D ứng với các từ hoặc cụm từ thích hợp để hoàn
thành các câu sau. (2,5 điểm)
01. The man asked the boys_________.
A. why did they fight B. why they were fighting
C. why they fight D. why were they fighting
02. My mother was afraid to let me_______ the tree.
A. climbing B. climb C. climbs D. climbed
03. People like wearing jeans because the material doesn’t wear_______ easily.
A. out B. off C. away D. by
04. Use a_______ to check up the words you want to know about.
A. book B. magazine C. dictionary D. newspaper
05. _______ Nam was a vegetarian, he avoided eating meat.
A. As B. Since C. Because D. All are correct
06. “I suggest using public buses instead of motorbikes.” “______________.”
A. yes, please B. Good idea C. We can D. Well done
07. I’m pleased_______ all of you have studied better.
A. that B. which C. how D. if
08. The professor_______ course I am taking part in is excellent.
A. who B. whom C. which D. whose
09. _______ you help me with the house work?.
A. may B. shall C. will D. should
10. The harder she works, the_______ money she earns.
A. better B. more C. much D. most
II. Tìm một lỗi sai trong bốn phần gạch chân A, B, C hoặc D trong các câu sau. (1,0 điểm)
01. This book consists about three parts: introduction, development and conclusion.
A B C D
02. It was very kind of you showing me so much of the city.
A B C D
03. She made so much mistakes in this essay that her teacher asked her to rewrite it.
A B C D
04. Let’s tell him about our trip to Bai Dinh pagoda, will you?
A B C D
III. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc trong các câu sau. (1,25 điểm)
01. Tom wishes someone (give)_______ him a job next month.
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
02. You should get him (fix)_______ the washing machine.
03. If you (find) a wallet in the street, what would you do with it?
04. Up to now, he (score)_______ three goals for his team.
05. The Earth (circle)_______ the Sun once every 365 days.
IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn chỉnh câu. (1,0 điểm)
01. He answered all my questions_________. (logic)
02. The monitor was absent from class yesterday because of her________. (sick)
03. My father is reading a book________ by Hemingway. (write)
04. Our children are very________ about their summer vacation. (excite)
SECTION 3. READING:
I. Đọc đoạn văn sau trả lời câu hỏi. (1,0 điểm)
After inventing dynamite, Swedish born Alfred Nobel became a very rich man. However,
he foresaw its universally destructive power too late. Nobel preferred not to be remembered as
the inventor of the dynamite, so in 1895, just two weeks before his death, he created a fund to be
used for awarding prizes to people who had made worldwide contributions to humanity.
Originally, there were five awards: Literature, Physics, Chemistry, Medicine and Peace.
Economics was added in 1968, just sixty seven years after the first awards ceremony.
Nobel’s original legacy of nine million dollars was invented, and the interest on this sum
is used for the awards, which vary from $ 30,000 to $ 125,000.
Every year, on December 10, the anniversary of Nobel’s death, the awards (gold medal,
illuminated diploma and money) are presented to the winners. Some politics plays an important
role in the judges’ decision. Americans have won numerous science awards, but relatively few
literature prizes.
No awards were presented from 1940 to 1942 at the beginning of World War II. Some
have won two prizes, but this is rare; others have shared their prizes
Questions:
01. What is the nationality of Alfred Nobel?
02. What did he invent?
03. When did he create a fund to be used for awarding prizes to people who had made worldwide
contributions to humanity?
04. Were any awards presented from 1940 to 1942?
II. Chọn đáp án đúng để điền vào đoạn văn sau. (1,25 điểm)
Clothes today are very different (01)________ the clothes of the 1800s. One difference is
the way they look. For example, in the 1800s all women (02)________ dresses. The dresses all
had long skirts. But today women do not always wear dresses with long skirts. Sometimes they
wear short skirts. Sometimes they wear pants. Another difference between 1800s and today is the
cloth. In the 1800s clothes (03)________ made only from natural kinds of (04)________. They
were made from cotton, wool, silk or linen. But today, there are many kinds of man- made cloth.
A lot (05)________ clothes are now made from nylon, rayon, or polyester.
01. A. in B. from C. at D. to
02. A. wore B. take C. give D. make
03. A. is B. are C. were D. was
04. A. silk B. cotton C. nylon D. cloth
05. A. of B. at C. in D. from
SECTION 4. WRITING:
Hoàn chỉnh câu th hai sao cho không thay đổi nghĩa so với câu đã cho. (1,0 điểm)
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
01. We can’t hang the picture on the wall. It is too heavy.
The picture is so_______________________________________________________
02. I prefer going out for a meal to staying at home.
I’d rather______________________________________________________________
03. She made a lot of mistakes in the examination.
A lot of________________________________________________________________
04. Although the road is narrow, they drove their car fast.
In spite of______________________________________________________________
___________THE END____________
KEYS
SECTION 1. PHONETICS:
I. Chọn một phương án A, B, C, hoặc D ứng với từ có phần gạch chân được phát âm khác
với các từ còn lại. (1,0điểm)
1. A 2. D 3. C 4. B
SECTION 2. LECXICO- GRAMMAR:
I. Chọn một phương án đúng A, B, c hoặc D ứng với các từ hoặc cụm từ thích hợp để hoàn
thành các câu sau. (2,5 điểm)
1. B 2. B 3. A 4. C 5. D
6. B 7. A 8 D 9. C 10. B
II. Tìm một lỗi sai trong bốn phần gạch chân A, B, C hoặc D trong các câu sau. (1,0 điểm)
1. B 2. C 3. A 4. D
III. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc trong các câu sau. (1,25 điểm)
1. would give 2. to fix 3. found 4. has scored 5. circles
IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn chỉnh câu. (1,0 điểm)
1. logically 2. sickness 3. written 4. excited
SECTION 3. READING:
I. Đọc đoạn văn sau trả lời câu hỏi. (1,0 điểm)
1. The nationality of Alfred Nobel is Swedish/ He is Swedish
2. He invented dynamite.
3. In 1895, just two weeks before his death, he created a fund to be used for awarding prizes
to people who had made worldwhile contributions to humanity.
He created a fund to be used for awarding prizes to people who had made worldwhile
contributions to humanity in 1895, just two weeks before his death.
In 1895. just two weeks before his death.
4. No, they were not.
II. Chọn đáp án đúng để điền vào đoạn văn sau (1,25 điểm)
1. B 2. A 3. C 4. D 5. A
SECTION 4. WRITING:
I. Hoàn chỉnh câu thứ hai sao cho không thay đổi nghĩa so với câu đã cho. (1,0 điểm)

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 28 được sưu tầm và đăng tải dưới đây với nội dung các câu hỏi thường gặp trong các đề thi tuyển sinh vào lớp 10 rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị trước kì thi.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập.

Các bạn cũng có thể luyện đề trực tiếp, sau đó gửi bài và so ngay kết quả qua bài chúng tôi cung cấp dưới đây. Chúc các bạn ôn thi hiệu quả:

Đề thi tuyển sinh lớp 10 năm 2018 môn Tiếng Anh (Đề 6)

Đánh giá bài viết
1 569
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm