Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 29

1 679
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
ĐỀ LUYỆN SỐ 29
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201…
201…
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I. Chọn chữ cái A,B,C hoặc D của từ phần gạch chân có cách đọc khác các từ còn lại
trong nhóm.(1,0 điểm)
1.
A. climate B. comic C. hike D. website
2.
A. erupt B. humor C. UFO D. communicate
3. A. ordered B. controlled C. changed D. watched
4. A. soon B. mood C. blood D. moon
II. Chọn chữ cái A,B,C hoặc D tương ứng với từ hoặc cụm từ thích hợp để hoàn thành mỗi
câu sau. (2,5điểm)
1. We can save energy that means we can save our ...
A. natural resources B. land C. water D. air
2. We should use public buses ___________ of motorbikes or cars.
A instead B because C in spite D change
3. In my family lighting ________ for 30 percent of the electricity bill.
A looks B accounts C takes D chooses
4. Liz wishes she …………. Ba’s village again some day.
A. can visit
B. visit
C. visits
D. would visit
5. The examiner asked Lan ………….. she liked classical music or not.
A. if
B. as if
C. only if
D. whether
6.If you want to attend the course, you …………………… pass the examination.
A. has to
B. have to
C. could
D. had to
7. If she …….. her work early, she could go home.
A. finishes B. finished C. will finish D. would finish
8. This food is the best I_________tasted.
A. had never B. have ever C. did D. had
9. How much time do you spend ______ a web a day?
A. to surf B. surfing C. surf D. to have surfed
10. Listen to what I am saying, ______ ?
A. don’t you B. do you C. will you D. can you
III. c định từ hoc cụm từ gạch dưới cần phải sửa đ c u sau tr thành u đúng
bằng ch chọn ch cái A,B,C hoặc D (1,0 điểm)
1. My mother always made me to wash my hands before every meal.
A B C D
2. The information I got from the assistant was such confusing that I didn’t know what to do.
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A B C D
3. She has been playing as a professional tennis player from 1990s.
A B C D
4. Nha Trang, that has a long beach, attracts many foreign visitors.
A B C D
IV. Cho thì hoặc dạng thích hợp của động từ trong ngoặc: (1,25 điểm)
1. Mr alan lives in England, he is used to …..on the left. (drive)
2.Water can
t.. …here. People must go to a lake nearby to get it. (find)
3. Lien …………. many trips to Ho Chi Minh City since 2005. (take)
4. If Trang had an alarm clock, she …… to school on time. (arrive)
5.I hope they ……… the exam next week. (pass)
V. Hoàn thành các câu dưới đây với dạng thích hợp của các từ in hoa tương ứng với mỗi
câu. (1,0 điểm)
1. Children need to have good ……………. (EDUCATE)
2. The most …… earthquake in Japan occurred in 1923. (DANGER)
3. The ………… of the employees have university degrees. (MAJOR)
4.The best bicycles are……….in this factory. (PRODUCE)
VI. Đọc đoạn văn trả lời câu hỏi(1,0 điểm)
You ask me what I think about my dad. Great! I must tell you my dad is the best person in the
world. Do you know what I mean? He is a considerate and generous man who is loved not only
by all his friends but also by all his family. His sense of humor distinguishes him from others. In
a word, my dad is terrific. I'm so proud of him and love him so much.
1.Who do you think the writer sends this postcard to?
.................................................................................................................................
2.What does he think about his father?
.................................................................................................................................
3.What quality makes his father different from others?
.................................................................................................................................
4.Is he so proud of his father?
.................................................................................................................................
VII. Hãy chọn từ cho sẵn điền vào chỗ trống cho phù hợp: ( 1,25 điểm)
Plants supply man with food clothing, and shelter- his most important needs.
Many of our most useful medicines are also made (1)_________plants. In addition, plants
add beauty and pleasure to our lives. Most people enjoy the smell of flowers, the sight field of
all certain diseases worth from for
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
waving grain, and the quiet of a forest. Not (2)_______plants are helpful to man. Some species
grow in fields and gardens as weeds that choke off useful plants. Tiny hits of pollen from
(3)_______plants cause such (4)_________as asthma and hay fever. Other plants destroy
millions of dollars (5)_______of crops yearly.
VIII. Hãy viết lại những câu dưới đây bằng các từ gợi ý sao cho câu viết lại nghĩa không
đổi so với câu trước. (1,0 điểm)
1. Unless she waters this tree, it will die .
If _______________________________________
2.It takes Minh 2 hours to do his homework everyday.
Minh spends………………………………………………………………
3. He is an architect. He designed the new city library.
He is the architect............................................................................................
4.The children couldn't go swimming because the sea was rough.
The sea was too.................................................................................................
___________THE END____________
KEYS
I. Chọn chữ cái A,B,C hoặc D của từ phần gạch chân có cách đọc khác các từ còn lại
trong nhóm.(1,0 điểm)
1. B
2. A
3. D
4. C
II. Chọn chữ cái A,B,C hoặc D tương ứng với từ hoặc cụm từ thích hợp để hoàn thành mỗi
câu sau. (2,5điểm)
1.A
2. A
3. B
4. D
5. D
6. B
7. B
8. B
9. B
10. C
III. c định từ hoặc cụm từ gạch dưới cần phải sửa đ c u sau tr thành u đúng
bằng ch chọn ch cái A,B,C hoặc D (1,0 điểm)
1. B

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc có đáp án - Đề luyện 29 được sưu tầm và đăng tải dưới đây với nội dung các câu hỏi thường gặp trong các đề thi tuyển sinh vào lớp 10 rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị trước kì thi.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập.

Các bạn cũng có thể luyện đề trực tiếp, sau đó gửi bài và so ngay kết quả qua bài chúng tôi cung cấp dưới đây. Chúc các bạn ôn thi hiệu quả:

Đề thi tuyển sinh lớp 10 năm 2018 môn Tiếng Anh (Đề 6)

Đánh giá bài viết
1 679
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm