Đề thi thử vào lớp 6 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

Đề thi vào lớp 6 tiếng Anh có đáp án

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn thi vào lớp 6 môn tiếng Anh mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 5 chương trình mới giúp các em học sinh ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả. 

PART 1: VOCABULARY AND GRAMMAR (30 points)

I. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. chair  B. school  C. couch  D. children
2. A. game B. chang C. vegetable  D. geography
3. A. intersection  B. eraser  C. bookstore  D. history
4. A. tenth  B. tooth  C. brother  D. theater
5. A. boo B. tooth  C. foo D. flood
6. A. winters  B. cameras  C. eggs  D. watches

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others.

1. A. nineteen  B. museum  C. eraser  D. drugstore
2. A. between  B. routine  C. stadium  D. police
3. A. hotel  B. remember  C. repeat  D. classroom
4. A. dangerous  B. accident C. telephone  D. engineer

III. Circle the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

1. What about _________ a cup of coffee?

A. A. have

B. having

C. you have

D. do you have

2. When it becomes hot, people often feel _________

A. hungry

B. thirsty

C. happy

D. worried

3. The sign says “No smoking “. You _________ smoke.

A. can

B. are not

C. must not

D. must

4. I’m playing table tennis. _________ you like table tennis ?

A. Have

B. Is

C. Are

D. Do

5. There is an English examination _________ Friday, 11th December.

A. at

B. in

C. to

D. on

6. _________ do the buses run? - Every twenty minutes.

A. How far

B. What time

C. How often

D. How much

7. What time _________ back?

A. is she coming

B. comes she

C. she does come

D. does she come

8. The students have got _________ news about their exams.

A. many

B. some

C. a

D. a few

9. The boy looks a little thin, _________ he is strong.

A. and

B. for

C. or

D. but

10. Mary and _________ would like to join the English Club speaking.

A. me

B. my

C. mine

D. I

IV. Match the sentences, clauses or phrases in column A with the ones in column B to make meaningful sentences.

A B
1.How do you go to school every day?  A.She's a doctor.
2.Who's that?  B.It’s Mrs Young.
3.Where do you live?  C.I’m watching T.V.
4.What does she do?  D.I live on Tran Phu street.
5.What are you doing?  E.By motorbike.

V. Identify the mistake in each sentence

1. How often (A)does his wife feel (B)when he walks (C) into the living-room (D)? _ Very angry.

 

2. He sometime (A)goes (B)to the movies with (C) his friends on (D) Saturday evenings.

3. He likes play (A)soccer (B)after (C) school (D).

4.Why are you driving (A)your car so fastly (B)at the moment? _ Because (C) I'm late (D) for work.

5. What is (A)he do (B)when it's cool?

PART 2: READING (10 points)

I. Read the passage and fill the suitable word in the blank.

Our country is small and very beautiful. It has (1)_________ seasons in a year. They are Spring, Summer, Autumn and Winter. It is warm in spring, hot in summer, cool in autumn and cold in winter. When (2) _________ weather is warm, we often play volleyball, tennis or go fishing. When it is hot, we often (3)_________ camping or go swimming. When it is cool we often play football or go jogging. When the weather is cold, we often play basketball, skip or play video game. Our (4)_________ season is autumn because the weather in Autumn is not very cold and not very hot. The weather

is cool, so it is very good (5)_________ our health.

II. Read the following passage, and then answer the questions

Minh likes sports very much. He jogs every morning. On the weekend, he plays soccer or table tennis with his friends. Sometimes he goes fishing on the lake near his house. Today is Sunday but he doesn’t play sports or go fishing. At the moment, he’s flying his kite because he likes it, too.

1. Does Minh love sports?

2. Which sports does he take?

3. Who does he play with?

4. How often does he go fishing?

5. Does he like flying kites?

PART 3: WRITING (10 points)

I. Rearrange the words to make meaningful sentences.

1. language/ which / does/ your/ speak/ friend/ ?

→ ____________________________________________________

2. from/ I/ past/ eleven/ seven/ to/ quarter/ classes/ have/ a/.

→ ____________________________________________________

3. are/ be/ must/ careful/ you/ crossing/ road/ you/ when/ the/.

→ ____________________________________________________

4.he/ is/ going/ watch/ to / a/ match/ television/ on /tonight/ football/?

→ ____________________________________________________

5. often / weekends / go / I / at / swimming / and/ my/ brother/ the/.

→ ____________________________________________________

II. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

1. Lan is the youngest of the three sisters.

→ Lan has ................................................................................

2. Nam isn’t tall and neither is his brother.

→ Nam is short ...........................................................................

3. This dictionary is more expensive than that one.

→ That dictionary is .....................................................................

4. It takes Huong two hours to practice piano everyday

→ Huong spends .........................................................................

5. There are eleven classrooms in our school.

→ Our school ..........................................................................…

ĐÁP ÁN

PART I: VOCABULARY AND GRAMMAR (10 points)

I. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. B; 2. A; 3. B; 4. C; 5. D; 6. D;

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others.

1. D; 2. C; 3. D; 4. D;

III. Circle the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

1. B; 2. B; 3. C; 4. D; 5. D;

6. C; 7. A; 8. B; 9. D; 10. D;

IV. Match the sentences, clauses or phrases in column A with the ones in column B to make meaningful sentences

1. E; 2. B; 3. D; 4. A; 5. A;

V. Identify the mistake in each sentence

1. A; 2. A; 3. A; 4. B; 5. A;

PART 2: READING (10 points)

I. Read the passage and fill the suitable word in the blank.

1. is; 2. four; 3. cool; 4. the; 5. go;

6. it; 7. favourite; 8. autumn; 9. not; 10. for;

II. Read the following passage, and then answer the questions

1. Yes, he does

2. He jogs, plays soccer and table tennis

3. He plays with his friends

4. He sometimes goes fishing

5. Yes, he does

PART 3: WRITING (10 points)

I. Rearrange the words to make meaningful sentences.

1. Which language does your friend speak?

2. I have classes from seven to a quarter past eleven

3. You must be careful when you are crossing the road

4. Is he going to watch a football match on television tonight?

5. I and my brother often go swimming at the weekends

II. Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the word given in any way.

1. Lan has two elder sisters.

2. Nam is short and so is his brother.

3. This That dictionary is cheaper than this one.

4. Huong spends two hours practising piano everyday.

5. Our school has eleven classrooms.

Trên đây là Đề thi đầu vào lớp 6 2020 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2020 các môn khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 322

Video đang được xem nhiều

Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh Xem thêm