Đề thi tiếng Anh học kỳ 1 lớp 5 năm 2019 - 2020

Đề kiểm tra học kì 1 tiếng Anh lớp 5 năm 2019

Đề thi học kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 mới nhất do VnDoc.com soạn đáp án và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 5 chương trình mới học kì 1 giúp các em học sinh lớp 5 củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently:

1. A. early B. my C. usually D. city

2. A. always

B. play C. have D. face
3. A. like B. evening C. dinner D. film
4. A. study B. surf C. up D. bus
5. A. kind B. ride C. twice D. fishing

Exercise 2: Find the odd one out

1. a. city b. town c. flat d. province
2. a. house b. far c. near d. modern
3. a. always b. usually c. yesterday d. often
4. a. lane b. street c. stream d. avenue
5. a. small b. quiet c. noisy d. center

Exercise 3. Choose the best answer:

1. Ha Noi is a big ............. in the north.

A. street

B. city

C. town

D. lane

2. His.......... is 187B, Giang Vo Street.

A. class

B. road

C. town

D. address

3. His flat is far .... the city centre.

A. from

B. to

C. with

D. of

4. They usually ......... early and do morning exercise.

A. gets on

B. get up

C. get on

D. gets up

5. What ......... you do after school? – I usually do my homework.

A. do

B. are

C. does

D. x

6. Mary often ......... TV after dinner with her parents.

A. watch

B. to watch

C. watches

D. watchs

7. What does your mother ........ in the evening? – She ......... me with my homework.

A. do – help

B. do – helps

C. does – helps

D. does – help

8. I sometimes go to the sports centre with my friends ......... the afternoon.

A. on

B. at

C. with

D. in

9. I went ......... a trip with my family.

A. in

B. on

C. at

D. of

10.......... did you go on holiday?

A. What

B. Where

C. Which

D. How many

Exercise 4: Read and match:

1. Where will you be this weekend? a. They’ll be by the sea.
2. Where will Mai be tomorrow? b. I think I’ll swim in the sea.
3. Where will Hung be next weekend? c. He’ll be in the mountains.
4. What will your family do this weekend? d. I don’t know. I may explore the caves.
5. Will you visit Tuan Chau Island? e. Because I have to study.
6. Where will Tom and Peter be next month? f. I think we will go for a picnic.
7. What will you do at Ha Long Bay? g. She’ll be on the beach.
8. Why will you be at home, Hoa? h. I think I’ll be at home.

Exercise 5: Reorder these words to make completely sentence:

1. address / What/ Mai’s/ is? ->................................................................................

2. does / she/ Who/ with / live ? ->...............................................................................

3. her/ Is/ house/ beautiful? ->................................................................................

4. 56 Nguyen Trai/ is / Street/ It. ->..............................................................................

5. she/ Where/ does/ live? ->................................................................................

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently:

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - D

Exercise 2: Find the odd one out

1 - c; 2 - a; 3 - c; 4 - c; 5 - d

Exercise 3. Choose the best answer:

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - A; 6 - C; 7 - B; 8 - D; 9 - B; 10 - B

Exercise 4: Read and match:

1 - h; 2 - g; 3 - c; 4 - f; 5 - d; 6 - a; 7 - b; 8 - e

Exercise 5: Reorder these words to make completely sentence:

1 - What is Mai’s address?

2 - Who does she live with?

3 - Is her house beautiful?

4 - It is 56 Nguyen Trai Street.

5 - Where does she live?

Trên đây là Đề thi môn tiếng Anh học kì 1 lớp 5 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 5 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kỳ 2 lớp 5,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
22 2.864
Đề thi học kì 1 lớp 5 Xem thêm