Đề thi tiếng Anh lớp 9 học kì 1 trường THCS Hương Trà năm 2019 - 2020

1 52

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 9 trường THCS Hương Trà, Hà Tĩnh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh lớp 9 cuối học kì 1 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 9 gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh 9 mới khác nhau giúp các em học sinh lớp 9 cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả. 

I. Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. blankets

B. prepositions

C. weekends

D. partners

2. A. gather

B. entrance

C. family

D. banyan

3. A. played

B. invited

C. modernized

D. stayed

4. A. about

B. found

C. council

D. course

5. A. floo

B. bamboo 

C. booth 

D. food

II. Use the correct form of the verbs in brackets.

1. Look! A girl (ride) _____________ a water buffalo.

2. Loan (not finish) _________________ her homework yet.

3. They used (write) ______________ to each other every month when they were at school.

4. We wish we (know) _____________________ his decision now.

5. They (practice) _________________________ their music lesson last night?

III. Choose the best answer.

1. Mr Smith is going to buy a new car, ……….?

A. doesn’t he

B. is he

C. isn’t he

D. does he

2. Peter has lived far from his parents and friends______2 years.

A. since

B. in

C. for

D. during

3. He wishes he _________speak English fluently.

A. could

B. will

C. can

D. does

4. She asked me if I_______ a driving license.

A. have

B. having

C. had

D. to have

5. People didn’t do everything with the help of modern equipment, _______?

A. they did

B. didn’t they

C. did it

D. did they

6. Would you like to go to the cinema with me _______ Sunday evening?

A. in

B. at

C. to

D. on

7. I _________English here since I graduated from university.

A. teach

B. taught

C. have taught

D. am teaching

8. Liz will visit Ba’s village again if she _________to Viet Nam next year.

A. return

B. returned

C. would return

D. returns

9. It rains heavily, _________I can’t go to the movies with you.

A. and

B. but

C. because

D. so

10. If Nam worked hard, he ___________ a lot of money.

A. will earn

B. would earn

C. earns

D. earned

IV. Find and correct the mistakes in the following sentences.

1. I wish (A) I can (B) travel to (C) the countryside next week (D).

2 Minh said he invited (A) his (B) friends to have (C) dinner the next (D) weekend.

3. The letter (A) should been (B) delivered (C) in the afternoon (D).

4. Minh has (A) a big house (B) in the city (C) , hasn’t (D) he?

5. Would (A) you mind (B) give (C) me a (D) lift?

V. Choose the correct options in the box to fill in the blanks in order to make a complete passage and answer the questions below.

broken; invented; shortage; is; papermaking; exported;

Paper was __________ (1) by the Chinese in the first century A.D. The art of papermaking took 700 years to reach the Muslim world and another 700 years to get to Britain.

Most paper __________ (2) made from wood. When the trees are cut down, they are carried by land or water to paper mills. Here they are cut up and the wood is __________ (3) up into fibers, mixed with water and chemicals. This wood pulp is then dried up on a machine and made into paper.

Papermaking is an important British industry, and paper from Britain is __________ (4) to South Africa, Australia and many other countries. Some of the wood used in British __________ (5) industry comes from trees grown in Britain, but wood is also imported from other countries such as Norway. One tree is needed for every 400 copies of a forty-page newspaper. If half the adults in Britain each day buy one daily paper, this uses up over 40,000 trees a day. Trees are cut down faster than they can be replaced, so there may be a paper __________ (6) before the year 2030.

VI. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

1. Lan cannot visit her pen pal in Malaysia.

->Lan wishes she……………………………………………………………………………

2. “Don’t stay up so late”, my father said.

-> My father told me………………………………………………………………………..

3. We repainted the house last week.

-> The house ………………………………………………………………………………..

4. Karen learnt to play the piano when he was young, so he can play it very well now.

-> Because ……………………………………………………………………………..

5. Try to study hard and you will pass the exam

-> If………………………………………………………………………………..

6. They last met each other when they graduated

-> They haven’t ….………………………………………………………………..

7. It rains so heavily, so we stop the match.

-> If………………………………………………………………………………..

VII. Write complete sentences using the suggested words .

1. Would / mind / if /I/ borrow / your car?

-> …………………………………………………………………………………………..

2. He asked / if / I / be / free / that night.

-> …………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN:

I. Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 - A; 2 - B; 3 - B; 4 - D; 5 - A

II. Use the correct form of the verbs in brackets.

1 - is riding; 2 - hasn’t finished; 3 - to write; 4 - knew; 5 - Did … practise

III. Choose the best answer.

1 - C; 2 - C; 3 - A; 4 - C; 5 - D; 6 - D; 7 - C; 8 - D; 9 - D; 10 - B

IV. Find and correct the mistakes in the following sentences.

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - C

V. Choose the correct options in the box to fill in the blanks in order to make a complete passage and answer the questions below.

1 - invented; 2 - is; 3 - broken; 4 - exported; 5 - paper making; 6 - shortage

VI. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

1 - Lan wished she could visit her pen pal in Malaysia.

2 - My father told me not to stay up late.

3 - The house was repainted last week.

4 - Because Karen learnt to play the piano when he was young, he can play it very well now.

5 - If you study hard, you will pass the exam.

6 - They haven’t met each other since they graduated.

7 - If it didn’t rain so heavily, the match would not be stopped.

VII. Write complete sentences using the suggested words .

1 - Would you mind if I borrowed your car?

2 - He asked me if I were free that night.

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 1 lớp 9 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Tiếng Anh 9 miễn phí khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com. 

Đánh giá bài viết
1 52
Tiếng Anh 9 mới Xem thêm