Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 2

Đề khảo sát chất lượng môn Anh vào lớp 6

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục đề thi vào lớp 6 môn tiếng Anh đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu thi vào lớp 6 môn Toánmôn Tiếng Việt. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Circle the word that has the stress differently from that of the others

1. A. answer B. student C. advice D. doctor
2. A. teacher B. fashion C. garden D. machine

Exercise 2: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. picture B. visit C. sick D. exciting
2. A. opened B. wanted C. played D. returned
3. A. brother B. November C. both D. close

Exercise 3: Circle the correct answer

1. They often go to school ____ foot

A. in

B. on

C. by

D. to

2. Hung would like _____ a doctor when he grows up

A. become

B. to become

C. be

D. is

3. Can you _____ me the way to the post office, please?

A. show

B. say

C. talk

D. ask

4. Don’t play with a knife _____ it is dangerous

A. when

B. because

C. so

D. but

5. We used to _____ in this lake when we were young

A. swim

B. swam

C. swimming

D. swims

6. How _____ do you go to the cinema, Hoa?

A. many

B. often

C. much

D. usually

7. Mary and Tom _____ their homework now

A. Is doing

B. Do

C. Does

D. Are doing

8. “- How much are these trousers?

- ______________”

A. They are 200,000 VND

B. They are made in China

C. They are expensive

D. I don’t like them. I like jeans

9. My brother often _____ TV after dinner

A. watch

B. watches

C. watchs

D. are watching

10. The bank is _____ the bakery and the post office

A. between

B. to the left

C. near to

D. in front of

Exercise 3: Put the verbs in brackets into correct tense of form

1. We (learn) ______ English at the moment

2. Ms. Linh (teach) ______ us Vietnamese

3. ____ they (buy) ____ this house two years ago?

4. Some students like (watch) ____ cartoons

5. I am used (get) ____ up early

Exercise 4: Match the questions in column A with the answers in column B

A B  
1. Would you like to drink a cup of coffee? A. I think it is great 1. _____
2. What is she doing at the moment? B. Yes, I do 2. _____
3. I would like to become a teacher. What do think of it, Hoa? C. No, thanks 3. _____
4. Do you like reading comic books? D. Because he’d like to look after patients 4. _____
5. Why does your older brother want to be a doctor? E. She is cleaning the floor 5. _____

Exercise 5: Read the passage and answer the questions

I’m Hoa. It was Huyen’s birthday, my best friend, yesterday. She invited her close friends to her birthday party. I bought her a lovely teddy bear at the souvenir shop near my school. Some friends and I arrived at her house early to help her prepare for the party. I arranged the flowers in a vase. Lan and Mai washed the dishes and glasses. The party began at 8 p.m. We ate cakes, sweets and fruit at the party. After that, we sang and danced happily. The party lasted for 2 hours. We had a lot of fun together

1. Was it Hoa’s birthday yesterday?

_____________________________

2. Where did Hoa buy a teddy bear for her friend?

_____________________________

3. What did Hoa do?

_____________________________

4. Did they dance at the party?

_____________________________

5. What time did the party end?

_____________________________

Exercise 6: Reorder the words to have correct sentences

1. Hoa/ bus/ go/ by/ often/ and/ to/ I/ school

_____________________________

2. are/ two/ trees/ of/ Hung’s/ in/ house/ front/ there/ big/.

_____________________________

3. circus/ Did/ weekend/ go/ the/ to/ she/ last/ ?

_____________________________

-The end-

Đáp án đề thi tiếng Anh vào lớp 6 - Đề 2

Exercise 1: Circle the word that has the stress differently from that of the others

1. C

2. D

Exercise 2: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. D

2. B

3. A

Exercise 3: Circle the correct answer

1. B

2. B

3. A

4. B

5. A

6. B

7. D

8. A

9. B

10. A

Exercise 3: Put the verbs in brackets into correct tense of form

1. are learning

2. teaches

3. Did - buy

4. watching

5. to getting

Exercise 4: Match the questions in column A with the answers in column B

1. C

2. E

3. A

4. B

5. D

Exercise 5: Read the passage and answer the questions

1. No, it wasn’t

2. She bought it for her friend at the souvenir shop near her school

3. She arranged the flower in a vase

4. Yes, they did

5. The party ended at 10 p.m

Exercise 6: Reorder the words to have correct sentences

1. Hoa and I often go to school by bus

2. There are two big trees in front of Hung’s house

3. Did she go to the circus last weekend?

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 6 hay như Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020-2021, Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh số 16 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
6 688
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm