Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 3

Đề khảo sát chất lượng môn Anh vào lớp 6

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 3 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục đề thi vào lớp 6 môn tiếng Anh đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 4

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu thi vào lớp 6 môn Toánmôn Tiếng Việt. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 - Đề 3

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Circle the word that has the stress differently from that of the others

1. A. experience B. favorite C. interest D. countryside
2. A. music B. novel C. boring D. prefer

Exercise 2: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. devices B. boxes C. knives D. matches
2. A. meat B. seat C. teach D. health
3. A. these B. father C. although D. thing

Exercise 3: Put the verbs in brackets into correct tense or form

1. Some students like (watch) ______ cartoons.

2. Look! They (run) _____ after us.

3. She (be) _____ at school yesterday.

4. We (buy) ____ this house ten years ago.

5. I am used (get) ____ up early.

Exercise 4: Circle the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentences

1. Maths is my favorite ______. I always get high marks

A. lesson

B. job

C. subject

D. season

2. Who will look ____ your children when you are away?

A. at

B. up

C. after

D. into

3. There are _____ students in my school this school year

A. seven hundered and eighty-six

B. seven hundreds and eighty-six

C. seven hundreds eighty-six

D. seven hundred and eighty-sixes

4. “- Does your daughter have English on Wednesday? - ___________.”

A. Yes, she is

B. No, she isn’t

C. Yes, she does

D. No, she not have

5. The Smiths _____ dinner at present

A. is having

B. are having

C. eat

D. eats

6. This morning, she _____ a loaf of bread with an egg.

A. is having

B. was having

C. had

D. has

7. - Mom: “Don’t climb the apple tree over there!”

- Nam: “OK, I ______”

A. will

B. can

C. can’t

D. won’t

8. My younger brother wants to fly a plane. He wants to be a _____.

A. footballer

B. pilot

C. writer

D. singer

9. We often have a ____ break

A. twenty-minutes

B. twenty-minute

C. twenty minutes

D. twenty minute

10. He hopes that he ___ get good marks in the next exam

A. was

B. are

C. will

D. did

Exercise 5: Read and circle the correct answer

Every four years, there is a big football (1)_____ in the world. The first World Cup was (2) ______ Uruguay in 1930. Thirteen countries played in the first World Cup. Now there are 32 countries in the competition. People first saw the World Cup on TV in 1954 when Switzerland (3) _____ the competition. Nowadays, there are about three billion people around the world watching the World Cup pn TV. Brazil is one of the most (4) _______ World Cup teams. They have won it five times (5) ____ far.

1. A. match B. competition C. player D. television
2. A. in B. on C. at D. from
3. A. hold B. play C. held D. played
4. A. successfully B. success C. succeeded D. successful
5. A. much B. so C. until D. very

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing the meaning, using the words given

1. I would like you to help me to close the door

Would you mind _____________?

2. What is the price of this book?

How ______________________?

3. The museum is in front of the bank

The bank __________________

4. I have never eaten this kind of food before

It is the first _______________

5. It took us two hours to get to the airport

We ______________________

-The end-

Đáp án đề thi tiếng Anh vào lớp 6 - Đề 3

Exercise 1: Circle the word that has the stress differently from that of the others

1. A

2. D

Exercise 2: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. C

2. D

3. D

Exercise 3: Put the verbs in brackets into correct tense or form

1. Watching

2. Are running

3. Was

4. Bought

5. To getting

Exercise 4: Circle the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentences

1. C

2. C

3. A

4. C

5. A

6. D

7. A

8. B

9. B

10. C

Exercise 5: Read and circle the correct answer

1. B

2. A

3. C

4. D

5. B

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing the meaning, using the words given

1. Would you mind closing the door?

2. How much does this book cost?

3. The bank is behind the museum

4. It is the first time I have (ever) eaten this kind of food

5. We spent two hours getting to the airport

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 3. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 6 hay như Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020-2021, Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 2 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 559
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm