Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2015-2016 Sở GD-ĐT TP. Hồ Chí Minh

15 25.315

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh 

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2015-2016 Sở GD-ĐT TP. Hồ Chí Minh là đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh được VnDoc sưu tầm và chọn lọc giúp các bạn ôn luyện và củng cố kiến thức cho kỳ thi tuyển sinh vào lớp 10  sắp tới. Mời các bạn cùng tham khảo. 

Tổng hợp đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh các tỉnh

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Ngoại Ngữ năm 2015

Tuyển tập đề thi vào lớp 10 môn Ngữ văn các tỉnh năm học 2014 - 2015

KÌ THI TUYỂN SINH LỚP 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNG

Khoá ngày 11 tháng 06 năm 2015 tại TP.HCM

Môn thi : ANH VĂN Thời gian: 60 phút (không tính thời gian giao đề)

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

1. West Malaysia and East Malaysia ________ comprise an area of 329,758 sq km.

A. each other      B. together      C. one another     D. both

2. We have arranged to meet each other ________ 8:00 AM this weekend.

A.to             B. on          C. in             D. at

3. Juventus did their best;_______ , Barcelona won the match and the cup.

A. but           B. however     C. moreover        D. otherwise

4. The examiner ______ that they keep silent during the exam.

A. said          B. requested     C. told            D. admired

5. " I promies I will study harder next term." – "_________"

A. Good idea      B. I hope so     C.No, thanks       D. I'm sorry I can't

6. People speak Malay, English, Chinese and Tamil_______Malaysia

A.at             B . in          C. on             D. to

7. You should reduce _________ of water your family uses.

A. the number     B. the quality      C. a number        D. the amount

8. A lot of Vietnamese people who live _________ want to celebrate Tet in Viet Nam, their motherland.

A. foreign        B. far            C. aboard        D. abroad

9. Peter, bring a raincoat just _________. It looks like rain to me.

A. in case        B. in time        C. in turn         D. in spite

10. Typhoons often ___________ in Viet Nam from June to November.

A. predict         B. occur        C. pass           D. warn

II. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting. (0,5 pt)

11. She asked me if I am able to speak any other foreign language and I said that I could speak Thai.

       A          B                      C                       D

12. AAG has confirmed the broken in some of the sections of the undersea cable.

            A             B              C            D

III. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5 pt)

The word jeans (13) ______ from a kind of material that was made in Europe. It is a strong material and it does not (14)_______ out easily. In the 1960s, many univesity and college (15)_____ wore jeans. Designers made different styles of jeans to match the 1960s' fashions; embroidered jeans, painted jeans and so on. In the 1970s more and more people started wearing jeans because they became (16)_______. In the 1980s jeans finally became (17) _____ fashion clothing when famous designers started (18)______ their own styles of jeans, with their own labels on them. Sales of jeans always go up and up because jeans have never been out of fashion.

13. A. gets        B. goes       C. arrives         D. comes

14. A. go         B.wear        C. call           D. come

15. A. teenagers    B. pupils      C. students        D. youngsters

16. A.higher       B. costlier      C. longer          D. cheaper

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh 

1. B  2. D 3. B 4. B  5. B 6. B  7. D  8. D 9. A 10. B
11. B 12. B 13. D 14. B 15. C 16. D 17. D 18. C    

 19. False    20. False   21. True   22. True   23. polluted   24. commercials   25. disappointing  

 26. joyfully   27. forecast  28. fashionably  29. waters  30. will become  31. has read    32. revising

33. Emily is sick today, so she cannot go to school.

 → If Emily were not sick today, she would be able to go to school.

 34. We consider Messi a soccer genius. He plays for Barcelona, Spain.

→  Messi, who we consider a soccer genius, plays for Barcelona, Spain

 or Messi, who is considered as a soccer genius, plays for Barcelona, Spain

 35. People celebreate Passover in Israel in late March or early April.

 →  Passover is celebrated in Israel in late March of early April.

 36. The last time we saw the film was 10 years ago

 →  It has been 10 years since we last saw the film.                             

Đánh giá bài viết
15 25.315
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm