Giải bài tập SBT Test yourself 1 Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới

1 861

Giải bài tập SBT Test yourself 1 Tiếng Anh lớp 10 

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Giải bài tập SBT Test yourself 1 Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây là nguồn tài liệu hữu ích với nội dung giải chi tiết và rõ ràng giúp bạn dễ dàng tiếp thu bài học.

Test yourself 1 - trang 27 Sách Bài Tập (SBT) Tiếng anh 10 mới

Tổng hợp các bài tập trong phần Test yourself 1 - trang 27 Sách Bài Tập (SBT) Tiếng anh 10 mới

1. Find the word which is pronounced differently in the part underlined.

Tìm từ được phát âm khác ở phần được gạch dưới.

1. A. best        B. test             C. modest       D. contest

2. A different      B. movement        C. president     D. extent

3. A. fortunate     B. communicate       C. indicate     D. debate

4. A. checkroom   B. cockroach         C. bankrupt     D. Kremlin

Đáp án:

1. C

2. D

3. A

4. C

2. Use the words in the box to complete the sentences below.

Sử dụng các từ trong hộp để hoàn thành các câu dưới đây.

Chores       household      breadwinner       laundry     album

Junk         exercise       soft           pianist       clips

1………. Food is a kind of food that is quick and easy to prepare and eat, but it is thought to bad for your health.

2. As a ……….. in his family, Mr Black has to work hard all the time for money.

3. To stay healthy or become stronger you should………. Regularly.

4. Mrs Brown does not do many ……… duties, she just shops for groceries.

5. Many people around the world watched Michael Jackson’s ……… on the Internet.

6. A………. drink is a cold drink that does not contain alcohol.

7. The pop superstar’s first …….was so great that is was sold more than 1,500,000 copies.

8. I have to do some household …… such as cooking meals, cleaning the house and washing the dishes.

9. A: Where does your brother often do the…..?

B: He goes to the launderette near his college.

10. One of my favorite songs ‘The Candle in the Wind’ by Elton john. This…….. can sing and play the piano very well.

Đáp án:

1. Junk      2. breadwinner       3. exercise      4. household        5.clips

6. soft       7. album             8. chores       9. laundry         10. pianist

3. Choose A, B, C, or D for each gap of the following sentences.

Chọn A, B, C, hoặc D cho mỗi chỗ trống của các câu sau đây.

1. The read River…… into the Pacific Ocean.

A. is flowing       B. flows          C. flew        D. was flowing

2. Paul is in London at the moment. He….. at the Hilton Hotel.

A. stayed         B. was staying       C. stays       D. is staying

3. That washing machine…….. It broke down this morning.

A. isn’t working        B. doesn’t work        C. didn’t work         D. wasn’t working

4. The train….. in Paris at 9 o’clock this evening.

A. is arriving       B. arrives        C. will arrive         D. shall arrive

5. Peter …… his exam. He hasn’t done any work for it.

A. doesn’t pass        B. isn’t passing         C. won’t pass         D. didn’t pass

6. I………… to a party tomorrow night. Would you like to come too?

A. went            B. have gone         C. will go         D. am going

7. When do you think he’ll arrive? I expect he ….. next month.

A. will arrive       B. arrives          C. is arriving         D. has arriving

8. A: I…….. worried about my examination next week.

B: don’t worry! You will pass.

A. will be        B. am         C. am being        D. have been

9. sad movie always maker her……..

A. to cry        B. crying         C. cries           D. cry

10. The teacher asked the students…….. their essays at home.

A. to finish        B. finishing        C. finishes        D. finish

Đáp án:

1. B

2. D

3. A

4. B

5. C

6. D

7. A

8. B

9. D

10. A

4. Read each sentence and write another sentences with the same meaning.

Đọc từng câu và viết một câu khác có cùng ý nghĩa.

1. Every day they vacuum my bedroom.

Every day my bedroom………………………………………………………………..

2. They do not often invite Tom to weeding parties.

Tom ……………………………………………………………………………………

3. People say that Mr Hai is the breadwinner in his family

Mr Hai …………………………………………………………………………………

4. People think that Peter exercises regularly.

Peter …………………………………………………………………………………...

5. It is said that Laura won a special prize at the annual musical.

Laura……………………………………………………………………………………

Đáp án:

1. Every day my bedroom is vacuumed.

2. Tom is not often invited to wedding parties.

3. Mr Hai is said to be the breadwinner in his family.

4. Peter is thought to exercise regularly.

5. Laura is said to have won a special prize at the annual musical.

5. Finish the conversations using the sentences in the box.

Hoàn thành các cuộc hội thoại bằng cách sử dụng các câu trong hộp.

1. I’m have to finish my homework

2. I’m going to see a musical.

3. Would you like to go to the cinema?

4. But let me pay for the tickets this time. It’s my turn

5. Are you doing anything then?

Hung: Say, Lan. What are you doing tonight? (1)……………………….

Lan: Oh, sorry, I can’t. I’m going to work late tonight. (2)………………

Hung: Well, how about tomorrow night? (3) ……………………………

Lan: Sure, I’d love to (5)…………………………………………………

Hung: All right. Thanks!

Đáp án:

1. C      2. A       3. E       4. B       5. D 

Đánh giá bài viết
1 861
Giải bài tập Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm