Giải sách bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 10: Life on Other Planets

1 293

Tiếng Anh lớp 9 Unit 10: Life On Other Planets

Với mong muốn giúp các em học sinh học tốt Tiếng Anh lớp 9, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu giải SGK Tiếng Anh 9, Giải SBT Tiếng Anh 9 khác nhau. Tài liệu giải sách bài tập Tiếng Anh Unit 10 dưới đây gồm toàn bộ đáp án chi tiết các bài tập có trong sách, giúp các em học sinh lớp 9 chuẩn bị bài hiệu quả trước khi lên lớp.

1. (trang 96 sbt Tiếng Anh 9): Look at the pictures. Write the answers with may and might.

a. I may go to Ha Long or I might go to Ho Chi Minh City.

b. I may play soccer or I might play badminton.

c. She may have fish or she might have chicken for dinner.

d. They may take a taxi or they/ might take a (mini) bus home.

e. We may see Liz on Thursday or we might see her on Saturday.

2. (trang 98 sbt Tiếng Anh 9): Mr. Robinson has just won a lot of money in the lottery. Write the sentences telling what he may/ might do.

a. He may/ might buy a car.

b. He may/ might rent a new house.

c. He may/ might visit Da Lat for a week.

d. He may/ might buy a new TV.

e. He may/ might take his family to a restaurant.

f. He may/ might keep his money in a bank.

3. (trang 99 sbt Tiếng Anh 9): Give the uncertain answers to these questions.

a. She may/ might be at home.

b. He may/ might go to the dentist.

c. She may/ might go to the school library.

d. The Ha Noi - Ho Chi Minh City train may/ might leave at 11.30

e. It may/ might leave at midnight.

f. He may/ might be practicing singing at the moment.

g. He may/ might be learning Math at the moment.

h. She may/ might have bread and a fried egg for breakfast.

i. She may/ might eat her breakfast at the school canteen.

j. I may/ might have baked beef for dinner tonight.

4. (trang 99 sbt Tiếng Anh 9): Complete the sentences. Use the correct form of the verbs in the box.

a. If she has time this morning, she will finish this drawing.

b. We mill stay at home if it rains.

c. If you see Mai tomorrow, will you ask her to call me?

d. If we min the lottery, we will give them half of the money.

e. They mill be sent to work in America if their English is better next year.

f. If I have enough money, I mill buy a Computer.

5. (trang 100 sbt Tiếng Anh 9): Write sentences with “If”

a. If Hoa’s parents lived near Ha Noi, she would see them on weekends.

Hoa would see her parents on weekends if they lived near Ha Noi.

b. If we had a lot of money, we would buy a lot of new books.

We would buy a lot of new books if we had a lot of money.

c. If I found (could find) my camera, I would (be able to) take a photo of us.

I would (be able to) take a photo of us if I found (could find) my camera.

d. If I had the key, I could get into the house.

I could get into the house if I had the key.

e. If I was/ were free today, we could go to the beach.

We could go to the beach if I was/ were free today.

f. If she knew the answers, she would/ could tell you.

She would/ could tell you if she knew the answers.

6. (trang 101 sbt Tiếng Anh 9): Complete the sentences. Choose the correct verb forms.

a. We must go now. If we don’t leave in the next five minutes, we will be late for the movies.

b. I don’t have the key. If I had the key, we all could get the drinks in the cupboard.

c. I’m having my exams. I will be very happy if I pass all my exams.

d. Liz is thinking about her Corning vacation. If Liz’s parents give her enough money, she will visit Indonesia.

e. They have to leave the theater early. They would follow the film to the end if it was/ were interesting.

7. (trang 101 sbt Tiếng Anh 9): Read and answer the questions.

a. The family is having a party.

b. Dr. Long has to go because it is an urgent case.

c. Because if he doesn’t hurry he might be too late.

d. He arrives at (comes to) the house after driving for an hour.

e. He thinks the situation is serious because all the family is up.

f. The mother is having a problem. Her daughter does not obey her.

g. The woman calls the doctor because she told her daughter to go to bed or she would fetch the doctor.

8. (trang 102 sbt Tiếng Anh 9): What would you do in following situations?

Suggested answers:

a. If I found some money on the street, I would return it to the loser.

If I found some money on the street, I would give it to a certain charity to help the poor.

b. If my friend told lies to the teacher, I would tell the teacher about it.

If my friend told lies to the teacher, I would advise him/ her to tell the teacher the truth.

c. If I saw someone shoplifting in a supermarket, I would report it to the securities.

If I saw someone shoplifting in a supermarket, I would report it to the shop assistants nearby.

d. If I saw an accident on the street, I would call an ambulance.

If I saw an accident on the street, I would call the police.

e. If I lost the book I borrowed form my friend, I would buy another one for him/her

f. If my friend invited me to his/her birthday party, I would agree to go.

If my friend invited me to his/her birthday party, I would accept his/her invitation.

g. If I saw someone riding my bicycle, I would try to stop him/her.

9. (trang 103 sbt Tiếng Anh 9): Fill in each gap with one world from the reading passage “A Space Trip” on page 86 of Tieng Anh 9.

1. orbit

3. Earth

5. pictures

7. star

2. mountains

4. physical

6. trips

8. orbits

10. (trang 104 sbt Tiếng Anh 9): Read the passage and fill in each gap with a suitable word. Circle A, B, C or D.

1. C

4. D

7. C

10. D

2. B

5. C

8. C

11. B

3. A

6. A

9. A

12. B

11. (trang 105 sbt Tiếng Anh 9): Read the passage and answer the multiple-choice questions.

1. B

2. C

3. B

4. B

5. A

6. B

Trên đây là toàn bộ nội dung của Giải sách bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 10: Life on Other Planets. Ngoài ra, VnDoc.com cũng đăng tải nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh Unit 10 khác như: 

Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 10

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 9 Unit 10: Life on other planets

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 10 Life on other planets có đáp án

Mời các bạn vào luyện tập một số đề thi học kì 2 để chuẩn bị tốt nhất cho kì thi quan trọng tới đây: 

Bộ đề ôn thi học kì 2 lớp 9 môn tiếng Anh

Đề thi học kì 2 lớp 9 môn tiếng Anh Sở GD&ĐT Đắk Nông năm học 2016-2017 có đáp án

Đề thi học kì 2 lớp 9 môn tiếng Anh trường TH&THCS Bảo Hưng, Yên Bái năm học 2017-2018 có đáp án

Đánh giá bài viết
1 293
Giải SBT Tiếng Anh 9 Xem thêm