Kiểm tra 1 tiết lần 2 môn Tiếng Anh lớp 8 năm học 2019 - 2020

2 2.292

Đề kiểm tra 1 tiết lớp 8 môn tiếng Anh

Đề kiểm tra định kỳ số 2 môn tiếng Anh học kì 1 lớp 8 có đáp án dưới đây nằm trong bộ Đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh lớp 8 mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh thường gặp khác nhau giúp học sinh lớp 8 ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp Unit 4 tiếng Anh lớp 8, Unit 5 tiếng Anh lớp 8 chương trình mới hiệu quả. 

Choose the correct answer.

1. My family _____ the tradition of cooking sticky rice on the first day of a lunar month.

A. discovers

B. allows

C. follows

D. advices

2. When having meals with a British family, you should never chew with your ____ open.

A. hand

B. eye

C. finger

D. mouth

3. We enjoy our family customs and traditions because they provide us with a sense of ______.

A. belonging

B. missing

C. worrying

D. surrounding

4. The Xoe dance is a _________tradition of Thai ethnic people.

A. physical

B. spiritual

C. material

D. practical

5. In Japan when bowing, you _____ your appreciation and respect to other person.

A. prepare

B. suggest

C. open

D. express

6. You ____ use your mobile phone on the plane.

A. must

B. mustn’t

C. don’t have to

D. have to

7. He ____cross the stress when the traffic light is green for.

A. should

B. shouldn’t

C. ought

D. oughtn’t

8. She’s always tired. She _____go tho bed late every night.

A. can

B. can’t

C. should

D. shouldn’t

9. My brother ____ work late tonight. He boss ordered him to stay until 10.00.

A. must

B.have to

C. has to

D. should

10. You ____ miss any of the meetings. They are always very useful.

A. needn’t

B. should

C. shouldn’t

D. can

11. She is famous ____ her intelligence. She designs many special styles for Ao Dai.

A. in

B. for

C. with

D. into

12. I think someone _____ talk to the boss. We can’t work extra hours on Saturday.

A. have to

B. should

C. don’t have to

D. shouldn’t

13. At school, the teachers and students _____ follow the rules.

A. has to

B. have to

C. need to

D. haven’t to

14. The buses was very ____ this morning. We can’t go to the church with you in time.

A. crowd

B. crowded

C. full

D. busy

15. We _____ wear uniform at school from Monday to Saturday. That’s good way and equal to everyone.

A. have to

B. haven’t to

C. could

D. must

16. Anna ______ change her hair style because the old one doesn’t suit her any more.

A. could

B. has to

C. have to

D. doesn’t have to

17. The Wai is the traditional ______ of people in Thailand.

A. goodbye

B. hello

C. greeting

D. greetings

18. When two Maori people meet, they _____ each other’s noses.

A. touch

B. feel

C. take

D. kiss

19. Do you know the ____ way to welcome people in Tibet?

A. custom

B. customer

C. customary

D.tradition

20. The xoe dance is a spiritual ______ of Thai ethnic people.

A. customs

B.tradition

C. habit

D.dance

21. In Viet Nam you shouldn’t use only the first name to _____ people older than you.

A. speak

B. talk

C. say

D. address

22. We are going to prepare _____ sticky rice served with grilled chicken for the celebration.

A. five colours

B. five – colours

C. five – colour

D. five – coloured

23. A tradition is something special that is ____ through the generations.

A. passed

B. passed to

C. passed down

D. passed out

24. According to the ____ in England, we have to use a knife and fork at dinner.

A. table ways

B. table manners

C. behaviours

D. differences

25. We have to _____ our shoes when we go inside a pagoda.

A. take off

B. give off

C. turn off

D. put on

26. In Australia, you shouldn’t _____ on a person’s accent.

A. comment

B. criticize

C. hate

D. dislike

Choose the word which has the primary position of stress differs from the three ones. 

27.

A. procession

B. companion

C. production

D. celebration

28.

A. magician

B. musician

C. historian

D. civilian

29.

A. confusion

B. musician

C. ancestor

D. importance

30.

A. tradition

B. festival

C. emperor

D. motherland

31.

A. clinician

B. pagoda

C. visitor

D. arrival

Choose the correct answer.

32. We do not have many carnivals in Viet Nam; _____, we have many special traditional festivals

A. moreover

B. while

C. nevertheless

D. although

33.______ you study harder, you won’t be able to pass the examination.

A. Unless

B. Because

C. if

D. without

34. My mother has been living in Da Lat for 2 years,_______,she has never been to Than Tho Lake.

A. however

B. although

c. if

D. because

35.The extended family arranged marriage ,_____individuals were consulted on the choice of their mate.

A. so

B. and

C. yet

D. otherwise

36. _____the first footer has a good reputation and success, the family believes that they will receive luck and good fortune throughout the year.

A. If

B. when

C. because

D. Moreover

37. Parents usually buy new clothes and shoes for their children a month before the New Year;______,children cannot wear their new clothes until the first day of the New Year and onward.

A. moreover

B. although

C.otherwise

D. however

38. The left hand is customarily used for cleaning , ______Indian people never eat with their left hands.

A.so

B. but

C. however

D. therefore

39. The yellow apricot blossoms are often seen in Southern in Viet Nam, ____, the pink peach blossoms are known as the primary flower in every home in the North.

A. moreover

B. however

C. therefore

D. yet

40. _______children have performed a certain greeting before receiving lucky money, adults return good advice, encouraging children to keep up with the schoolwork, and obeying their parents.

A. Although

B. if

C. when

D. however

41.______the Vietnamese believe in fate in marriage, they also think that marriage arrangement plays some role in activating a positive or negative fate.

A. Even though

B. however

C. therefore

D. yet

42. _______the Chinese greet other people, they have the custom of bowling, folding their hands on chest.

A. because

B. Although

C. When

D. However

43._________different regions and religions have a variety in marital arrangements, the arranged marriage is a traditional feature of every community.

A.because

B. although

C. while

D. when

44. The Vietnamese are influenced by Buddist theology and Confucian philosophy, ________ they believe in fate in marriage.

A. and

B. but

C. so

D. yet

45. Always take your shoes off before you enter a temple in India,______you will be considered impolite.

A. otherwise

B. therefore

C. however

D. moreover

46."Giao Thua” the most sacred time of the year; _______,the first houseguest to offer the first greeting is very important.

A. moreover

B. nevertheless

C. so

D. therefore

47.The five – fruit tray on the altar symbolizes the gratitude of the Vietnamese to their ancestors;______,it demonstrates their hope for a life of plenty.

A. and

B. moreover

C. therefore

D. however

48. The Hung King temple festival ____from the 8thto the 11th day of the third lunar month in Phu Tho.

A. takes

B.takes part

C.takes place

D. takes turn

49. During the Buddhist Festival, visitors join the procession and make offerings to _____Buddha at the pagoda.

A. think about

B. consider

C. worship

D. believe

50. I think the Kate festival is a really joyful festival which ___many activities.

A. contains

B. holds

C. features

D. includes in

51. In Viet Nam, the _____ we mostly use is chopsticks.

A. cut

B. cutting

C. cutlery

D. cutlet

52. You shouldn’t ______your promise to the children.

A. break

B. cut

C. keep

D. save

Đáp án:

1. C 2. D 3. A 4. D 5. D 6. C 7. A 8. D 9. C 10. C
11. B 12. B 13. A 14. B 15. A 16. A 17. C 18. A 19. C 20. B
21. D 22. D 23. C 24. B 25. A 26. A 27. D 28. D 29. C 30. A
31. C 32. C 33. A 34. A 35. C 36. A 37. D 38. A 39. B 40. C
41. A 42. C 43. B 44. C 45. A 46. D 47. B 48. C 49. C 50. C
51. C 52. A                

Trên đây là Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh 8 mới lần 2 kèm giải đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 2.292
Tiếng Anh 8 mới Xem thêm