Ôn tập học kì 1 lớp 4 môn tiếng Anh có đáp án

Ôn tập học kì 1 lớp 4 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Ôn tập học kì 1 lớp 4 môn tiếng Anh có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây, bao gồm 5 bài test với các dạng bài thường gặp trong các đề thi học kì 1 giúp các bạn học sinh ôn tập và hệ thống lại toàn bộ từ vựng, kiến thức ngữ pháp đã được trang bị trong kì.

ÔN TẬP HỌC KỲ I

TIẾNG ANH – LỚP 4

TEST 1

I. Write the correct verb form of the past simple.

We (1)………..………… (go) to a museum to learn about the life of children two thousand years ago. Most children then (2)………….…..……. (not go) to school and (3)…………….……..….. (not learn) to read. Many children (4)………………….…. (play) games in the streets and with yo-yos and wooden toys. Boys (5)…………………... (not wear) trousers. They (6)…………...….….. (wear) short tunics, like a dress.

II. Choose the correct answer, using “the past simple”.

1. We………lunch very early.

A. eated B. ate C. eating

2. Eric………….a robot at the exhibition.

A. see B. seen C. saw

3. Holly……….the music.

A. heard B. heared C. hear

4. Jasper and Ryan…………a sandwich.

A. buyed B. buy C. bought

5. I ………to school yesterday.

A. went B. going C. goed

6. Jamie …………..breakfast this morning.

A. making B. make C. made

7. The birds………….away.

A. flew B. flied C. flying

8. The scientist………..about the question.

A. thought B. thinking C. thinked

Your answers:

1…………….

2…………..

3………….

4……………

5…………..

6………….

7………….

8………….

III. Write these verbs in “the past simple”.

1. sit

2. find

3. learn

4. be

5. go

6. see

7. wash

8. talk

9. sleep

10. sing

11. walk

12. eat

Your answers:

1…………….

2…………..

3………….

4……………

5…………..

6………….

7…………..

8…………..

9...................

10................

11................

12................

IV. Circle the odd one out.

1. A. rock

B. asteroid

C. Earth

D. fall

2. A. yesterday

B. concert

C. last week

D. two days ago

3. A. bottle

B. salad

C. cup

D. bowl

4. A. toast

B. coconut

C. thunder

D. chilly

5. A. plants

B. usually

C. never

D. always

6. A. went

B. saw

C. made

D. trumpet

Your answers:

1………...

2………..

3………..

4………….

5………..

6………..

V. Match the questions (1- 5) and the answers (a-e).

1. Where did you go yesterday?

2. What did you see?

3. Did you buy anything there?

4. Did you eat after the film?

5. What did you think of the film?

a. Yes, I ate dinner at home.

b. I went to the cinema.

c. I thought it was great.

d. I saw a film about tigers.

e. Yes, I bought a drink.

Your answers:

1…………….

2…………..

3………….

4……………

5………….

TEST 2

I. Use the present simple, past simple or present continuous.

1. Yesterday she …….…….……….… (eat) sandwiches but today she ……………………………….. (eat) pasta.

2. I usually ………………………. (go) to the cinema but today I……………………………………….. (go) to the park.

3. Last week we ………………………….. (buy) a kitten and this weekwe ………………………..….…..… (play) with it.

4. I always …………….……..…. (make) cakes with my mum, but today mybrother …………………….…… (help).

II. Choose the correct verb form.

1. The waitresses wear/ are wearing new uniforms.

2. Theo has/ is having ice cream today.

3. I am looking/ look out of the window at the moment.

4. Hurry up! The café closes/ is closing now.

5. How often is your family coming/ does your family come here?

6. Look at that bird! What does it do/ is itdoing?

7. It doesn’t snow/ isn’t snowing in summer.

8. Mandy is washing/ washes her hair right now.

Your answers:

1…………….

2…………..

3………….

4……………

5…………..

6………….

7………….

8………….

III. Write the sentences, use the adverb in brackets.

1. I cycle to school. (usually)

……………………………………………………………….……..

2. They sit by the door. (always)

……………………………………………………………………..

3. Dara is hungry at 5 o’clock. (sometimes)

……………………………………………………………………..

4. Beth goes shopping during the week. (never)

……………………………………………………………………..

5. Grandpa and Grandma are at home on Sundays. (usually)

……………………………………………………………………..

6. I’m late for school. (never)

……………………………………………………………………..

IV. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. TEAEM …………………………………………….

2. TREAINERS …………………………….….……………….

3. PLUAYER …………………………….…..………………

4. RASCKET …………………………………………………

5. JEACKET …………………………………………………

6. TROPHIY …………………………………………………

7. SCOREA A GOLD …………………………………………….

8. KISCK …………………………..………………….

TEST 3

I. Choose the correct answer.

1. That’s …….....................…. favourite toy.

A. ours B. our C. we D. us

2. The little dog is………........…….

A. she B. her C. hers D. She’s

3. This T-shirt is ……............……

A. yours B. your C. You’re D. you

4. Some of the sweets are……........….

A. he B. he’s C. him D. his

5. Those trainers are….........……..

A. their B. theirs C. they D. them

6. This ice cream is ….............…….

A. me B. my C. mine D. I

7. Is this CD ………..............……?

A. you B. your C. You’re D. yours

8. The VCD player is ……............……..

A. ours B. our C. us D. we

Your answers:

1…………….

2…………..

3………….

4……………

5…………..

6………….

7………….

8………….

II. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. REEADA MAP ……………………………………..…

2. TUREN LEFT ………………………………………..

3. TRAEFFIC LIGHT ………………………………………..

4. PETROEL STATION ……………………………………..…

5. ROUNDEDABOUT ……………………………………….

6. TURN RITGHT ……………………………………….

7. GOSTREAIGHT ON ……………………………………….

8. HURREY ……………………………………….

III. Match 1-8 with a-h.

1. Why are you waitinghere?

2. Why is Tara so tiredtoday?

3. Why do you likebooks?

4. Why do you find examseasy?

5. Why are you sohappy?

6. Why is the museumclosed?

7. Why do you eat pizza sooften?

8. Why are welost?

a. Because I study hard.

b. Because it’s my birthday tomorrow.

c. Because it’s Wednesday.

d. Because you didn’t bring amap!

e. Because it’s my favourite food.

f. Because I’m going to meet Alice here.

g. Because I enjoy reading.

h. Because she didn’t sleep well last night.

Your answers:

1…………….

2…………..

3………….

4……………

5…………..

6………….

7………….

8………….

IV. Write the words in the correct order to make questions.

1. why/ hungry/ are/ you

…………………………………………………………………….

2. England/ so green/ why/ is

…………………………………………………………………….

3. drive/ do/ you/ so fast/ why

…………………………………………………………………….

4. Helen/ is/ why/ crying

…………………………………………………………………….

5. did/ get/ why/ we/ lost

…………………………………………………………………….

6. score/ a lot of/ does/ Frank/ goals/ why

…………………………………………………………………….

7. enjoy/ you and Jason/ why/ camping/ do

…………………………………………………………………….

8. arrive/ at the concert/ late/ Penny and Tina/ did/ why

…………………………………………………………………….

9. why/ Cara/ tired/ is/ always

…………………………………………………………………….

10. is/ late/ always/ for class/ why/ Anna/

…………………………………………………………………….

TEST 4

I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. BREAEK ………………………………..……….....

2. REAPAIR ……………………………………..…….

3. COMFORETABLE ……………………………….…….…….

4. EXAPENSIVE …………………………..……………..

5. WOOADEN …………………………………….……

6. MEATAL …………………………………….…….

7. MODAERN ………………………………………….

8. CHEAEP …………………………………….…….

II. Reorder the words to correct the sentences.

1. why/ you/ are/ here/ waiting?

……………………………………………………………………..

2. Because/ didn’t/ a map/ we/

……………………………………………………………………..

3. why/ is/ happy/ Judy?

……………………………………………………………………..

4. angry/ are/ Mum and Dad/ why?

……………………………………………………………………..

5. we/ did/ why/ get lost?

……………………………………………………………………..

6. because/ her/ it’s/

……………………………………………………………………..

III. Circle the odd one out.

1. A. bounce

B. ladder

C. catch

D. throw

2. A. left

B. right

C. straight on

D. early

3. A. repair

B. cheap

C. expensive

D. modern

4. A. map

B. dig

C. prepare

D. move

5. A. traffic light

B. petrol station

C. lazy

D. roundabout

6. A. shadow

B. late

C. puppet

D. screen

Your answers:

1………...

2………..

3………..

4………….

5………..

6………..

IV. Complete the sentences. Write “much or many”

1. I haven’t got ………………………………..……. time.

2. Did you bring …………………………..…….. money?

3. There aren’t ……………………..…… passengers on the

4. We don’t need to buy ……………….………

5. Have you got ………………………………..suitcases?

6. There aren’t ……………………………. newspapers in the shop.

7. I can’t see ………………………………..…..

TEST 5

I. Complete the sentences. Write “some” or “any”

1. I’d like ……………………….…… ice cream.

2. There aren’t ……………………..…… flight until tomorrow.

3. There are ……………………….….. of people from our plane.

4. Amy didn’t bring ………………………… sun cream.

5. Is there ……………………..… information about ourflight?

6. I’ve got …………………….….. cheese. Are youhungry?

7. There won’t be ………………………. shops near the hotel.

8. Did you buy ……………………..…..souvenirs?

9. She hasn’t got …………………..……..luggage.

10. Mum didn’t buy ……………….…… bananas yesterday.

II. Choose the correct answers: a or b

1. The shop on the ferry has got a lot of comics.

2. The shop on the ferry has got a lot comics.

3. There were many children in the gift shop.

4. There were lots of children in the gift shop.

5. How much of money have you got?

6. How much money have you got?

7. Are there many people in the café?

8. Are there a lot people in the café?

9. We haven’t got some ice cream.

10. We haven’t got any ice cream.

11. There isn’t much information about the ferry.

12. There isn’t some information about the ferry.

13. I can’t carry many luggage.

14. I can’t carry any luggage.

Your answers:

1………………

2………………

3…………….

4…………….

5………………

6……………..

7……………..

III. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. CARTEOON ……………………………………...

2. RADAIO ……………………………………..

3. DOCUMENATARY ………………………………….…

4. CHAENNEL ……………………………………...

5. MOIBILE PHONE ……………………………………...

6. THE NEAWS ………………………………………

7. ADAVERT ……………………………………..

8. REAMOTE CONTROL …………………………………

IV. Choose the correct answer.

1...................................... some eggs in the fridge.

A. There are B. They are C. There is

2. ............................. sugar do you want?

A. How B. How much C. How many

3. I like ............................. fishing.

A. go B. going C. to going

4. Lucy .............................. in a big hotel.

A. is going to stay B. is going stay C. is go to stay

5. Look at .............................! He’s so tall.

A. he B. him C. his

6. We ........................... to the theatre on Fridays.

A. are sometimes go B. go sometimes C. sometimes go

7. ........................... a car in the street?

A. Is there B. Are there C. Are they

7. Are there ............................ letters for me?

A. some B. any C. a

8. What do you do .............................. the afternoon?

A. in B. on C. at

9. ................................ is from Japan.

A. She B. Her C. Hers

Đáp án ôn tập học kì 1 lớp 4 môn tiếng Anh

TEST 1

I. Write the correct verb form of the past simple.

1. went

2. did not go

3. did not learn

4. played

5. did not wear

6. wore

II. Choose the correct answer, using “the past simple”.

1. B 2. C 3. A 4. C 5. A 6. C 7. A 8. A

III. Write these verbs in “the past simple”.

1. sit - sat

2. find- found

3. learn- learnt

4. be- was/ were

5. go- went

6. see- saw

7. wash- washed

8. talk- talked

9. sleep- slept

10. sing- sang

11. walk- walked

12. eat- ate

IV. Circle the odd one out.

1. D 2. B 3. B 4. C 5. A 6. D

V. Match the questions (1- 5) and the answers (a-e).

1. b 2. d 3. e 4. a 5. c

TEST 2

I. Use the present simple, past simple or present continuous

1. ate; is eating 2. go; am going

3. bought; are playing 4. make; is helping

II. Choose the correct verb form.

1. are wearing

2. is having

3. am looking

4. is closing

5. does your family come

6. is it doing

7. doesn’t snow

8. is washing

III. Write the sentences, use the adverb in brackets.

1. I usually cycle to school.

2. They always sit by the door.

3. Dare is sometimes hungry at 5o’clock.

4. Beth never goes shopping during the week.

5. Grandpa and Grandma are usually at home on Sundays.

6. I’m never late for school.

IV. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. team

2. trainers

3. player

4. racket

5. jacket

6. trophy

7. score a gold

8. kick

TEST 3

I. Choose the correct

1. B 2. C 3. A 4. D 5. B 6. C 7. D 8. A

II. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. read a map

2. turn left

3. traffic light

4. petrol station

5. roundabout

6. turn right

7. go straight on

8. hurry

III. Match 1-8 with a-h.

1. f 2. h 3. g 4. a 5. b 6. c 7. e 8. d

IV. Write the words in the correct order to make questions.

1. Why are you hungry?

2. Why is England so green?

3. Why do you drive so fast?

4. Why is Helen crying?

5. Why did we get lost?

6. Why does Frank score a lot of goals?

7. Why do you and Jason enjoy camping?

8. Why did Penny and Tina arrive late at the concert?

9. Why is Cara always tired?

10. Why is Anna always late for class?

TEST 4

I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. break

2. repair

3. comfortable

4. expensive

5. wooden

6. metal

7. modern

8. cheap

II. Reorder the words to correct the sentences.

1. Why are you waiting here?

2. Because we didn’t have a map.

3. Why is Judy is happy?

4. Why are Mum and Dad angry?

5. Why did we get lost?

6. Because it’s her birthday.

III. Circle the odd one out.

1. B 2. D 3. A 4. A 5. C 6. B

IV. Complete the sentences. Write “much or many”

1. much 2. much 3. many 4. much

5. many 6. many 7. many

TEST 5

I. Complete the sentences. Write “some” or “any”

1. some

2. any

3. some

4. any

5. any

6. some

7. any

8. any

9. any

10. any

II. Choose the correct answers: a or b

1. a 2. b 3. b 4. a 5. b 6. a 7. b

III. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. cartoon

2. radio

3. documentary

4.channel

5. mobile phone

6. the news

7. advert

8. remote control

IV. Choose the correct answers.

1. A 2. B 3. B 4. A 5. B 6. C 7. A 8. B 9. A 10. A

Đánh giá bài viết
15 8.396
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm