Phiếu bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ dịch - Ngày 16/04

Phiếu bài tập ngày 16/04 môn tiếng Anh lớp 6

Bài tập ở nhà trong thời gian nghỉ dịch Covid-19 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề bài tập tiếng Anh 6 mới năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 có đáp án với nội dung kiến thức bám sát SGK tiếng Anh lớp 6 chương trình mới giúp các em nhắc lại những kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Task 1. Choose the best answer to fill in each blank.

1. My aunt speaks English very ................................

A. good

B. well

C. goodly

D. best

2. We have math on Tuesday, Thursday, and Friday; It means we have math ........... a week.

A. once

B. twice

C. three times

D. four times

3. Lan promises to ............................ her best in learning English.

A. try

B. make

C. work

D. learn

4. Learners don’t only learn the meaning ......................... the spelling and pronunciation of
new words.

A. too

B. as well as

C. also

D. but also

5. The manager asked me ............................. for him outside his office.

A. wait

B. waiting

C. to wait

D. waited

6. She hasn’t written to me ........................................

A. already

B. yet

C. never

D. any longer

7. Would you like ............................... the door open?

A. hold

B. to hold

C. holding

D. held

8. Take the number 7 bus and get ......................... at Forest Road.

A. up

B. down

C. outside

D. off

9. They have never come ............................ such a beautiful village before.

A. off

B. along

C. at

D. across

10. Surely David …………… not go to Da Nang next week.

A. does

B. isn’t

C. is

D. will

Task 2. Choose the best answer to complete the passage.

SINGAPORE

Singapore is an island city of about three million people. It's a beautiful (1) …… with lots of parksand open spaces. It's also a very (2) …… city. Most of the people (3) …… in high rise flats in different parts of the island. The business district is very modern with (4) …… of high new office buildings. Singapore also has some nice older sections. In China town, there (5) …… rows of old shop houses. The Government buildings in Singapore are very (6) …… and date from the colonial days. Singapore is famous (7) …… shops and restaurants. There are many good shopping centers. Most of the (8) …… are duty free. Singapore's restaurants (9) …… Chinese, Indian, Malay and European food, and the (10) …… are quite reasonable.

1. A. district B. town C. city D. village
2. A. large B. dirty C. small D. clean
3. A. live B. lives C. are living D. lived
4. A. lot B. lots C. many D. much
5. A. is B. will be C. were D. are
6. A. beauty B. beautiful C. beautify D. beautifully
7. A. in B. on C. at D. for
8. A. good B. goods C. goodness D. goody
9. A. sells B. selling C. sell D. sold
10. A. priced B. price C. prices D. prier

Task 3. Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.

1. My uncle (not/ be) ………………… out of his house since he (buy) ………… a color TV.

2. I don’t think I (go) ............................... out tonight. I (be) .......................... too tired.

3. John (wash) .............................. his hands. He (just/ repair) ................................ the TV set.

4. Tell him (bring) .................................. his bike inside. If he (leave) ........................... it
there, someone (steal) ....................................... it.

5. Where (you/ spend) ........................................ your summer holiday last year?

ĐÁP ÁN

Task 1. Choose the best answer to fill in each blank.

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - D; 5 - C; 6 - B; 7 - B; 8 - D; 9 - D; 10 - D;

Task 2. Choose the best answer to complete the passage.

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - D;

6 - B; 7 - D; 8 - B; 9 - C; 10 - C:

Task 3. Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.

1 - hasn't been - bought;

2 - will go - am;

3 - washes - has just repaired;

4 - to bring - leaves - will steal;

5 - did ... spend;

Trên đây là Bài tập ở nhà môn tiếng Anh 6 ngày 16-04. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
3 551
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 6 Xem thêm