Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 11 Unit 1 The Generation Gap

Nối tiếp bộ đề ôn tập Ngữ pháp tiếng Anh lớp 11 chương trình mới theo từng Unit có đáp án năm 2020 - 2021, bài tập Grammar tiếng Anh Unit 1 có đáp án dưới đây được biên tập bám sát nội dung Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm có trong SGK tiếng Anh 11 mới Unit 1. Tài liệu tiếng Anh kèm theo đáp án chi tiết giúp các em học sinh đối chiếu bài làm với kết quả một cách chính xác. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download tài liệu dưới đây.

Tiếng Anh Unit 1 The Generation Gap lớp 11

Bài tập tiếng Anh 11 mới Unit 1 phần Ngữ pháp có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 theo Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh gồm nhiều hình thức trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em rèn luyện kỹ năng làm bài hiệu quả.

* Tham khảo Soạn Anh 11 mới Unit 1 tại:

Soạn tiếng Anh lớp 11 Unit 1 The Generation Gap

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: This plan can't be carried out because of the widespread public _________.

A. relaxation

B. disapproval

C. perception

Question 2: It is not ________ to wear these trousers at the moment.

A. experienced

B. fashionable

C. conservative

Question 3: You should weigh up the pros and cons of the ________ living.

A. objection

B. responsible

C. multi-generational

Question 4: It is important for parents to respect children's ________.

A. privacy

B. relaxation

C. rudeness

Question 5: The advantages of this plan ________ its disadvantages.

A. disrespect

B. outweigh

C. work out

Question 6: All students ____ wear uniforms at school because it is a rule.

A. should

B. have to

C. ought to

D. Must

Question 7: You ____ finish your homework before you go to bed.

A. must

B. have to

C. should

D. ought to

Question 8: This drink isn't beneficial for health. You ____ drink it too much.

A. should

B. ought to not

C. ought not to

D. mustn't

Question 9: This warning sign indicates that you ____ step on the grass.

A. shouldn't

B. mustn't

C. don't have to

D. ought not to

Question 10: I think you ____ do exercise regularly in order to keep your body in good shape.

A. must

B. should

C. ought to

D. Both B and C

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 11: Despite being a kid, Tuan always helps his mother do the chores every day.

A. homework

B. works

C. housework

D. house duties

Question 12: When I was a child, my mother used to teach me table manners.

A. etiquette

B. rule

C. problem

D. norm

Question 13: Many parents find it hard to understand their children when they are teenagers.

A. adults

B. elders

C. adolescents

D. kids

Question 14: There're many problems which are unavoidable when living in an extended family.

A. profits

B. issues

C. views

D. merits

Question 15: Mary has a strong desire to make independent decisions.

A. dependent

B. self-confident

C. self-confessed

D. self-determining

Bài 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

16. What's the matter? You look ____.

A. happily

B. sadly

C. unhappy

D. unhappily

17. I have been very ____ up to this point, but I am going to lose my temper if you don't find my baggage immediately.

A. impatiently

B. impatient

C. patient

D. patiently

18. You seem more ____ now.

A. relaxed

B. relax

C. relaxing

D. relaxingly

19. These watermelons were ____ sweet.

A. excepting

B. exception

C. exceptional

D. exceptionally

20. The cake tastes ____.

A. good

B. goodly

C. well

D. badly

21. That kitten's fur ____ so soft.

A. looks

B. sounds

C. smells

D. tastes

22. The waves crashed on the shore where they ____ cool on my hot feet.

A. appeared

B. felt

C. looked

D. sounded

23. The milk went ____ within seven days from opening.

A. bad

B. badly

C. best

D. well

24. You can't blame an automaker for wanting to design a car that looks ____, even if it doesn't have what it takes under the hood.

A. fast

B. fastly

C. quick

D. quickly

25. My darling, you looked ____ in that dress.

A. beauty

B. beautify

C. beautiful

D. beautifully

Đáp án

1. B 2. B 3. C 4. A 5. B 6. B 7. A 8. C
9. B 10. D 11. C 12. A 13. C 14. B 15. C  
16. C 17. C 18. A 19. D 20. A 21. A 22. B 23. A
24. A 25. C            

Trên đây là Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 11 chương trình mới Unit 1 Grammar. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
4 2.071
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 11 Xem thêm