Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 12 Unit 5 Cultural Identity

1 194

Với mong muốn giúp các em học sinh lớp 12 ôn tập Ngữ pháp tiếng Anh lớp 12 chương trình mới hiệu quả, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu bài tập ngữ pháp tiếng Anh 10 theo từng Unit khác nhau. Tài liệu ôn tập Unit 5 tiếng Anh 12 dưới đây được biên tập bám sát nội dung bài học giúp các em học sinh lớp 12 ôn tập kiến thức Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh lớp 12 tham khảo, download tài liệu.

Tiếng Anh 12 Unit 5 Cultural Identity

Đề luyện tập ngữ pháp tiếng Anh Unit 5 lớp 12 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 mới theo Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh gồm 15 câu trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh lớp 12 rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Bài 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: When it comes to diversity, language can be a bridge for building relationships, or a tool for creating and maintaining divisions across differences.

A. assimilation

B. distinction

C. uniformity

D. variance

Question 2: The situation got out of hand when the festival organisers couldn't foresee that the mob would get angry because they were stopped from taking the offerings.

A. hard to complete

B. difficult to control

C. impossible to find

D. unlikely to happen

Question 3: A number of practices at local festivals have come under strong scrutiny in recent years.

A. approval

B. attention

C. disapproval

D. examination

Question 4: Local people believe that the festival is an opportunity to teach younger generations about patriotism and bravery.

A. heroism

B.justice

C. loyalty

D. truth

Question 5: A smiling Princess Anne was attired in an aqua-blue hat and matching jacket, with white top.

A. caught

B. grabbed

C. revealed

D. shown

Question 6: This is especially important in the age of globalisation, where countries face a daunting challenge to preserve their own cultural identities.

A. intimidating

B. delighting

C. encouraging

D. urging

Question 7: The Indigenous experience, like with any form of belonging, is highly fluid and context-specific, meaning there are countless examples of what such cultural pluralities can look like.

A. countable

B. uncountable

C. too few to count

D. too many be counted

Question 8: Steve Kootenay-Jobin, Aboriginal housing coordinator at Mount Royal University, notes that many Indigenous students who move to the city for education, encounter culture shock.

A. avoid

B. confront

C. overcome

D. wipe out

Question 9: Culture has been described as features that are shared and bind people together into a community.

A. divide

B. engage

C. force

D. unite

Question 10: Once you have been accepted as a pupil or student at the school or college, it's against the law for them to discriminate against you because of your religion or belief.

A. judge

B. neglect

C. misinterpret

D. expel

Đáp án

1. D 2. B 3. D 4. C 5. B
6. A 7. D 8. B 9. D 10. A

Bài 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: How long ____ Gerry?

A. has you been knowing

B. has you know

C. have you been knowing

D. have you known

Question 2: How many times ____ New York?

A. has Charles been visiting

B. has Charles visited

C. have Charles been visiting

D. have Charles visited

Question 3: She ____ French words for hours, but she still doesn't remember all of them.

A. has been learning

B. has been learnt

C. has learnt

D. have been learning

Question 4: My father ____.

A. has never smoked

B. have never smoked

C. has never been smoking

D. have never been smoking

Question 5: Oh dear, the light ____ all night.

A. has been burning

B. has burnt

C. has burned

D. have burning

Đáp án

1. D 2. B 3. A 4. A 5. A

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 5 Grammar kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 194
Trắc nghiệm Tiếng Anh 12 mới Xem thêm