Trắc nghiệm Reading Tiếng Anh lớp 9 Unit 2 City Life

1 192

Tiếng Anh 9 Unit 2: City Life

Đề luyện tập kỹ năng đọc tiếng Anh lớp 9 chương trình mới Unit 2 City Life có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 theo Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh được biên tập xoay quanh chủ đề City life giúp các em ôn tập bài học hiệu quả. 

Bài 1. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

City planners have claimed trees (1)…… an important role in an urban environment. Children (2)…….. close to nature have better health, while walking in parks helps reduce blood pressure, stress and obesity. The problem is to select the right trees and (3)…… them.

Ha Noi is considered one of the greenest cities in Viet Nam thanks to its beautiful and precious trees. Ancient trees in Ha Noi are frequently (4)……. in poems. Each street can be (5)……… by a tree. To local residents, the hundred-year old trees that line the streets are more than just beautiful, they are part of the city's identity.

Due to the treasured place the trees have in the (6)………… of the local residents, Hanoians seem to have a lot of concern when construction workers chop them (7)………. Workers get away with digging around the trees without much care, and even (8)………. the trees without enough earth to grow - making them vulnerable to storms.

To (9)……… with the problem, Ha Noi's authorities have started a project of replanting trees: each of the capital's streets will be planted with two or three sorts of trees. Moreover, more people should be made (10)…… of the importance of protecting trees in communities.

1. A. act  B. play  C. enjoy  D. perform
2. A. grow up  B. grown up  C. growing up  D. being grown up
3. A. maintain  B. service  C. provide  D. care
4. A. referred  B. indicated  C. spoken  D. mentioned
5. A. described  B. presented  C. expressed  D. explained
6. A. brain  B. place  C. centre  D. heart
7. A. away B. off  C. down  D. Ø
8. A. leave  B. remain  C. cause D. have
9. A. solve  B. come up  C. deal  D. agree
10. A. understood  B. aware  C. capable  D. know

Bài 2. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Recently, we made a trip to visit Dong Ho village with a desire to meet the old artisan – Nguyen Huu Sam. Just when we arrived villagers at the dyke in the village and talked with the villagers about the artisan, they immediately told us about him.

The old house owned by the artisan is situated in a long alley of the village. On the walls of the house there are many folk paintings in different genres, from daily life paintings to landscape paintings shown in a set of “four seasons”.

Mr. Sam told us about his past. When he was three years old, he was instructed in the craft of making Dong Ho paintings by his father. At five, he could help his father apply the Dong Ho paintings, and learn how to print the paper with proper colours. At seven, he was able to draw with a pen and make the most difficult samples. Years went by and the soul of Dong Ho folk paintings has kept seashell powder paint to the poonah-paper.

In the 1940s, this craft flourished. At that time, he was assigned by his parents to take the paintings to the market for sale. Mr. Sam said that 17 families in the village have been engaged in making Dong Ho paintings.

Artisan Sam has always been devoted to the making of Dong Ho paintings and has waited for opportunities to restore this traditional craft. In 1967, when the local authorities assigned him to restore the traditional genre of Dong Ho folk paintings, he gathered 50 villagers with professional skills and collected hundreds of woodblocks to establish the Dong Ho Painting Cooperative. Thanks to his efforts, such famous painting as "Rat's wedding", “Rooster”, “Scene of jealousy” and “Writing verses about precious flowers" have been revived. Dong Ho paintings have been available in many parts of the world such as Japan, France, Germany, Singapore and the United States.

Question 1:The themes of Dong Ho paintings are about ………..

A. landscapes

B. weddings

C. various aspects of life

D. animals and flowers

Question 2: In order to make Dong Ho paintings, we need seashell powder paint, the poonah-paper and ……...

A. proper colours

B. water

C. markets

D. woodblocks

Question 3: From paragraph 3, we can infer that when Mr. Sam was very young, he mostly helped his parents by ………….

A. applying the woodblocks with proper paints and pressing them on sheets of paper

B. applying seashell powder to make various paints for painting making

C. drawing with a pen and using proper paints to make many copies of paintings

D. collecting and taking the paintings to the market for sale

Question 4:All of the following can be inferred about the artisan - Mr. Sam – EXCEPT that ………..

A. he is popular in the village

B. he could paint when he was three

C. he keeps a collection of Dong Ho paintings in his house

D. the local authorities tried to revive the traditional genre

Question 5:In the writer's opinions, the future of Dong Ho paintings is ………..

A. international

B. concerning

C. optimistic

D. negative

Đáp án:

Bài 1. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. B 2. A 3. A 4. D 5. B 6. C 7. C 8. A 9. C 10. B

Bài 2. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. C 2. A 3. A 4. B 5. C

Trên đây là Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 9 Unit 2 Reading. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 192
Trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Xem thêm