Trắc nghiệm Writing tiếng Anh lớp 12 Unit 3 The Green Movement

Kỹ năng viết tiếng Anh là một trong kỹ năng quan trọng không thể thiếu đối với các em học sinh lớp 12. Tài liệu trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới luyện Writing theo từng đơn vị bài học kèm đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập Writing gồm các dạng bài viết lại câu tiếng Anh khác nhau như: Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi, Điền từ thích hợp hoàn thành bức thư, ... giúp các em học sinh cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả.

Tiếng Anh Unit 3 lớp 12: The Green Movement

Nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 năm 2019 - 2020, bài tập kỹ năng viết tiếng Anh 12 Unit 3 có đáp án dưới đây tổng hợp những cấu trúc tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh kiểm tra kiến thức Ngữ pháp Unit 3 The green movement hiệu quả.

Bài 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 1: You must never take the helmet off when you drive.

A. Helmets must be worn at all times when driving.

B. Helmets must be taken around with you when you drive.

C. Wearing helmets is never taken into consideration when driving.

D. Helmets are an optional part of you when you drive.

Question 2: People in Australia are so environmentally-friendly that they create the greenest country in the world.

A. Australia is the greenest country in the world though the people are environmentally friendly

B. Australia is the greenest country in the world because the people are environmentally friendly.

C. Australia is the greenest country in the world while the people are environmentally-friendly.

D. Australia is the greenest country in the world if the people are environmentally friendly.

Question 3: We might stop here if you don't change your way of speaking.

A. We might stop here unless you don't change your way of speaking.

B. We might stop here if you change your way of speaking.

C. We might stop here unless you change your way of speaking.

D. We might stop here if not you change your way of speaking.

Question 4: When the class was over, the students ran out, screamed and shouted.

A. As long as the class finished, the students ran out, screamed and shouted.

B. No sooner was the class over, the students ran out, screamed and shouted.

C. As soon as the class had finished, the students ran out, screamed and shouted.

D. If the class was over, the students would run out, scream and shout.

Question 5: At no time Jane asks me when she uses my bathroom.

A. Jane is always using my bathroom without asking!

B. It is very unusual for Jane to ask me when she uses my bathroom.

C. Jane has no time to ask me when she uses my bathroom.

D. Sometimes Jane asks me when she uses my bathroom.

Question 6: He was about to do something when his mother suddenly shouted out.

A. He was doing something when his mother suddenly shouted out.

B. He refused to do something about his mother suddenly shouting out.

C. He was on the point of doing something when his mother suddenly shouted out.

D. His mother's sudden shouting out helped him to do something.

Question 7: Merry allows her children to stay up late on Saturday evenings.

A. Merry makes her children stay up late on Saturday evenings.

B. Merry gets her children to stay up late on Saturday evenings.

C. Merry helps her children stay up late on Saturday evenings.

D. Merry lets her children stay up late on Saturday evenings.

Question 8: I was under a strong impression that she had not told the truth.

A. I believed that she had not told the truth.

B. I doubted that she had not told the truth.

C. I protested that she had not told the truth.

D. I insisted that she had not told the truth.

Question 9: He acts like an innocent man even if the evidence shows the contradiction.

A. Even though he acts like an innocent man, the evidence shows the contradiction.

B. He acts like an innocent man because the evidence shows the contradiction.

C. The evidence shows the contradiction so he acts like an innocent man.

D. He acts like an innocent man, as a result, the evidence shows the contradiction.

Question 10: We paid for the meal. We wanted to say sorry for what we had done.

A. In order to pay for the meal, we wanted to say sorry for what we had done.

B. We paid for the meal in order to say sorry for what we had done.

C. We paid for the meal although we wanted to say sorry for what we had done.

D. The meal we paid for is what we want to say sorry for what we had done.

Question 11. My sister thinks the film is too frightening. I am not scared at all.

A. My sister thinks the film is too frightening because I am not scared at all.

B. My sister thinks the film is too frightening so I am not scared at all.

C. My sister thinks the film is too frightening whereas I am not scared at all.

D. My sister thinks the film is too frightening although I am not scared at all.

Question 12. He bought her flowers and diamond rings. This action made her fall in love with him.

A. He bought her flowers and diamond rings, what made her fall in love with him.

B. He bought her flowers and diamond rings, that made her fall in love with him.

C. He bought her flowers and diamond rings, which made her fall in love with him.

D. He bought her flowers and diamond rings which made her fall in love with him.

Question 13. He was so angry with his boss. He quitted his job immediately.

A. Angry with his boss, he quitted his job immediately.

B. He quitted his job immediately, angry with his boss.

C. Angry with his boss he is, he quitted his job immediately.

D. He was so angry with his boss although quitting his job immediately.

Question 14. Something hit the door. I heard a slam.

A. Something hit the door but I heard a slam.

B. Something hit the door when I heard a slam.

C. Something hit the door though I heard a slam.

D. Something hit the door for I heard a slam.

Question 15. He doesn't like going out. He doesn't invite any friends home.

A. He either goes out or invites any friends home.

B. He neither goes out nor invites any friends home.

C. He not only goes out but also invites any friends home.

D. He goes out but not invites any friends home.

Bài 2. Hãy chọn MỘT câu trả lời (A, B, C hoặc D) có nghĩa gần nhất với câu đã cho:

1. She said to Nam: “Come into my office, please."

A. She told Nam to come into her office.

B. She told Nam to come into my office.

C. She said Nam come into her office, please.

D. She said Nam come into my office, please.

2. The traffic policeman said, “Show me your driving license, please."

A. The traffic policeman asked to show me your driving license, please.

B. The traffic policeman suggested to show him your driving license.

C. The traffic policeman suggested showing him my driving license.

D. The traffic policeman asked to show me his driving license.

3. Mrs. Jackson said to Alice, “Could you give me a hand, please”

A. Mrs. Jackson said Alice if she could give her a hand.

B. Mrs. Jackson told Alice to give her a hand.

C. Mrs. Jackson asked to Alice to give her a hand.

D. Mrs. Jackson cursed Alice if she could give her a hand.

4. Nam said to the taxi driver, “Please turn left at the first traffic light."

A. Nam asked the taxi driver please turn left at the first traffic light.

B. Nam said the taxi driver to turn left at the first traffic light.

C. Nam asked the taxi driver turning left at the first traffic light.

D. Nam told the taxi driver to turn left at the first traffic light.

5. The police said, “Don’t touch anything in the room."

A. The police commanded us not to touch anything in the room.

B. The police advised to not touch anything in the room.

C. The police said not touch anything in the room.

D. The police asked not touching anything in the room.

6. Mary said to John, “Can you carry my suitcase, please?”

A. Mary ordered John if he could carry my suitcase, please.

B. Mary asked John if he could carry my suitcase, please.

C. Mary had John carry her suitcase.

D. Mary suggested John to carry her suitcase, please.

7. “Would you like to have dinner with me?”, Miss Hoa said to me

A. Miss Hoa asked me if would I like to have dinner with her?

B. Miss Hoa suggested me if I would like to have dinner with her or not.

C. Miss Hoa told me to like to have dinner with her or not.

D. Miss Hoa invited me to have dinner with her.

8. “You should stay in bed”, I said to him.

A. I said him he should stay in bed.

B. I advised him to stay in bed.

C. I prayed him to stay in bed.

D. I ordered him you should stay in bed.

9. My mother told me “You should visit your grandmother tomorrow”

A. My mother told me I should visit your grandmother tomorrow.

B. My mother invited me to visit my grandmother tomorrow.

C. My mother advised me to visit my grandmother the day after.

D. My mother urged me visiting my grandmother the next day.

10. His sister said, “I don’t buy this book."

A. His sister said I don’t buy this book.

B. His sister said she didn’t buy this book.

C. His sister said I didn’t buy that book.

D. His sister said she didn’t buy that book.

Đáp án

Bài 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. A 2. B 3. C 4. C 5. A 6. C 7. D 8. A
9. A 10. B 11. C 12. B 13. A 14. D 15. B  

Bài 2. Hãy chọn MỘT câu trả lời (A, B, C hoặc D) có nghĩa gần nhất với câu đã cho:

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - D; 5 - A; 

6 - C; 7 - D; 8 - B; 9 - C; 10 - D; 

Trên đây là Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 3 Writing part. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
1 1.839
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 12 Xem thêm