Trắc nghiệm Writing tiếng Anh lớp 9 Unit 6: Viet Nam Then and Now

1 100

Tiếp nối bộ tài liệu bài tập Unit 6 lớp 9 theo từng chuyên đề tiếng Anh (Ngữ âm - Ngữ pháp - Kỹ năng đọc - Kỹ năng viết), bài tập Writing tiếng Anh Unit 6: Viet Nam Then And Now có đáp án được biên tập bám sát chủ đề Truyện dân gian giúp các em học sinh lớp 9 ôn tập những cấu trúc câu xuất hiện trong bài hiệu quả.

Tiếng Anh 9 Unit 6: Viet Nam Then And Now

Bài tập Unit 6 tiếng Anh 9 mới phần Writing có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 mới theo Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề ôn tập Unit 6 lớp 9 được biên tập dưới nhiều hình thức trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau. Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download tài liệu.

Bài 1. Choose the correct option A, B, c, or D for each gap in the passage.

Homelessness is a problem in many big cities in the world. It occurs when a part of the population does not have any (1)__________ place to call home. Hundreds of millions of people in the world spend at least some time of the year homeless. This is an issue that the authorities are trying to (2)__________. However, there are (3)__________ things that each person can do to help those people. One of the things that you can do to help the homeless is to volunteer your time. If you have a lot of free time, you might go on an extended trip to help (4)__________ homes or improve an impoverished area. Even with just a few hours a week, it is possible to make an impact in your own city. You can also sign up to help at a (5)__________ soup kitchen: most cities have a mission of some kind helping food to the homeless and offering temporary shelter.

Question 1:

A. common

B. regular

C. unusual

D. fixed

Question 2:

A deal with

B. get over

C. look through

D. find out

Question 3:

A. little

B. less

C. more

D. fewer

Question 4:

A. care for

B. show around

C. set up

D. pull down

Question 5:

A. urban

B. central

C. capital

D. local

Đáp án:

1. D 2. A 3. C 4. C 5. D

Bài 2. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Seventy percent of people in Viet Nam live in rural areas. Most of these people (1)……. their living by caring for farm animals like pigs. Other common jobs are crop fanning and fishing. For many of these farmers and fishermen, animal and plant waste is still a problem.

Many women and children cook meals using traditional cooking fuels. They also spend many hours (2)………wood and other materials to burn. This process takes time and also uses a lot of natural resources. Moreover, they suffer the same health (3)……... Cooking was a difficult and dangerous job. The kitchen was smoky, and the black ash would make people cough, and (4)………. pain in the eyes.

But a biogas system can (5)………all of these problems! It can turn animal or plant waste (6)…….valuable resources - such as cooking fuel, electricity and plant fertilizer. First, an expert must build a system of pipes and tanks. This biogas system contains and manages the decaying process of animal or plant waste. To use the biogas system, a fanner must move animal waste into a pipe with water. These pipes bring the waste to a tank (7)……..in the ground. This tank is called a bio-digester. Air cannot enter this tank. In this contained environment, natural bacteria decays the waste material. (8)……..the waste decays in the bio-digester, it (9)…….two things - biogas and slurry. The biogas rises to the top of the tank. The pressure from the gas pushes the liquid slurry into (10)……. Now people can use both the biogas and the slurry.

Question 1:

A.earn

B.look for

C.do

D.take

Question 2:

A.collecting

B.looking

C.keeping

D.controlling

Question 3:

A.businesses

B.importance

C.concerns

D.involvements

Question 4:

A.bring

B.cause

C.make

D.hurt

Question 5:

A.match

B.deal

C.solve

D.delete

Question 6:

A.to

B.in

C.at

D.into

Question 7:

A.bury

B.burying

C.being buried

D.buried

Question 8:

A.Because

B.As

C.Although

D.Moreover

Question 9:

A.gets

B.brings

C.produces

D.makes

Question 10: A.the tank

B.another tank

C.the same tank

D.no tank

Đáp án

1. A 2. A 3. C 4. B 5. C
6. D 7. D 8. D 9. C 10. B

Trên đây là Bài tập Writing tiếng Anh lớp 9 Unit 6 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 100
Trắc nghiệm Tiếng Anh 9 mới Xem thêm