Bài tập Tiếng Anh chuyên đề CÂU HỎI ĐUÔI có đáp án

Bài tập Tiếng Anh chuyên đề CÂU HỎI ĐUÔI có đáp án

Tổng hợp bài tập câu hỏi đuôi có đáp án là tài liệu cực kỳ hữu ích dành cho các bạn ôn tập và củng cố kiến thức về điểm ngữ pháp thường gặp và không kém phần quan trọng này. Mời các bạn cùng làm bài và theo dõi đáp án bên dưới đề bài nhé!

Câu hỏi đuôi Tiếng Anh

Lý thuyết và bài tập câu hỏi đuôi Tiếng Anh

Bài tập về câu hỏi đuôi trong Tiếng Anh

Tổng hợp bài tập câu hỏi đuôi có đáp án

A. Finish these sentences by adding a tag question with the correct form of the verbs and the subject pronoun.

1. You're going to school tomorrow, ____________?

2. Gary signed the petition, ___________________?

3. There's an exam tomorrow, _________________?

4. Beverly will be attending the university in September, ____________?

5. She's been studying English foe two years, ___________________?

6. It doesn't work, _______________?

7. He should stay in bed, _______________?

8. Let's go fishing, ____________?

9. Jill and Joe have been to Mexico, _______________?

10. You and I talked to the professor yesterday, ___________________?

11. You will stay in touch, ____________?

12. After the couple of the years the heat gets too much, ____________?

13. You didn't know I was an artist, _________________?

14. It is quite warm, ____________?

15. That hardly counts, ______________?

16. Oh, he wants us to make films as well, ____________________?

17. I'll tell you roughly, _____________?

18. You rarely see that sort of thing these days, ____________?

19. Women are very seldom convicted, ___________________?

20. Nobody knows the answer, _________________?

B. Choose the correct answer (A, B, C, or D).

1. We should call Rita, _______________?

A. should we B. shouldn't we C. shall we D. should not we

2. Monkeys can't sing, ______________?

A. can they B. can it C. can't they D. can't it

3. These books aren't yours, ____________?

A. are these B. aren't these C. are they D. aren't they

4. That's Bod's, ____________?

A. is that B. isn't it C. isn't that D. is it

5. No one died in the accident, ______________?

A. did they B. didn't they C. did he D. didn't he

6. The air-hostess knows the time she has been here, ______________?

A. does she B. isn't it C. doesn't she D. did she

7. This is the second time she's been here, ______________?

A. isn't this B. isn't it C. has she D. hasn't she

8. They must do as they are told, ________________?

A. mustn't they B. must they C. are they D. aren't they

9. He hardly has anything nowadays, _________________?

A. hasn't she B. has he C. doesn't he D. does she

10. You've never been in Italy, _________________?

A. have you B. haven't you C. been you D. had you

11. Sally turned her report, ________________?

A. didn't she B. did she C. hadn't she D. didn't she

14. You have a ticket to the game, _______________?

A. have you B. don't you C. haven't you D. do you

15. Tom knows Alice, _____________?

A. doesn't he B. is he C. does he D. isn't he

16. Come into the kitchen, _____________?

A. do you B. will you C. won't you D. B and C

17. Everybody likes beauty, ___________________?

A. doesn't he B. do they C. don't they D. does he

18. Peter never comes to class late, ________________?

A. doesn't he B. doesn't Peter C. does he D. does Peter

19. I'm going to see my grandparents in HCM City next week, _______________?

A. aren't I B. am I not C. are you D. A and B

20. Your baby is very lovely, ______________?

A. is he B. isn't he C. is it D. isn't it

Đáp án

A.

1. aren't you 2. didn't he 3. isn't there

4. won't she 5. hasn't she 6. does it

7. shouldn't he 8. shall we 9. haven't they

10. didn't we 11. won't you 12. doesn't it

13. did you 14. isn't it 15. does it

16. doesn't he 17. shall I 18. do you

19. are they 20. do they

B.

1. B 2. A

3. C 4. B

5. A 6. C

7. B 8. A

9. B 10. A

11. A 14. C

15. A 16. D

17. C 18. C

19. D 20. D

C.

1. D 2. D

3. A 4. D

5. A 6. D

7. B 8. D

9. D 10. D

161 câu bài tập câu hỏi đuôi có đáp án

1. She is collecting stickers, ________?

2. We often watch TV in the afternoon, ________?

3. You have cleaned your bike, ________?

4. John and Max don't like Maths, ________?

5. Peter played handball yesterday, ________?

6. They are going home from school, ________?

7. Mary didn't do her homework last Monday, ________?

8. He could have bought a new car, _______?

9. Kevin will come tonight, ________?

10. I'm clever, ________?

11. He's not coming, _______?

12. I'm not late, ________?

13. The bank lent him the money, _______?

14. You shouldn't do that, _______?

15. You don't take sugar in coffee, _______?

16. She looks tired, _______?

17. There's a cinema near the station, _______?

18. He arrived late, _______?

19. Nobody has arrived yet, _______?

20. It's time to go, ________?

21. I'm right, ________?

22. You had seen it before, ________?

23. Everybody looked so miserable, ________?

24. You wouldn't do that, _______?

25. He'll be there, _______?

26. Everybody will be there, _______?

27. She's had too much to do lately, _______?

28. It won't happen, _______?

29. They should be here soon, _______?

30. I'm not intruding, _______?

31. Nobody's got to leave early, _______?

32. That dog's very noisy, _______?

33. You have got to arrive before half past eight, _______?

34. They took it, _______?

35. That's the shop where you used to work, ________?

36. The book's a best-seller, _______?

37. You haven't got a sister, _______?

38. I'm in trouble, _______?

39. You would tell me if you knew, _______?

40. You'd rather not tell me, _______?

41. Lima is the capital of Peru, ________?

42. He'd better try harder, _______?

43. There's nothing on TV tonight, _______?

44. That's the guy who was on TV the other night, _______?

45. That's the guy that won the pools, ________?

46. She won't be here for another hour, _______?

47. Mr McGuinness is from Ireland, _______?

48. The car isn't in the garage, ________?

49. You are John, _______?

50. She went to the library yesterday, _______?

51. He didn't recognize me, _______?

52. Cars pollute the environment, _______?

53. Mr. Pritchard has been to Scotland recently, _______?

54. The trip is very expensive, _______?

55. He won't tell her, ________?

56. He sometimes reads the newspaper, _______?

57. You are Indian, _______?

58. Peggy didn't use the pencil, _______?

59. Mary has answered the teacher's question, _______?

60. The boy is from Turkey, _______?

61. Sue wasn't listening,______________?

62. Andrew isn't sleeping, _______?

63. Tom and Maria will arrive at Heathrow, _______?

64. He's been to Texas, _______?

65. Dogs like meat, _______?

66. There are some apples left, _______?

67. I'm late, _______?

68. Let's go, _______?

69. Don't smoke, _______?

70. He does sing in the bathroom, _______?

71. He'll never know, _______?

72. I think, he's from India, _______?

73. Lovely day today, _______?

74. She is collecting stickers, _______?

75. We often watch TV in the afternoon, _______?

76. You have cleaned your bike, _______?

77. John and Max don't like Maths, _______?

78. Peter played handball yesterday, _______?

79. They are going home from school, _______?

80. Mary didn't do her homework last Monday, _______?

81. He could have bought a new car, _______?

82. Kevin will come tonight, _______?

83. I'm clever, _______?

84. Murat gets up late, _______?

85. You didn't go to school yesterday, ________?

86. I am not a nurse, _______?

87. She doesn't cook well, _______?

88. You can speak English, _______?

89. I am your best friend, ________?

90. The sun is shining, ________?

91. They haven't seen him for ages, ________?

92. She visited her grandmother, ________?

93. Susan and Peter arrived late yesterday, ________?

94. She wasn't there, ________?

95. Sheila has gone to the supermarket, ________?

96. I will help you, _______?

97. You shouldn't do that, _______?

98. The thief was arrested yesterday, _______?

99. The computer is broken, _______?

100. Our English teacher is very nice, _______?

101. I am a doctor, ________?

102. Susan caught the bus, _______?

103. They drew an elephant, _______?

104. The student didn't do the homework, ________?

105. Let's have a drink, ________?

106. Your car is not cheap, _______?

107. Lisa has lost her ID, _______?

108. You couldn't help me, _______?

109. We are friends, ________?

110. You weren't at the party last night, _______?

111. Shout up, _______?

112. There is a museum in this city, _______?

113. Good idea, _______?

114. You have never been to Peking, ________?

115. You must give up smoking, ________?

116. I didn't do anything wrong, ________?

117. No one can help you, ________?

118. They helped us a lot, _______?

119. Don't do it, _______?

120. Get out of my sight, _______?

121. Dave is your cousin, ________?

122. Kiki doesn't write a letter before bed?

123. Jenny and Natalie are the members of the Photography Club, _______?

124. You can swim very well, _______?

125. She draws a beautiful picture, ________?

126. We came home late last night, _______?

127. Henry and Ricky read a lot of books, ________?

128. We played football last night, _______?

129. You didn't see me, ________?

130. He sells toys, ________?

131. They don't like cats, ________?

132. She loves flowers, ________?

133. You are a student, _______?

134. Jane can't swim, ________?

135. They mustn't buy the car, ________?

136. Billy has made a beautiful kite, ________?

137. You won't trust him, ________?

138. Kathy and YoYo will go to the swimming pool tomorrow, ________?

139. Mrs. White ate a lot of fish yesterday, ________?

140. Ken didn't visit his grandfather last week, _______?

141. You don't like fishing, ________?

142. Fiona likes Jacky Chan, ________?

143. She must come to the party, _______?

144. Lucy will buy the dress, ________?

145. Mimi and Lily were sad yesterday, ________?

146. Kate always sleeps early, ________?

147. He won't be happy, _______?

148. You didn't do homework yesterday, _______?

149. We kept some money under the bed, ________?

150. It seldom barks, ________?

151. Michael and Melody often go home late, ________?

152. Hugh had a red car, ________?

153. The Mount Rushmore National Memorial Park is in Keystone, _______?

154. The rock was a sacred Indian site once, _______?

155. It has been a national memorial since 1925, _______?

156. The monument doesn't show the bust of President Clinton, _______?

157. George Washington was the first President of the United States, _______?

158. Mr McGuinness is from Ireland, _______?

159. The car isn't in the garage, _______?

160. You are John, _______?

161. She went to the library yesterday, _______?

KEY – TAG QUESTION

1. isn't she

2. don't we

3. haven't you

4. do they

5. didn't he

6. aren't they

7. did she

8. couldn't he

9. won't he

10. aren't I

11. is he

12. am I

13. didn't it

14. should you

15. do you

16. doesn't she

17. isn't there

18. didn't he

19. have they

20. isn't it

21. aren't I

22. hadn't you

23. didn't they

24. would you

25. won't he

26. won't they

27. hasn't she

28. will it

29. shouldn't they

30. am I

31. have they

32. isn't it

33. haven't you

34. didn't they

35. isn't it

36. isn't it

37. have you

38. aren't I

39. wouldn't you

40. would you

41. isn't it

42. hadn't he

43. is there

44. isn't it

45. isn't it

46. will she

47. isn't he

48. is it

49. aren't you

50. didn't she

51. did he

52. don't they

53. hasn't he

54. isn't it

55. will he

56. doesn't he

57. aren't you

58. did he

59. hasn't she

60. isn't he

61. was she

62. is he

63. won't they

64. hasn't he

65. don't they

66. aren't there

67. aren't I

68. shall we

69. will you

70. doesn't he

71. will he

72. isn't he

73. isn't it

74. isn't she

75. don't we

76. haven't you

77. do they

78. didn't he

79. aren't they

80. did she

81. couldn't he

82. won't he

83. aren't I

84. doesn't he

85. did you

86. am I

87. does she

88. can't you

89. aren't I

90. isn't it

91. have they

92. didn't she

93. didn't they

94. was she

95. hasn't she

96. won't I

97. should you

98. wasn't he

99. isn't it

100. isn't he/she

101. aren't I

102. didn't she

103. didn't they

104. did he/ she

105. shall we

106. is it

107. hasn't she

108. could you

109. aren't we

110. were you

111. will you

112. isn't there

113. isn't it

114. have you

115. mustn't you

116. did I

117. can they

118. didn't they

119. will you

120. will you

121. isn't he

122. does she

123. aren't they

124. can't you

125. doesn't she

126. didn't we

127. don't they

128. didn't we

129. did you

130. doesn't he

131. do they

132. doesn't she

133. aren't you

134. can she

135. must they

136. hasn't he

137. will you

138. won't they

139. didn't she

140. did she

141. do you

142. doesn't she

143. mustn't she

144. won't she

145. weren't they

146. doesn't she

147. will he

148. did you

149. didn't we

150. does it

151. don't they

152. didn't he

153. isn't it

154. wasn't it

155. hasn't it

156. does it

157. wasn't he

158. isn't he

159. is it

160. aren't you

161. didn't she

Đánh giá bài viết
3 14.167
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Bài tập ngữ pháp tiếng Anh Xem thêm