Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Thị xã Quảng Trị

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Thị xã Quảng Trị có đáp án đi kèm được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải là tài liệu ôn thi Tiếng Anh học kì 1 và củng cố lại kiến thức hiệu quả dành cho các bạn học sinh lớp 10, giúp các bạn chuẩn bị tốt cho các bài thi, bài kiểm tra sắp tới một cách chủ động và linh hoạt nhất.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 học kì 1 trực tuyến

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 học kì 1 trường THPT Quang Trung online

Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Tam Giang, Thừa Thiên Huế năm 2014 - 2015

QUANG TRI TOWN HIGH SCHOOL

Full Name: ..................................

Class: 10A..... Code (SBD): .....

THE FIRST TERM TEST

Time allotted: 45 minutes

Mã đề: 1027

I. Phonetics. A) Pronunciation. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. contest B. modest C. suggest D. request

2. A. above B. result C. country D. donate

B) Stress. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

3. A. inspire B. teenager C. income D. earbuds

4. A. invalid B. headphones C. sunlight D. velcro

II. Grammar and vocabulary: Choose the best answer to complete each sentence.

5. – John: Don't forget to invite Linda to the party.
– Tim:...........

A. Thanks, I won't. B. You're welcome
C. It's my pleasure D. Good idea.

6. Farmers depend .....water for their crops.

A. with B. for C. to D. on

7. Mary's lived in London ......1998.

A. for B. since C. in D. until

8. When I .....the new comer, he....outside the classroom.

A. saw/ were standing B. saw/ stood
C. saw/ was standing D. was seeing/ was standing

9. I can't decide whether to ......a ticket online or at the box office.

A. to buy B. buy C. buying D. to buying

10. The children feel like........part in the game show.

A. to take B. take C. taking D. taken

11. Would you be so kind......lend me your new laptop?

A. to B. as C. enough to D. as to

12. Teachers.. ..... students to take more responsibility for their education.

A. expect B. make C. suggest D. watch

13. ......do you prefer, Van Cao or Trinh Cong Son?

A. Who B. Whom C. Which D. what

14. My students are .......in doing volunteer work.

A. interest B. interesting C. interested in D. interested

15. The contestants receiving the fewest viewers' votes are eliminated.

A. performers B. competitors C. audiences D. celebrity panel

16. The final contestants perform ...........on the stage to a television audience.

A. live B. lively C. likely D. life

17. Volunteers become more concerned and aware of the problems facing the world.

A. obvious B. worry C. bored D. worried

18. (A) To take (B) part in the contest, everybody (C) have gathered at school (D) since 6.30 am.

19. The concert was (A) exciting at the (B) beginning (C) and it became (D) boring at the end.

20. We (A) hate (B) our father (C) coming back home from work so (D) late.

III. Read the passage then answer the questions (2pts)

People often use the natural world as inspiration for their inventions. By observing animals and plants, they design new products to serve humans. Here are some examples. Animals can do many things humans cannot, like flying or staying underwater for a long time. The aeroplane, with its wings and shape imitating those of a bird, is one of the greatest inventions in our history.

Thanks to it, people can travel long distances in the air. This has helped to develop trade and tourism. The submarine, which can travel underwater, imitates a dolphin's shape. Submarines are very useful for scientists to learn about the undersea world.

1. What are the inventions that imitate animals?

=>......................................................................................................

2. Find the words or phrases in the text that can describe a submarine.

=>......................................................................................................

3. What is considered one of the greatest inventions in our history and why?

=>......................................................................................................

..........................................................................................................

IV. Writing (3pts)

A. Rewrite the following sentences as required (1.5pts)

1. He was nominated for 14 competitive Grammy. He won three. (Join the sentences by a coordinating conjunction)

=> ..........................................................................................................

2. Mr Brown was last seen two weeks ago. (Use for)

=> Mr Brown .........................................................................................

3. His brothers stopped smoking last month. (Use since)

=> His brothers......................................................................................

B. Write a meaningful sentence, using the given words. (0.5pt)

1. My father/ take/ me/ zoo/ last Sunday.

=>......................................................................................................

2. We/ use/ USB stick/ store/ a lot/ music/ video files.

=>......................................................................................................

C. Supply the correct form of the word in brackets to complete the sentences. (1pt)

1. Mary's very clever; She learns very fast and she knows a lot. She's a very (interest) ......girl.

2. Tom drives (care)............. He often causes accidents.

3. Two days ago I lost my bike keys, but now I (find) ........them.

4. The accident occurred while we (be ).......on the way to Hanoi.

Đáp án đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10

I & II (5pts)

1. B 2. D 3. A 4. A 5. A 6. D 7. B 8. C 9. B 10. C

11. D 12. A 13. C 14. D 15. B 16. A 17. D 18. C 19. C 20. B

III. Read the passage then answer the questions (2pts)

1. (The inventions that imitate animals are) the aeroplane and the submarine. (0.5)

2. A submarine imitates a dolphin's shape. (0.5)

3. The aeroplane is (considered one of the greatest inventions in our history.) (0.5)

=> Because it helps us to travel long distances in the air and develop trade and tourism. (0,5)

IV. Writing (3pts)

A. Rewrite the following sentences as required (1.5pts)

1. He was nominated for 14 competitive Grammy and he won three.

2. Mr Brown has not been seen for two weeks.

3. His brothers have not smoked since last month.

B. Write a meaningful sentence, using the given words. (0.5pt)

1. My father took me to the zoo last Sunday.

2. We use a USB stick to store a lot of music or/ and video files.

C. Supply the correct form of the word in brackets to complete the sentences. (1pt)

1. interesting 2 . carelessly 3 have found 4 were

Đánh giá bài viết
1 2.056
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm