Bộ đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án số 7

Đề thi hsg Anh 6 có đáp án đáp án bao gồm 4 đề thi hsg tiếng Anh 6 kèm đáp án chi tiết giúp các em học sinh lớp 6 nâng cao những kỹ năng làm bài thi hiệu quả cũng như củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm đã học.

I. Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 huyện Vĩnh Tường

PHẦN A: Phần chung cho mọi sinh

LISTENING

I. Listen to the Captain's announcement on an airplane twice. Write a number or a word in the blank.

1. This is the captain…………………….

2. The number of Rightwing Flight is ……………………

3. The plane is currently at an airspeed of 400 miles per ……………….

4. The time is …………………..PM.

5. The weather looks…………………….

6. The plane is going to land in London approximately …………………….. minutes

PHONETICS

II. Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others in each group:

1. A. Vegetables B. Watches C. Benches D. Classes

2. A. Lemonade B. Carrot C. Chocolate D. Correct

3. A. Question B. Vacation C. Population D. Destination

4. A. Station B. Soda C. Supermarket D. Sugar

5. A. Chair B. School C. Couch D. Children

Đáp án đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6

PHẦN A: Phần chung cho tất cả các thí sinh (10 điểm)

LISTENING (1,5 điểm)

I. (1,5 điểm - mỗi đáp án đúng được 0,25 điểm)

1. speaking

2. 86A./ eighty - six A

3. hour

4. 1.25/ one twenty- five

5. good

6. 15/ fifteen

PHONETICS (0,5 điểm)

II. (0,5 điểm - mỗi đáp án đúng được0,1 điểm)

1. A 2. C 3. A 4. D 5. B

VOCABULARY AND GRAMMAR (3 điểm)

III. (1 điểm - mỗi đáp án đúng được 0,1 điểm)

1. B 2. B 3. A 4. A 5. D

6. C 7. B 8. D 9. C 10. A

IV. (1 điểm - mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm)

1. is knowing -> knows

2. leaf -> leaves

3. two -> second

4. some apples -> any apples

5. rides -> is riding

II. Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh 6 trường THCS Đông Phú, Quảng Nam có đáp án

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại (0.5đ)

1. A. Books B. Pencils C. Rulers D. Bags

2. A. Read B. Teacher C. Eat D. Ahead

3. A. Tenth B. Math C. Brother D. Theater

4. A. Has B. Name C. Family D. Lamp

5. A. Does B. Watches C. Finishes D. Brushes

II. Chọn một từ không cùng nhóm với các từ còn lại (0.5đ)

1. A. Never B. Usually C. Always D. After

2. A. Orange B. Yellow C. Apple D. Blue

3. A. Sing B. Thirsty C. Hungry D. Hot

4. A. Apple B. Orange C. Milk D. Pear

5. A. Face B. Eye C. Month D. Leg

III. Vòng tròn chữ cái A, B, C hoặc D thay cho từ em cho là đúng nhất để hoàn thành các câu sau đây. (3.0đ)

1. She................... to the radio in the morning.

A. listen B. watches C. listens D. sees

2. My friend................... English on Monday and Friday.

A. not have B. isn't have C. don't have D. doesn't have

3. I am..........., so I don't want to eat any more.

A. hungry B. thirsty C. full D. small

4. Last Sunday we................in the sun, we enjoyed a lot.

A. had great fun B. have great fun C. have funs D. had great funs

5. I'm going to the.................... now. I want to buy some bread.

A. post office B. drugstore C. bakery D. toy store

6. Another word for "table tennis".............................

A. badminton B. ping-pong C. football D. volleyball

7. The opposite of "weak" is....................................

A. thin B. small C. strong D. heavy

8. How............is it from here to Hanoi?

A. often B. far C. many D. much

9. Where...................you yesterday? I was at home.

A. was B. are C. were D. is

10. What is the third letter from the end of the English alphabet?

A. X B. Y C. X D. V

11.................... you like to drink coffee? Yes, please.

A. What B. Would C. Want D. How

12. I often watch football matches..............Star Sports Channel.

A. on B. in C. at D. of

13. What about................. to Hue on Sunday?

A. to go B. go C. going D. goes

14. I...............go swimming because I can't swim

A. often B. never C. usually D. sometimes

15. His mother bought him........... uniform yesterday

A. a B. an C. the D. two

16. The story is so uninteresting, it means that the story is.........................

A. nice B. exciting C. funny D. boring

17. My school...... three floors and my classroom is on the first floor.

A. have B. has C. are D. is

18. His mother is a doctor. She works in a......................

A. hospital B. post office C. restaurant D. cinema

19. He often travels......................car...........................my father.

A. by/ for B. by/ with C. with/ by D. for / by

20. I ask my mother to..............my dog when I am not at home

A. see B. look after C. look at D. take of

21. There are...................eggs in the fridge.

A. a lot B. a few C. a little D. little

22. What do you do.............................the weekend.

A. on B. in C to D. for

23. I am going.........Ha Long bay

A. visiting B. visit C. visited D. to visit

24. There isn't......................milk in the bottle.

A. an B. a C. any D. some

25. How much is a...................of toothpaste.

A. can B. bar C. tube D. box

Đáp án đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại (0.5đ)

1. A 2. D 3. C 4. B 5. A

II. Chọn một từ không cùng nhóm với các từ còn lại (0.5đ)

1. D 2. C 3. A 4. C 5. C

III. Vòng tròn chữ cái A, B, C hoặc D thay cho từ em cho là đúng nhất để hoàn thành các câu sau đây. (3.0đ)

1. C 2. D 3. C 4. A 5. C

6. B 7. C 8. B 9. C 10. A

11. B 12. A 13. C 14. B 15. A

16. D 17. B 18. A 19. B 20. B

21. B 22. A 23. D 24.C 25. C

26. C 27. E 28. D 29. A 30. B

IV. Em hãy điền một giới từ thích hợp điền vào chỗ trống để hoàn thành các câu sau. (1.0đ)

1. from - to 2. in -in 3. For 4. With

5. on 6. at - on 7. between

V. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (1.0đ)

1. is skipping 2. are 3. is playing 4. do 5. saw

6. is-speaks-will come-will stay-will visit

VI. Đọc đoạn văn sau và chọn câu trả lời đúng cho những câu hỏi được đưa ra bằng cách khoanh tròn chữ cái (A, B, C hoặc D) (1.0đ)

1. D 2. D 3. B 4. B 5. B

III. Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh lớp 6 huyện Phù Ninh có đáp án

SECTION 1: PHONETICS.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (2.0 pts)

1. A. these B. they C. throw D. there

2. A. cats B. trees C. bottles D. animals

3. A. cook B. book C. good D. too

4. A. warm B. walk C. wall D. wash

5. A. off B. of C. safe D. knife

6. A. orange B. cabbage C. lemonade D. sausage

7. A. ground B. should C. about D. mountain

8. A. hungry B. thirsty C. finally D. recycle

9. A. black B. knee C. work D. book

10. A. gymnast B. vegetable C. dangerous D. geography

SECTION 2: VOCABULARY & GRAMMAR.

I. Choose the best answer (A, B, C, or D ) to complete each sentence. (4.0 pts)

1. I don’t speak much Russian. Only _____ words.

A. a little B. a few C. many D. much

2. Nam is _____ vacation in Hue.

A. on B. in C. at D. to

3. Let’s have some drink now. - _____

A. Yes. We drink B. That’s idea C. That’s a good idea D. Nothing

4. What is there_____ ? - There is some milk.

A. drink B. drinking C. to drink D. drinks

5. Are you and Nam students? Yes, _____ .

A. I am B. you are C. they are D. we are

6. What time ________ on television?

A. is the news B. are the news C. is news D. are news

7. That building is the ________ of the two.

A. far B. farer C. farther D. farthest

8. Everyone ________ a good time at the picnic now.

A. are having B. is having C. has D. have

9. This apple taste ________

A. sweetness B. Sweetly C. sweety D. sweet

10. Can I help you? - I’d like ten ________ of soda, please.

A. packets B. cans C. bars D. boxes

11. What are you going to do ________ Sunday morning?

A. on B. in C. on the D. in the

12. I am tired ________ staying at home all day.

A. in B. for C. of D. from

13. Would you like ________ that for you?

A. me doing B. me to do C. me do D. I do

14. These are my notebooks, and those are __________.

A. their B. theirs C. their’s D. they’re

15. Which noun adds “s” in the plural like chair - chairs?

A. tooth B. foot C. roof D. child

16. The lights are red. You __________ stop.

A. can B. can’t C. mustn’t D. must

17. Fall means _________ in British-English.

A. autumn B. winter C. summer D. spring

18. Ha is ________ in our class.

A. a very intelligent student B. a student very intelligent

C. a intelligent very student D. a intelligent student very

19. He is going to _________ some photos.

A. do B. take C. make D. be

20. What about ________ volleyball this afternoon?

A. play B. playing C. to play D. plays

II. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. (1.0 pt)

1. Lan and Nga (see) ___________ a new film tonight.

2. They usually (not go) _________________ fishing in the winter.

3. We should (protect) _________________ the environment.

4. Oh, no! It (rain) _____________________. What a pity! We can’t go out for a swim.

5. What do you want me (buy)______________________ for you?

III. Give the correct form of the words in capital to complete the sentences. (2.0 pts)

1. Of the three rooms, the _______________ one is mine. BIG

2. We should try to reduce _______________ . POLLUTE

3. What is the _______________ of the Nile River? LONG

4. Do you know what her _______________ is? NATION

5. Is Bac Giang a _______________ province? MOUNTAIN

6. He greets me in a _______________ way. FRIEND

7. In the _____________ , there is a hospital and a factory. NEIGHBOR

8. Is Mr. Anh a _______________ ? BUSINESS

9. My mother goes_______________ twice a week. SHOP

10. I don’t like _______________ days. RAIN

IV. There is one mistake in each sentence below. Find and correct it. (2.0 pts)

1. My cat is biger than your cat.

2. He goes to school by foot every day.

3. The Sun is always rising in the East.

4. We have a few money left in the bank.

5. His way of telling stories is so bored.

6. How many milk would you like?

7. She’s my friend. She’s from French.

8. He often has a glass of milk and some bread at breakfast.

9. These girls always are hard-working.

10. Do you think should I take the exam again?

SECTION 4: READING

I. Read the following passage and choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. (1.0 pt)

Hello. My name is Mai. When I grow up, I’m going to be a ballet dancer. I love dancing, I go dancing three times a week. I’m going to travel all over the world and I’m going to learn French and Russian because I want to dance in Paris and Moscow. I am not going to marry until I’m 35 and then I’m going to have two children. I’d like first a girl and then a boy. I’m going to work until I’m 75. I’m going to teach dancing and I’m going to open a dance school. I like planning my future - it’s exciting!

1. What is Mai going to be when she grows up?

A. a dancer B. a teacher C. a ballet dancer D. a farmer

2. How often does she go dancing?

A. once a week B. twice a week C. three times a week D. four times a week

3. How many children is she going to have?

A. one B. two C. three D. four

4. According to the passage, which of the following statements is not true?

A. Mai is going to travel all over the world.

B. Mai is going to learn French and English.

C. Mai is going to teach dancing.

D. Mai is going to open a dance school.

5. How old is she going to work?

A. Until she is 35 B. Until she is 45 C. Until she is 65 D. Until she is 75

II. Fill in each blank with ONE suitable word. (2.0 pts)

Dear Phong,

I am visiting Ha Long Bay with my family (1) ______________ June 12th to 20th. (2) ______________ you have a room with a shower for these days? How (3) ______________ is the room? We would like (4) ______________ room facing the sea if it is possible. We (5) ______________ eat meat but we (6) ______________ all other kinds of food.

We are arriving (7) ______________Ha Long Bay (8) ______________ about six o’clock on Monday evening. We plan to leave the hotel (9) ______________ Sunday morning.

I (10) ______________ forward to hearing from you soon.

Love,

Tuan

III. Read and then choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage. (2.0 pts)

Mr. Thanh is (1)________ engineer in a big factory. He lives in a small apartment (2) ________ the fifth floor of a building in Ho Chi Minh City. The factory is not near (3) ________ so he goes to work by bus. He (4) ________ home at 7 o’clock to arrive to work at 7.45. (5) ________ is Saturday morning now, and Mr. Thanh is (6)________ home, in bed. On Saturdays he (7)_______ at a quarter to seven. Then he sits in the living room and (8)_______ breakfast. On Saturday afternoons he (9)_______ tennis or goes swimming. On Saturday evenings he (10)_______ at home, he usually goes out.

1. A. a B. an C. the D. any

2. A. at B. in C. on D. of

3. A. house B. he’s house C. him house D. his house

4. A. leaves B. is leave C. leaving D. leave

5. A . It B. It’s C. Their D. They

6. A. in B. at C. on D. with

7. A. get up B. to get up C. getting up D. gets up

8. A. have B. haves C. has D. to have

9. A. plays B. is play C. play D. is playing

10. A. not stay B. doesn’t stay C. isn’t stay D. no staying

SECTION 5: WRITING

I. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means the same as the first one. (2.0 pts)

1. How about going to the zoo.

=> Let’s...................................................................................................................

2. How much are these shoes?

=> How much do ………………..........................................................................

3. We have a lot of work to do.

=> There is ………….........................................................……………………

4. What is the width of the Great Wall?

=> How………...............................................................………………………..

5. My sister walks to the supermarket.

=> My sister goes..................................................................................................

6. My house is behind the police station.

=> The police station ……....................................................................................

7. That car belongs to Mr. Son.

=> That is ...........................................................................................................

8. Hang is the fattest girl in my class.

=> No girl…………...........................................................................……………

9. Our house is not near the school.

=> Our house is ……..............................................................…………………

10. Can I help you?

=> What ………..................................................................................................

II. Rearrange these words or phrases to make complete sentences. (1.0 pt)

1. burn/ should/ and/ the/ not/ cut/ We/ down/ trees/ forest.

…………………………………………………………………………….………

2. the/ you/ in/ what/ afternoon/ usually/ do/ finish/ work/ time?

…………………………………………………………………………….………

3. Christmas/ a/ wine/ doesn’t/ he/ of/ drink/ has/ he/ glass/ wine/ usually/ at/ but.

…………………………………………………………………………….………

4. is/ I/ because/ like/ very/ winter/ it/ cold/ don’t.

…………………………………………………………………………….………

5. your/ using/ the/ moment/ I/ ruler/ it/ can/ you/ borrow/ are/ or/ at?

…………………………………………………………………………….………

III. Complete sentences by using the words or phrases below, adding more words if necessary. (1.0 pt)

1. When/ it/ nice / my/ family/ spend/ weekend/ uncle/ farm.

…………………………………………………………………………….………

2. Which/ bigger/ Mexico City/ London?

…………………………………………………………………………….………

3. We/ making/ coffee/ but/ not/ have/ milk.

…………………………………………………………………………….………

4. Mrs. Hoa/ going/ buy/ some apples/ children?

…………………………………………………………………………….………

5. Ba/ usually/ play/ volleyball/ fall/ but/ he/ sometimes/ sailing.

…………………………………………………………………………….………

ĐÁP ÁN

SECTION 1: PHONETICS.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (2.0 pts)

1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - D; 5 - B; 6 - C; 7 - B; 8 - D; 9 - B; 10 - B;

SECTION 2: VOCABULARY & GRAMMAR.

I. Choose the best answer (A, B, C, or D ) to complete each sentence. (4.0 pts)

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - D;

6- A; 7 - D; 8 - B; 9 - D; 10 - B;

11 - A; 12 - C; 13 - B; 14 - B; 15 - C;

16 - D; 17 - A; 18 - A; 19 - B; 20 - B;

II. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. (1.0 pt)

1 - are going to see

2 - don’t usually go

3 - protect

4 - is raining

5 - to buy

III. Give the correct form of the words in capital to complete the sentences.(2.0pts)

1 - biggest

2 - pollution

3 - length

4 - nationality

5 - mountainous

6 - friendly

7 - neighborhood

8 - businessman

9 - shopping

10 - rainy

IV. There is one mistake in each sentence below. Find and correct it. (2.0 pts)

1 big => bigger; 2 by => on; 3 -  is always rising => always rises; 4 - a few => a little;

5 - bored => boring; 6 - many => much; 7 - French => France; 8 - at => for;

9 - always are => are always; 10 - should I => I should

SECTION 4: READING

I. Read the following passage and choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. (1.0 pt)

1 - C; 2 - C; 3 - B; 4 - B; 5 - D;

II. Fill in each blank with ONE suitable word. (2.0 pts)

1 - from; 2 - do; 3 - much; 4 - a; 5 don't;

6 - eat; 7 - in; 8 - at; 9 - on; 10 - look

III. Read and then choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage. (2.0 pts).

1 - B; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - A;

6 - B; 7 - D; 8 - C; 9 - A; 10 - B;

SECTION 5: WRITING

I. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means the same as the first one. (2.0 pts)

1. Let’s go to the zoo.

2. How much do these shoes cost?

3. There is a lot of work for us to do.

4. How wide is the Great Wall?

5. My sister goes to the supermarket on foot.

6. The police station is in front of my house.

7. That’s Mr. Son’s car.

8. No girl in my class is fatter than Hang.

9. Our house is far from the school.

10. What can I do for you?

II. Rearrange these words or phrases to make complete sentences. (1.0 pt)

1. We should not cut down trees and burn the forest.

2. What time do you usually finish work in the afternoon?

3. He doesn’t drink wine but he usually has a glass of wine at Christmas.

4. I don’t like winter because it is very cold.

5. Can I borrow your ruler or are you using it at the moment?

III. Complete sentences by using the words or phrases below, adding more words if necessary. (1.0 pt)

1. When it is nice, my family spend the weekend on our uncle’s farm.

2. Which is bigger, Mexico City or London?

3. We are making coffee but we don’t have any milk.

4. Is Mrs. Hoa going to buy some apples for her children?

5. Ba usually plays volleyball in the fall but he sometimes goes sailing.

IV. Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 huyện Tân Hiệp

PHẦN 1: ĐỌC, VIẾT VÀ KIẾN THỨC NGÔN NGỮ

I. Trong mỗi câu dưới đây có ba từ nhấn âm tiết đầu và một từ nhấn âm tiết thứ hai. Em hãy tìm từ có nhấn âm tiết thứ hai. (2 điểm)

1) a. building b. accessible c. definite d. entertain

2) a. sewage b. expensive c. increase d. human

3) a. plastic b. permanent c. relative d. electricity

4) a. mention b. inform c. uncle d. moment

5) a. region b. area c. traffic d. facility

6) a. prefer b. plentiful c. rural d. struggle

7) a. garbage b. migrant c. traditional d. terrible

8) a. preserve b. hometown c. offer d. picture

II. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống với những câu sau. (2 điểm)

1) Don’t touch that dog. It …….. bite you.

A. will B. was going to C. is going to D. be going to

2) ……… kind of ooks do you like?

A. Which B. What C. Whose D. Whom

3) The man ………..mobike was ringing did not know what to do.

A. that B. who C. whose D. which

4) I was driving along East Street when I ……….. a fire.

A. saw B. see C. had seen D. was seeing

5) Do you enjoy ……….. to classical music?

A. listen B. to listen C. listened D. listening

6) My father is very interested ………. gardening.

A. on B. in C. for D. at

7) English is learned by millions of students ………. its importance.

A. because of B. because C. despite D. although

8) Would you like to stay at home …….. go out?

A. or B. but playing C. and D. if

III. Hãy ghép mỗi cụm động từ thành ngữ ở cột A, với một định nghĩa đúng ở cột B. Mỗi mỗi cụm động từ thành ngữ chỉ ghép với một định nghĩa. (2 điểm)

A

B

1. break in

2. bring back

3. call up

4. fill up

5. put back

6. turn in

7. give up

8. blow up

A. return to original location

B. return

C. destroy by an explosion

D. make something new fit for use

E. telephone

F. stop a habit (e.g. smoking)

G. make full

H. find a station on the radio

IV. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống (2 điểm)

If you plan a visit in October, don’t miss the Harvest Festival. The festival offers a variety of (1) ______ for all age groups and interests. Children may enjoy (2) ______ to traditional stories and learning folk dances. Aldults (3) ______ enjoy the antique show and the crafts fair. Other attractions (4) ______ a celebration of musical heritage and demonstrations of traditional skills (5) ______ candle making, butter churning and bee keeping. The festival (6) ______ at the County Fairgrounds. Space is available for you to (7) ______ your car at the festival at no extra charge. The admission fee is donated (8) ______ the Preserve Our History Fund.

1) a. actions b. acts c. activities d. actors

2) a. hear b. hearing c. listen d. listening

3) a. will b. must c. would d. used to

4) a. contain b. consist c. include d. have

5) a. examine b. as well as c. as long as d. such as

6) a. held b. holds c. is holding d. hold

7) a. put b. lay c. park d. stand

8) a. for b. to c. on d. with

V. Hoàn thành đúng các động từ ở trong ngoặc. (2,5 điểm)

Dear Linda!

I’m sorry that I haven’t written to you for so long, but I 1 (be) ______very busy lately. All last month I 2 (have) ______ exams, and I haven’t done anything else but study for ages. Anyway, I 3 (stop) ______ studying now , and I 4 (wait) ______for my exams results.

As you can see from the letter, I 5 (change) ______ my address and live in Croydon now. I 6 (decide) ______ that I wanted a change from central London because it 7 (become) ______so expensive. A friend of mine told me about this flat, and I 8 (move) ______ here about two months ago. When you come to London this summer, please visit me. I 9 (stay) ______here until the middle of August. Then I 10 (go) ______ on holiday to Scotland.

Your answer:

1) _______________________ 2) ______________________3) __________________

4) _______________________ 5) ______________________6) __________________

7) _______________________ 8) ______________________9) __________________

10) _______________________

VI. Đọc kỹ đoạn văn sau và điền vào chỗ trống với MỘT từ thích hợp (2,5 điểm)

THE BIG TIP

Yesterday was a very (1) _____day for a Japanese businessman. The businessman, Mr Hiro Nomura, was (2) _____Viet Nam for the first time. He was in Ho Chi Minh City to (3) _____ some business clients. He left an envelope containing US$ 10,000 in a (4) _____ where he had lunch. Less than two hours later, the money was returned to him.

Mr Nomura did not realize he had lost the money until he (5) _____to his hotel. He told the hotel receptionist (6) _____ had happened, but the receptionist couldn’t help him. Later that evening, Mr Nomura received a (7) _____ call at his hotel. The caller, Ms Nguyen Hong, said that she found the envelope on the (8) _____of her restaurant while she was sweeping up. Inside the envelope, she found Mr Nomura’s business card and a brochure for his (9) _____, the White Swan.

Mr Nomura was very pleased that an honest person had found the money. He (10) _____ to give Ms Hong a reward of US$100, but she said that she didn’t want it.

Your answer:

1) _______________________ 2) ______________________3) __________________

4) _______________________ 5) ______________________6) __________________

7) _______________________ 8) ______________________9) __________________

10) _______________________

VII. Dùng hình thức đúng với những từ trong ngoặc điền vào chỗ trống để hoàn thành các câu sau: (2 điểm)

1) My teacher always _______ me to take this examination. (courage)
2) Recently health foods have increased in _________ .(popular).

3) I had to check the wages in _______ to my normal work. (add)

4) They said “good-bye” to each other just because of some minor ___. (understand)

5) The Saigon Giai Phong is a ________ newspaper. (day)

6) He is an ___ doctor who just graduated from the medical school last year. (experience)

7) Their _____ is always good . (communicate)

8) The _______ of TV is always fast (develop)

Your answer:

1) _______________________ 2) ______________________3) __________________

4) _______________________ 5) ______________________6) __________________

7) _______________________ 8) ______________________

VIII. Em hãy viết lại câu thứ hai, nhưng nghĩa không thay đổi so với câu thứ nhất (2 điểm)

1) I last received the letter from him two months ago.

I haven’t _________________________________________________________

2) They grow rice in many parts of Asia.

Rice ____________________________________________________________

3) It’s a pity that your friend Marie isn’t at this party.

I wish ___________________________________________________________

4) My son enjoys listening to music.

My son is fond ______________________________________________________

5) It isn’t necessary for you to work until 6 pm.

You don’t _________________________________________________________

6) I have never visited this museum before.

This is ____________________________________________________________

7) She told her son “ Don’t speak with your mouth full”.

She told her son ____________________________________________________

8) “ Where do you com from?” She asked me.

She asked me _______________________________________________________

PHẦN 2: NGHE HIỂU

LISTENING COMPREHENSION TEST

PART I. Look at the instructions of the PART I. You will hear the conversation twice. (1,6 điểm)

INSTRUCTIONS: Listen to the story and read the story below. There are eight mistakes in the story. Cross out the mistakes. The first one has been done for you.

(Có 8 từ sai, gạch bỏ các từ đó. Từ đầu tiên được làm mẫu cho bạn.)

A woman had two memory problem, she went to a teacher.

“Singer,” the woman said. “I have a back problem. I park my motorcycle somewhere, and I can’t search it. I put my glasses somewhere, and I can’t find them. I put my cat somewhere, and I can’t find him.”

“Hmmm,” the doctor said. “This is serious. Write me more about your problem.”

“Problem?” the woman said. “What matter?”

PART II. Look at the instructions of Part II. You will hear the conversation twice. (1,4 điểm)

Listen to the story. As you listen, complete the sentences. Choose the correct answer.

An expensive holiday

Eddie: Hello, Ellen! Hello, Ben! Hello, Jenny!

Ben: Hello, Eddie. Have a (1) __________________ .

Eddie: Thanks, Ben

Ellen: Help yourself to whisky.

Jenny: It’s on the (2) __________________.

Ben: How did you spend your (3) __________________, Eddie?

Eddie: I went to America with a (4) __________________.

Everybody: Well!

Ellen: We’re all jealous.

Ben: Was it (5) __________________ ?

Eddie: Yes. (6) __________________. I’ve spent everything.

Jenny: Haven't you any (7) __________________ left?

Eddie: Yes, Jenny. Ten pence!

ĐÁP ÁN 

PHẦN 1: ĐỌC, VIẾT VÀ KIẾN THỨC NGÔN NGỮ (17 điểm)

I. Mỗi câu chọn đúng 0,25 điểm. (2 điểm)

1

2

3

4

5

6

7

8

b

b

d

b

d

a

c

a

II. Mỗi câu chọn đúng 0,25 điểm. (2 điểm)

1

2

3

4

5

6

7

8

a

b

c

a

d

b

a

a

III. Mỗi câu chọn đúng 0,25 điểm. (2 điểm)

1

2

3

4

5

6

7

8

d

b

e

g

a

h

f

c

IV. Mỗi câu chọn đúng 0,25 điểm. (2 điểm)

1

2

3

4

5

6

7

8

c

d

a

c

d

a

c

b

V. Viết đúng mỗi động từ 0,25 điểm. (2,5 điểm)

1. have been

2. had

3. have stopped

4. am waiting

5. have changed

6. decided

7. has become/ is becoming

8. moved

9. will be staying/ am staying/ am going to stay

10. will be going/ am going

VI. Mỗi chỗ trống viết đúng từ 0,25 điểm. (2,5 điểm)

1. lucky

2. visiting

3. meet

4. restaurant

5. returned

6. what

7. telephone

8. floor

9. hotel

10. offered

VII. Mỗi từ viết đúng hình thức 0,25 điểm. (2 điểm)

1) encourages

2) popularity

3) addition

4) misunderstanding

5) daily

6) inexperienced

7) develoment

8) communication

VIII. Mỗi câu viết lại đúng 0,25 điểm. (2 điểm)

1. I haven’t received a letter from him for two months

2. Rice is grown in many parts of Asia.

3. I wish your friend Marie were at the party

4. My son is fond of listening to music.

5. You don’t have to work until 6 pm.

6. This is the first time I visited this museum.

7. She told her son not to speak with his mouth full.

8. She asked me where I came from.

PHẦN 2: NGHE HIỂU (3 điểm)

I. Mỗi chỗ nghe chọn gạch đúng từ sai 0,2 điểm (1,6 điểm)

A woman had two memory problem, she went to a teacher.

“Singer,” the woman said. “I have a back problem. I park my motorcycle somewhere, and I can’t search it. I put my glasses somewhere, and I can’t find them. I put my cat somewhere, and I can’t find him.”

“Hmmm,” the doctor said. “This is serious. Write me more about your problem.”

“Problem?” the woman said. “What matter?”

1. teacher 2. singer 3. back 4. motorcycle

5. search 6. cat 7. write 8. matter

II. Mỗi chỗ nghe viết đúng 0,2 điểm (1,4 điểm)

1. cigarette

2. shelf

3. holiday

4. friend

5. expensive

6. Very

7. money

Ngoài Đề thi học sinh giỏi lớp 6 môn Ngữ Văn mới nhất trên, các em học sinh tham khảo các bài giải SGK môn Toán lớp 6, Môn Ngữ văn 6, Môn Vật lý 6, môn Sinh Học 6, môn Địa lý lớp 6, môn Lịch sử lớp 6....và các đề thi học kì 2 lớp 6 để chuẩn bị cho các bài thi đề thi học kì 2 đạt kết quả cao.

Bộ đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án - Số 3

Bộ đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án - Số 4

Bộ đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án - Số 5

Bộ đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án - Số 6

Đánh giá bài viết
129 49.199
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm