Đề kiểm tra chất lượng học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 huyện Thanh Liêm, Hà Nam năm 2015 - 2016

Đề kiểm tra chất lượng học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7

Đề kiểm tra chất lượng học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 huyện Thanh Liêm, Hà Nam năm 2015 - 2016 được làm trong thời gian 60 phút có file nghe và đáp án đi kèm. Đây là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 7, giúp các bạn luyện tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh cơ bản.

Đề thi hết học học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 online có đáp án

Đề kiểm tra học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 7 online

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 trường THCS Phan Châu Trinh năm 2015 - 2016

PHÒNG GD & ĐT THANH LIÊM

ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I

NĂM HỌC 2015 – 2016

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 7

Thời gian làm bài 60'

SECTION A. LISTENING (10 points)

PART 1. Listen and tick (v) the box. There is one example. (2.5 points)

0. Where's the new DVD?

1. Which book did John buy?

2. What does Sally want to do?

3. What's in the playground?

4. What's Ben drawing?

5. What's Mum doing?

PART 2: Listen and write one missing word for each space below. (5.0 points)

REDBRIDGE SPORTS CENTRE

(0) – Name: .........Lucy Flynn................

(1) – Which class? ........................................

(2) – When? ........................................

(3) – Name of teacher? ........................................

(4) – Comes to Centre by: ........................................

(5) – Favourite sport: ........................................

PART 3: Listen to the passage and choose the correct answer. (2.5 points)

1. When was Picasso born?

A. In 1881 B. In 1896 C. In 1973

2. Picasso received artistic training from his father at ...........................

A. thirteen B. seven C. thirty

3. How many works of art did Picasso produce?

A. 50.000 B. 1.885 C. 1.973

4. When did Picasso die?

A. In 1937 B. In 1973 C. In 1993

5. Where did Picasso die?

A. In Malaga B. In Barcelona C. In Mougins

SECTION B. LANGUAGE FOCUS – READING – WRITING (10 points)

I. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. (1.0 point)

1. A. map B. hat C. cap D. what

2. A. sort B. bottle C. roll D. coffee

3. A. daughter B. sauce C. aunt D. laundry

4. A. was B. walk C. water D. wall

5. A. morning B. forget C. pork D. forty

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) to complete each sentence below (2.0 points)

1. "......... ! Can you tell me the way to the food shop?"

A. Thank you B. All right C. Listen D. Excuse me

2. ............... that street and the food shop is at the next corner.

A. Go along B. Turn right C. On the left D. Turn on

3. I don't often go to school by bus because it ............a lot of time. Riding a bicycle is more healthy.

A. spends B. has C. takes D. gets

4. The doctor says my father will become ill ................ he stops smoking.

A. until B. when C. unless D. if

5. He bought ............. books and then left for home.

A. much more B. a few C. a lot D. a little

6. Ngoc ................eating fast food because it's not good for her health.

A. likes B. loves C. hates D. enjoys

7. If you want to live long, you ............. eat much red meat.

A. should B. needn't C. have to D. shouldn't

8. Don't read in bed, ............. you'll harm your eyes.

9. I ...........playing boad games interesting because I can play them with my friends.

A. think B. find C. say D. tell

10. Before moving to Ha Noi, my parents ............... in Ha Nam.

A. have lived B. have been living
C. lived D. live

III. Match a question in column A with a correct answer in column B. (1.0 point)

Column A Column B
1. Can I help you? A. I'd like some rice.
2. How much beef do you want? B. Two dollars.
3. What do you need? C. A dozen, please.
4. How many eat would you like? D. Yes. I'd like some green tea.
5. How much is loaf of bread? E. One kilo, please.

IV. Write the correct form of each verb in brackets to complete the following sentences. (1.0 point)

1. Lan and her father (visit) .................the Temple of Literature last week.

2. America (discover) ...................by Christopher Columbus.

3. They (not start) ...................the project yet.

4. My brother hates (do) ..................the same things day after day.

5. My brother usually (go) .....................fishing in his free time.

V. Choose a suitable word from the box to fill in each gap to complete the passage. (1.0 point)

sang competition enjoys bought on

Minh's hobby is singing. She (1) ..................singing very much. When her brother (2) .....................a karaoke set last month, Minh was so glad that she (3) .......................every day after dinner. She likes to sing only English songs. In fact, she has already sung all the songs found (4) .....................the karaoke discs. Minh is singing in the karaoke (5) ....................organized by the RC Center this Saturday. Her family is going there to support her.

VI. Read the passage and choose the best answer. (1.0 point)

You can recycle many types of glass. Glass food and beverage containers can be reused and recycled many times. (In fact, only bulbs, ceramic glass, dishes and window glass can't be recycled.)

Glass is made from soda ash, sand and lime. If it's thrown away, it stays there indefinitely because glass never breaks down into its original ingredients. To be recycled, glass is sorted by color, crushed into small pieces and melted down into a liquid. Then, it is molded into new glass containers.

1. Which of the following can be recycled?

A. glass food and beverage containers B. bulbs
C. dishes and window glass D. ceramic glass

2. What does the word "reused" in line 2 mean?

A. use something again.
B. use all of thing
C. throw something away
D. not buying things which are over packed

3. Glass ......................

A. is made from soda ash, sand and lime
B. stays there indefinitely if it's thrown away
C. never breaks down into its original ingredients
D. all are correct

4. What does the word "its" in line 5 refer to?

A. glass B. dash C. sand D. lime

5. When people recycle glass, they ....................

A. sort it by color and crush it into small pieces
B. melt it into containers
C. mold it into containers
D. all are correct

VII. Make sentences using the words and phrases given. (1.0 point)

1. He/ has/ flu/./ he/ keep/ sneezing/ coughing/.

2. Listen/ music/ in/ free/ time/ is/ my/ favourite/ hobby/.

3. My brother/ enjoy/ play/ piano/ when/ he/ young/.

4. In/ future/,/ I travel/ around/ Viet Nam.

5. Nhung/ already/ finish/ the homework/.

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it. (2.0 points)

1. The painting is bigger than the photograph. (not as ...as)

The photograph ..........................................................................................

2. They sell tickets at the gate of the tourist site.

Tickets ........................................................................................................

3. The market does not have any carrots.

There .........................................................................................................

4. They didn't go camping yesterday because it rained heavily.

Because of ................................................................................................

5. Be careful or you'll hurt yourself.

If you are ...................................................................................................

Đáp án đề kiểm tra chất lượng học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7

SECTION A. LISTENING (10 points)

PART 1. Listen and tick (v) the box. There is one example. (2.5 points)

(0.5 point for each correct answer)

1. B 2. A 3. C 4. B 5. A

PART 2: Listen and write one missing word for each space below. (5.0 points)

(1.0 point for each correct answer)

1. swimming 2. afternoon 3. Hart

4. (her father's/ dad's) car 5. Tennis

PART 3: Listen to the passage and choose the correct answer. (2.5 points)

(0.5 point for each correct answer)

1. A 2. B 3. A 4. B 5. C

SECTION B. LANGUAGE FOCUS – READING – WRITING (10 points)

I. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

(0.2 point for each correct answer)

1. D 2. C 3. C 4. A 5. B

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) to complete each sentence below (2.0 points)

(0.2 point for each correct answer)

1. D 2. A 3. C 4. C 5. B

6. C 7. D 8. A 9. B 10. C

III. Match a question in column A with a correct answer in column B. (1.0 point)

(0.2 point for each correct answer)

1. D 2. E 3. A 4. C 5. B

IV. Write the correct form of each verb in brackets to complete the following sentences. (1.0 point)

(0.2 point for each correct answer)

1. visited 2. was discovered 3. haven't started

4. doing 5. goes

V. Choose a suitable word from the box to fill in each gap to complete the passage. (1.0 point)

(0.2 point for each correct answer)

1. enjoys 2. bought 3. sang 4. on 5. competition

VI. Read the passage and choose the best answer.(1.0 point)

(0.2 point for each correct answer)

1. A 2. A 3. D 4. A 5. D

VII. Make sentences using the words and phrases given. (1.0 point)

(0.2 point for each correct answer)

1. He has flu. He keeps sneezing and coughing.

2. Listening to music in the free time is my favourite hobby.

3. My brother enjoyed playing the piano when he was very young.

4. In the future, I'll travel around Viet Nam.

5. Nhung has already finished all the homework.

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it. (2.0 points)

(0.4 point for each correct answer)

1. The photograph is not as big as the paiting.

2. Tickets are sold at the gate of the tourist site.

3. There are not any carrots in the market.

4. Because of the heavy rain, they didn't go camping yesterday.

5. If you are not careful, you'll hurt yourself.

Đánh giá bài viết
2 4.956
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm