Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn Tiếng Anh lớp 9 THCS Thanh Mai, Thanh Oai năm 2014 - 2015

Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn Tiếng Anh lớp 9

Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn Tiếng Anh lớp 9 THCS Thanh Mai, Thanh Oai năm 2014 - 2015 được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 9, giúp các bạn nâng cao kỹ năng Tiếng Anh hiệu quả.

Đề thi chọn học sinh giỏi tiếng Anh lớp 9 cấp huyện phòng GD - ĐT Tĩnh Gia năm học 2014 – 2015 online

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Thanh Văn, Thanh Oai năm 2015 - 2016

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Thanh Văn, Thanh Oai năm 2015 - 2016

PHÒNG GD&ĐT THANH OAI

TRƯỜNG THCS THANH MAI

ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN

NĂM HỌC: 2015 – 2016

MÔN: TIẾNG ANH 9

(Thời gian làm bài: 120 phút)

PART ONE: LISTENING:Listen to a song and fill in the missing verbs (2.0 pts)

Only Love

Two a.m. and the rain is (1)..........................

Here we are at the crossroads once again

You're telling me you're so confused

You can't (2).......................... up your mind

Is this meant to be

You're asking me

But only love can say - try again or (3).......................... away

But I believe for you and me

The sun will (4)................................. one day

So I'll just play my part

And (5).............................. you'll have a change of heart

But I can't make you (6).................................. it through

That's something only love can do

In your arms as the dawn is (7)................................

Face to face and a thousand miles apart

I've (8)............................... my best to make you see

There's hope beyond the pain

If we give enough, if we (9)................................ to trust

But only love can say - try again or walk away

But I (10).................................. for you and me

The sun will shine one day

So I'll just play my part

And pray you'll have a change of heart

But I can't make you see it through

That's something only love can do

PART TWO: PHONETICS: (0.2 x 10 = 2.0pts)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group. (0.2 x5 = 1.0pt)

1. A. took B. school C. food D. choose

2. A. southern B. northern C. with D. breath

3. A. massage B. voyage C. marriage D. carriage

4. A. cough B. rough C. though D. laugh

5. A. sociable B. ocean C. receive D. special

II. Choose the word that has the stress pattern different from that of the other words. (0.2 x 5 = 1.0pt)

1. A. children B. decorate C. fortunate D. technique

2. A. generally B. particularly C. readily D. lately

3. A. thunderstorm B. temperature C. consolidate D. spacecraft

4. A. community B. architect C. simplify D. comfortable

5. A. concentrate B. emergency C. impression D. expect

PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR: (0.2 x 30 = 6.0pts)

I. Choose the best answer to complete the following sentences. (0.2 x 10 = 2.0pts)

1.The children won't go to sleep.................we leave a light on outside their bedroom.

A. except B. otherwise C. unless D. but

2. I hope you don't mind me..................so late at night.

A. telephoning B. to telephone C. telephone D. to have telephoned

3. The bus ..................from my house to school is 10,000 dong.

A. cost B. fare C. payment D. charge

4. Let's go out now,...................? The weather is so nice!

A. won't you B. shan't we C. will you D. shall we

5. I read an interesting.....................in the paper the other day.

A. article B. information C. news D. reporting

6. If I had more time, I would.........................golf as a hobby.

A. take to B. take on C. take over D. take up

7.We must make...............our mind about where to go out for our picnic.

A. out B. up C. off D. on

8. A ________ is being offered for information leading to the arrest of the bank robber.

A. prize B. reward C. notice D. repayment

9. Who was the first American person ________ on the moon?

A. walking B. who walked C. walked D. to walk

10. Neither the students nor the teacher ________ come.

A. has B have C. is D. are

II. Give the correct forms of the words given in brackets. (0.2 x 10 = 2.0pts)

1. She has.....................................of her bad behaviour at the party. (shame)

2.......................................makes you tired all day. (Sleep)

3. Don't be......................................... for what you do. (responsibility)

4. She has a lot of........................................living in Hanoi Capital. (relation)

5. It was....................................of him to force her to type the letter. (reason)

6. She bought me an....................................dictionary last week. (inform)

7. I'm sure you will overcome your......................................problems soon. (finance)

8. The...........................could answer my question but I refused to accept her. (interview)

9. The necklace is not valuable, in fact it is almost..................................... (worth)

10. Thousands of...................................have been homeless for five days. (inhabit)

Đáp án đề thi chọn HSG cấp huyện môn Tiếng Anh lớp 9

PART ONE: LISTENING:Listen to a song and fill in the missing verbs (2.0 pts)

1. falling 2. make 3. walk 4. shine 5. pray

6. see 7. breaking 8. tried 9. learn 10. believe

PART TWO: PHONETICS: (0.2 x 10 = 2.0pts)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group. (0.2 x5 = 1.0pt)

1. A took 2. D breath 3. A massage 4. C though 5. C receive

II. Choose the word that has the stress pattern different from that of the other words. (0.2 x 5 = 1.0pt)

1. D technique 2. B particularly 3.C consolidate 4. A community 5. A concentrate

PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR: (0.2 x 30 = 6.0pts)

I. Choose the best answer to complete the following sentences. (0.2 x 10 = 2.0pts)

1. C unless 2. A telephoning 3. B fare 4. D shall we 5. A article

6. D take up 7. B up 8. B reward 9. D to walk 10. A has

II. Give the correct forms of the words given in brackets. (0.2 x 10 = 2.0pts)

1. ashamed 2. Sleeplessness 3. irresponsible 4. relatives 5. unreasonable

6. informative 7. financial 8. interviewee 9. worthless 10. inhabitants

III. Give the correct forms of the verbs given in brackets. (0.2 x 5 =1.0pt)

1. had won 2. is working 3. is 4. being 5. visit

IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition: (0.2 x 5 = 1.0pt)

1. about 2. over/of 3. at 4. in 5. out

PART FOUR: READING: (0.2 x 25 = 5.0pts)

I. Read the passage and choose one correct answer to fill in each blank: (10 x 0,2 = 2 pts)

1. A 2. C 3. A 4. C 5. D

6. D 7. C 8. B 9. C 10. C

II. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE word in each space. (0.2x 10 =20 pts)

1. as 2. age 3. called 4. which 5. despite

6. any 7. whether/ if 8. on 9. taken 10. remind

III. Read the following passage and choose the correct answer for each of the questions: (5 x 0.2 = 1pt)

1. A 2. D 3. A 4. D 5. B

PART FIVE: WRITING: (5pts)

I. Complete the sentence using the words given. Make all the changes and additions if neccessary. (0.2 x 5 =1.0 pt)

1. You won't pass the/your coming exam unless you work hard.

2. James Watt, (who was) a Scottish scientist, invented the steam engine.

3. Sometimes a country refuses to take part in the Olympic.

4. I apologised to him for being not able to arrive on time.

5. Mars, which is 140 million miles, is known as the red planet.

II. Complete each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. (0.2 x 10 =2.0 pts)

1. So long as you keep calm, you will pass your final test.

2. Hardly had she left for Hanoi Capital when it began to rain.

3. Neither he nor his friends like coffee.

4. Only after I had left my country did I realize how much I loved it.

5. You shouldn't have left the door open last night.

6. If it hadn't been for my father's help, I couldn't have solved the problem.

7. There is no point in painting the room.

8. I regretted not having asked her for advice.

9. Everything was too late to be done.

10. She denied having been there the night before.

III. In about 200 words, write about the benefits of the Internet. (2 pts)

Bài viết đảm bảo được những nội dung sau:

  • Đúng chủ đề.
  • Đảm bảo nội dung.
  • Đúng chính tả và ngữ pháp.
  • Diễn đạt ý trôi chảy có kết nối ý.
Đánh giá bài viết
4 5.062
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm