Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 10 Cơ bản trường THPT Lý Thường Kiệt, Tây Ninh

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 10 Cơ bản

Trong bài viết này, VnDoc xin giới thiệu Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 10 Cơ bản trường THPT Lý Thường Kiệt, Tây Ninh với nhiều dạng bài tập hay và đáp án cụ thể. Sau đây mời các em cùng thử sức nhé!

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 10 tỉnh Bắc Ninh năm học 2015 - 2016

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 10 Cơ bản trường THPT Đoàn Thị Điểm, Hà Nội năm học 2015 - 2016

Đề kiểm tra học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 10 Cơ bản trường THPT Tuy Phước 3, Bình Định năm học 2015 - 2016

A. LISTENING (1.5ms)

I. For questions 6-10, write a letter A-H next to restaurant.

A. closed B. cold C. dark D. expensive

E. full F. noisy G. small H. unfriendly

6. Carla's café ...............

7. Pizza Place.................

8. Curry house................

9. Captain Crab...............

10. Carlton Hotel.............

II. Listen to Helen talking to her friend, Sam, about being in a rock band. For questions 11-15, decide A, B or C.

11. Sam agrees to play the guitar on.......................

A. Wednesday B. Thursday C. Friday

12. Where does Nick's band practice?

A. in a garage B. at Helen's flat C. in Nick's bedroom

13. Sam should bring................................

A. sandwiches B. CDs C. a sweater

14. The band will next play at..................................

A. a party B. a club C. a college

15. How much does Helen earn, per night, in the band?

A. 10 B. 25 C. 110

B. MULTIPLE CHOICE: (3.5ms)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. furniture B. survive C. nurse D. hurtful

2. A. wildlife B. visual C. altitude D. destination

3. A. thousand B. about C. around D. should

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others.

4. A. cartoon B. feature C. nation D. glory

5. A. atmosphere B. interest C. entertain D. interact

III. Decide the best answer.

6. Jane is always late for her class, _____ annoys the teacher.

A. which B. that C. who D. whom

7. Can you give me the _____ of this machine? I want to figure how to use it.

A. information B. instruction C. interaction D. collection

8. I managed _____ these exercises myself.

A. finish B. finishing C. to finish D. to be finished

9. His special talent makes him _____ famous in his village.

A. to be B. being C. been D. -

10. There are many new programs _____ the three channels.

A. in B. of C. at D. on

11. A _____ is a film or a television program giving facts about something.

A. cartoon B. documentary C. comedy D. drama

12. The Internet has many benefits. But it also has limitations.

A. obligations B. knowledges C. advantages D. disadvantages

IV. Choose the word or phrase that needs correcting.

13. We are having a day off next week, so I suggest to go for a picnic in the park.

A B C D

14. The rich has just raised a fund for the disable children in the neighborhood.

A B C D

C. READING (3ms)

I. Choose the best option (A, B, C, or D) to complete the following passage:

For the last few months I have spent every Saturday in my flat and have done nothing more exciting than work at home, read the newspapers and watch television. I had begun feeling (1)______ with this and so, last weekend I thought I would do something (2)______. I rang up several of my friends and we decided to go to London for the day. I was really excited as I (3)______ to London since I was ten. We decided to go by coach as this was by far the cheapest means of transport that was available though it meant that we needed to get up very early. Once in London we decided to take a (4)______ tour as we wanted to see some of the famous buildings. After the tour we bought some sandwiches and ate them in a small park. In the afternoon two of us went shopping and (5)______ went to the theater. We met up again at 6:30 p.m. and went to a small restaurant in Soho. The meal was really good but, unfortunately, it took much longer than we had expected. Luckily, we got there just two minutes before our coach left.

1. A. tired B. proud C. bored D. put up

2. A. different B. difference C. differently D. differing

3. A. wasn't B. haven't been C. have been D. hadn't been

4. A. viewing B. sightseeing C. excursion D. watching

5. A. other B. another C. the other D. the others

II. Read the text below to decide the correct answers.

Personal computers, or PCs, are an important part of our everyday lives. Many people cannot imagine life without them. One of the most important people in making these machines work is Bill Gates. Bill Gates was born in 1955 in Washington State. He grew up in a rich family. His parents sent him to a private school. There he met his business partner, Paul Allen. When they were in eighth grade, they were writing programs for business computers and making more.

In 1973, Gates was accepted at Harvard University. His parents were happy. They thought he would get over his obsession with computers and become a lawyer like his father. Two years later, Gates dropped out of Harvard to work on a computer program with his friend Allen. They worked eighteen hours a day in a dormitory room at Harvard. They were writing the program that would run one of the first personal computers. In 1975, they created a company called Microsoft to sell their product.

Allen became ill with cancer and left Microsoft in 1983. He recovered a few years later and started his own company. Meanwhile, Microsoft became a giant company. By 1990, at the age of thirty-four, Gates was the youngest billionaire in the history of the United States. He was the "King of Software". He achieved his success with a lot of hard work. For more than ten years, he worked sixteen-hour days, seven days a week. He had a dream and the will to succeed. By 1997, he was the richest man in the United States.

6. According to the writer, _______________.

A. people cannot live without personal computers

B. computers play an important part of our lives

C. Bill Gates invented personal computers

D. Bill Gates is the most important people in computer science

7. The phrase "dropped out of" in line 7 and 8 mean __________.

A. graduated from B. got over C. took part in D. stopped taking class at

8. According to the passage, ___________.

A. Bill Gate's parents wanted him to become a computer programmer.

B. Bill Gates and Paul Allen created Microsoft because they want to sell their program for personal computers.

C. Paul Allen left Microsoft because he wanted to start his own company.

D. Bill Gates met his business partner at Harvard.

9. How old was Bill Gates when he became the richest man in the United States?

A. 34 B. 51 C. 42 D. 44

10. Which of the following is not mentioned in the text?

A. In a few years, Microsoft became a very large company.

B. Bill Gates and Paul Allen first wrote programs for business computers when they were about fifteen.

C. Bill Gates earned his success by working very hard.

D. Bill Gates is the richest man in the United States.

D. WRITING (2.5ms)

I. Rewrite the following sentences which have the same meaning as the given one.

1. I haven't seen that film for four years.

=> I........................................................................................................

2. He speaks Italian as well as a native speaker.

=> Italian ..................................................................................................

3. I had my car repaired.

=> I had someone..............................................................................................................................

4. I have lost my new pen! I just bought it yesterday. (which)

=> ................................................................................................................................................

II. Write an email to respond this email.

Dear Lan,

Next Sunday, on 25 November, is my birthday. I'm having a big party with my family and my closest friends.

I'd like to invite you to my party at 7:00 pm.

By the way, I want you to go to the market with me to buy some things for the party. Is 9:00am. Next Saturday convenient for you? I will pick you up at that time.

Love,

Hoa

The end

ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC KỲ 1 MÔN TIẾNG ANH LỚP 10

B. Multiple choice:

1. B 2. A 3. D 4. A 5. D 6. A 7. B

8. C 9. D 10. D 11. B 12. C 13. D 14. A

C. Reading:

1. C 2. A 3. D 4. B 5. D 6. B 7. D 8. B 9. C 10. D

D. Writing:

1. I last saw that film for four years.

2. Italian is spoken as well as a native speaker.

3. had someone repair my car.

4. I have lost my new pen which I just bought yesterday.

Đánh giá bài viết
3 7.764
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm