Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 huyện Vĩnh Yên năm học 2014 - 2015

Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 7 huyện Vĩnh Yên năm học 2014 - 2015 gồm 9 câu hỏi lớn về: phát âm, chọn đáp án đúng, tìm và viết lại lỗi sai, ghép câu, chia động từ, điền từ, đặt câu hỏi cho từ gạch chân, viết lại câu với nghĩa không thay đổi, sắp xếp các từ thành câu hoàn chỉnh. Đây là tài liệu hữu ích cho các bạn học sinh lớp 7 ôn tập và củng cố lại kiến thức, chuẩn bị cho các bài thi, bài kiểm tra sắp tới.

Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 7 huyện Vĩnh Yên

PHÒNG GD-ĐT VĨNH YÊN



Đề thi học sinh giỏi
Năm học 2014 - 2015
Môn thi: Tiếng Anh 7
Thời gian làm bài: 120 phút

Lưu ý: - Làm trực tiếp vào đề thi
- Thí sinh không được sử dụng bất kỳ tài liệu nào, kể cả từ điển

QUESTION I - Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ cùng hàng (10 điểm)

1. A. Great B. Beautiful C. Teacher D. Means

2. A. Wet B. Better C. Test D. Pretty

3. A. Horrible B. Hour C. House D. Here

4. A. Party B. Lovely C. Sky D. Empty

5. A. Stove B. Moment C. Sometime D. Close

6. A. Through B. Author C. Clothes D. Thumb

7. A. Middle B. Mile C. Kind D. Time

8. A. School B. Scout C. Sew D. Sure

9. A. Everything B. Tooth C. Theater D. They

10. A. Marbles B. Classes C. Teaches D. Changes

QUESTION II - Chọn đáp án đúng nhất để hoàn tất các cấu sau: (10 điểm)

1. Which is the hottest country …………….. the world?

A. on B. over C. in D. at

2. Are you hungry? Would you like …………… else?

A. anything B. something C. anyone D. someone

3. I think Nam is ……………… honest boy in our class.

A. a B. an C. the D. this

4. Is there any interesting …………… in the newspaper today?

A. new B. pieces of news C. news D. things

5. How …………… your vacation in Hoi An last week?

A. is B. are C. were D. was

6. Your grandparents look …………….. .

A. happy B. happily C. happiness D. happyly

7. ……………… is a fun, easy and inexpensive activity

A. Walk B. Walking C. Walked D. for a walk

8. Add ……………… salt and pepper to the soup.

A. a few B. few C. a little D. little

9. This papaya isn’t green. It is ……………

A. small B. ripe C. short D. big

10. There are …………….. eggs in the fridge.

A. a B. an C. some D. any

QUESTION III - Mỗi câu sau có một lỗi sai, em hãy tìm và chữa lại cho đúng. (10 điểm)

1. I don’t like peas and I don’t like carrots, too.

…………………………=>…………………………

2. Let’s getting some of these vegetables.

…………………………=>…………………………

3. My family are having dinner and so I am.

…………………………=>…………………………

4. Many people prefer watching TV than reading books.

…………………………=>…………………………

5. Staying at home all day sounds boringly to me.

…………………………=>…………………………

6. I’d like to go out and playing with my friends.

…………………………=>…………………………

7. Liz has a wonderful holiday in Nha Trang last summer.

…………………………=>…………………………

8. The weather were very nice then.

…………………………=>…………………………

9. We usually help our mother about the housework in our free time.

…………………………=>…………………………

10. Mr. Tan plays soccer very skillful.

…………………………=>…………………………

Đáp án đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 7 huyện Vĩnh Yên

(Điểm toàn bài là 100)

QUESTION I - (10 điểm) - Mỗi đáp án đúng cho 01 điểm

1. a 2. d 3. b 4. c 5. c

6. c 7. a 8.d 9.d 10. a

QUESTION II (10 điểm) - Mỗi đáp án đúng cho 01 điểm

1. C 2. B 3. B 4. C 5. D

6. A 7. B 8. C 9. B 10. C

QUESTION III - (10 điểm) - Mỗi đáp án đúng cho 01 điểm
1. too -> either

2. getting -> get

3. I am -> am I

4. than -> to

5. boringly -> boring

6. playing -> play

7. has -> had

8. were-> was

9. about -> with

10. skillful -> skillfully

QUESTION IV - (10 điểm) - Mỗi đáp án đúng cho 01 điểm

1. Was 2. is stydying 3.went 4.were

5.will 6.stays; looks 7.were having 8.phoned; draw

QUESTION V (10 điểm) - Mỗi đáp ánđúng cho 01 điểm

1. f 2. d 3. j 4. g 5. e

6. b 7. h 8. i 9. a 10. c

QUESTION VI (10 điểm) - Mỗi đáp án đúng cho 01 điểm

1. When did you receive the letter from Lan?

2. What does Minh usually do after getting up

3.How often do you brush your teeth?

4 When / What time does Nga have English this morning?

5. How was She when she visits the dentist?

6. Who is more intelligent?

7. What did he pollish carefully?

8 Why does he go to see the dentist.? (tuy theo HS)

9. When did Uncle Tom go to HCM city?

10.Where will They go?

QUESTION VII (10 điểm) - Mỗi đáp án đúng cho 01 điểm

1. C 2. B 3. A 4. C 5. B

6. C 7. A 8. A 9. C 10. D

QUESTION VIII (20 điểm) - Mỗi đáp án đúng cho 02 điểm

1. My teacher goes to school on foot.

2. How great the party is!

3. It is a twenty - minute report.

4. It is useful to know English.

5. Practicing the piano takes Hoa thirty minutes a day.

6. Shall we go to the movie theater?

7. How much does your new bike cost?

8. Nguyen Tien Minh plays badminton excellently.

9. There are four people in my family.

10. Of the three, Nam is the tallest.

QUESTION IX (10 điểm) - Mỗi đáp án đúng cho 01 điểm

1. Do people in your country still go to work by bicycle?

2.This lesson/That lesson is more difficult than that one/This one

3. Nhung can’t play the piano and her sister can’t, either.

4. It taked my father three months to learn how to speak English.

5. American students take part in different activities at recess.

6. How much does it cost to mail a letter in VN?

7. He is so hungry sohe has to find something to eat.

8. How about having dinner together at 7 p.m ?

9. Why did Hoa go to the denist last week?

10. Nam is a good tennis player

Đánh giá bài viết
23 21.130
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm