Đề thi học sinh giỏi trại hè Hùng Vương lần thứ XI năm 2015 môn Tiếng Anh lớp 11

Đề thi học sinh giỏi trại hè Hùng Vương môn Tiếng Anh lớp 11

Đề thi học sinh giỏi trại hè Hùng Vương lần thứ XI năm 2015 môn Tiếng Anh lớp 11 gồm nhiều câu hỏi kiểm tra các kỹ năng: Nghe, Ngữ pháp. Đọc và Viết, giúp các bạn ôn tập và nâng cao kỹ năng Tiếng Anh hiệu quả. Mời các bạn tham khảo đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 11 tại trại hè Hùng Vương 2015 diễn ra tại trường THPT Chuyên Chu Văn An, Lạng Sơn.

Đề cương ôn thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 11

Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 11 tỉnh Nam Định năm 2014 - 2015

Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2015 hội các trường Chuyên khu vực duyên hải và đồng bằng Bắc bộ

SỞ GD&ĐT LẠNG SƠN

TRƯỜNG THPT CHUYÊN

CHU VĂN AN

ĐỀ CHÍNH THỨC

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI TRẠI HÈ HÙNG VƯƠNG

LẦN THỨ XI

MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 11

Ngày thi: 01 tháng 08 năm 2015

Thời gian: 180 phút (Không kể thời gian giao đề)

LISTENING (40 pts)

I. You will hear a woman and a man talking about their work in the library. Complete the information below. Write NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER for each answer. Write your answers in the correspondent numbered boxes. (10 pts)

City library
Head librarian Example: Mrs. Phillips
Hours (1)_____________ to 4.30
Books
Ground floor
Second floor
Third floor

Reference books
(2) ____________
(3)_____________
Book carts
Brown cart
Black cart
White cart

books to re-shelve
books to (4) ____________
books to (5) ____________

II. You are going to hear a conversation between a university student and a company representative at a graduate fair. Listen and complete the form by using no more than three words and/or a number. Write your answers in the correspondent numbered boxes. (20 pts)

GRADUATE FAIR REGISTRATION TGS GLOBAL
Graduate details
Area of work:
Name:
Nationality:
Email address:
University:
Type of course:
Date available for an interview
Personal information
Other activities: organize a
Interests:
Previous job(s):
Career plans:
Heard about fair through:

Example: Marketing
Dominica (1) _____________________
(2) _____________________.
(3) ____________@gmail.com
(4) ___________________
a full-time BA
(5) _______________

(6) _____________ for charity
(7) ___________ and____________
(8) _________________
want to be a (9) ____________________
(10) ______________________

III. Listen to the conversation and choose the correct answer A, B, C or D for each of the following questions. Write your answers in the correspondent numbered boxes. (10 pts)

1. Paul decided to get work experience in South America because he wanted __________.

A. to teach English there B. to improve his Spanish
C. to learn about Latin American life D. to learn how to speak Spanish

2. What project work did Paul originally intend to get involved in?

A. construction B. agriculture C. tourism D. engineering

3. Why did Paul change from one project to another?

A. His first job was not well organized. B. He found doing the routine work very boring.
C. The work was too physically demanding. D. He wanted to find something challenging.

4. In the village community, he learnt how important it was to ____________.

A. respect family life B. develop trust
C. use money wisely D. save money

5. What does Paul say about his project manager?

A. He let Paul do most of the work. B. His plans were too ambitious.
C. He was very supportive of Paul. D. He did not give Paul any work to do.

LEXICO-GRAMMAR (50 pts)

I. Choose the best answer (A, B, C, or D) to each of the following questions and write your answers in the correspondent numbered boxes. (20 pts)

1. The ______ are against her winning a fourth consecutive gold medal.

A. chances B. bets C. prospects D. odds

2. The police have been ordered not to ______ if the students attack them.

A. combat B. rebuff C. retaliate D. challenge

3. _____ the invention of the steam engine, most forms of transport were horse-drawn.

A. Akin to B. Prior to C. In addition to D. With reference to

4. He was ___________ with an extraordinary ability.

A. entrusted B. ensured C. endowed D. entreated

5. Four people drowned when the yatch ______ in a sudden storm.

A. inverted B. overflowed C. upset D. capsized

6. ______, he remained optimistic.

A. Though badly wounded he was B. Badly wounded as he was
C. As he was badly wounded D. As badly wounded he was

7. ______imagined what would happen.

A. Not for one minute had they B. Never they had
C. No minute had they D. Not one minute had they

8. We were taken out for a meal ______ the company's expense.

A. for B. in C. at D. from

9. Nathalie seems very tough at work. She's a different person at home, _______.

A. though B. although C. as though D. even though

10. The entire city was _______ electricity last night – it was chaotic.

A. no B. almost no C. hardly any D. without

11. Henry was overweight, so he went on a strict diet and ______ twenty kilos.

A. missed B. lost C. failed D. fell

12. Humanity has done great damage to the environment in its search for ______ materials.

A. live B. raw C. crude D. rude

13. ______, the balcony chairs will be ruined in this weather.

A. Leaving uncovered B. Having left uncovered
C. Left uncovered D. Been left uncovered

14. I know you didn't want to upset me but I'd sooner you _______ me the whole truth yesterday.

A. could have told B. told C. have told D. had told

15. Life's very easy for you. You were born with a _______ spoon in your mouth.

A. silver B. golden C. bronze D. diamond

16. There has been a lot of ________ surrounding the government's proposed scheme.

A. controversy B. consent C. conformity D. consequence

17. You can't bury your head ________ and hope that this problem goes away, you know.

A. in the mud B. in the pool C. in the sand D. in the water

18. I'm working long hours this week._______, the au-pair girl has asked for a few days' leave.

A. Even so B. All the same C. On top of that D. After all

19. Everything from chairs and fishing poles to ropes and papers can be made from bamboo. Equally important, ________.

A. this giant grass grows in warm climate
B. fresh spring bamboo shoots take longer to cook than winter ones
C. a variety of food can be made from this giant grass
D. preserved bamboo shoots can be used in soups instead of fresh ones

20. ______ of all of us who are here tonight. I would like to thank Mr. Jones for his talk.

A. On behalf B. On account C. In person D. Instead

II. Fill each gap of the following sentences with the correct form of the word in brackets. Write your answers in the correspondent numbered boxes. (10 pts)

1. _______ (LEAD) skill is the one skill that can grant you the opportunity to get a good job.

2. The teacher warned the children that if they _______ again, they would be punished. (BEHAVE)

3. His busy schedule made him completely _________ (ACCESS) to his students.

4. If you are worried about wrinkles, use a ________ (MOIST) cream every day.

5. She ______ (ROOT) herself, left the farm and moved to London.

6. Heavy rain and excessive use have _______ soil. (POVERTY)

7. Next week, the Sunday mass will be held to ______(MEMORY) the victims of the holocaust.

8. That bicycle lacks a few spokes in the wheels, but I think you can ignore such a minor _______ (SHORT) and buy it at the low cost offered.

9. The key to the peaceful coexistence of a multiracial community is the reduction of the social_______ (EQUAL)

10. Some of you must have forgotten to _______ (CONNECT) the iron before leaving the house and therefore the fire broke out.

III. There is ONE mistake in each of the following sentences. Find out the mistake and correct it. Write your answers in the correspondent numbered boxes. No. (0) has been done for you. (10pts)

0. Most people are afraid from sharks.

1. They have replaced workers with computer-controlled machines in near all their factories.

2. We spent a great deal of time looking through a large number of books to help him find a few information about Bermuda, but he knew most of it already.

3. Not many people realize that a spider is not insect because insects don't have eight legs and neither of them make webs.

4. The school advised William's parents to let him go on the adventure holiday as it might develop him self-confidence.

5. By the year 2015 it may be possible to travel faster than the speed of the light.

6. Probably a number of people is going to be working on space stations in fifty years' time.

7. It seems almost inevitable that the lead actor will be replaced before the show will close.

8. In general, realistic films attempt to reproduce the surface of concrete reality with a minimum of distort.

9. The railway police have finally arrested the man who has been responsible to biting all the buttons off railway carriage seats.

10. Migration is a perilous seasonal journey undertake by many bird species.

IV. Fill in the gaps of the following sentences with suitable particles or prepositions. Write the answers in the correspondent numbered boxes. (10pts)

1. His heart attack was brought _______ by too much stress at work.

2. We don't quite like the new employer's approach. He seems to lie_______ the job.

3. Learning this long definition _______ heart seems to be an impossible task.

4. At the moment, I am ___________ to my ears in work, so I can't go out with you.

5. The government's plans to reduce crime came ________for a lot of criticism from freedom groups.

6. I was ________the impression that you like Indian food.

7. Mr. Horrid was a terrible teacher and obviously not cut ________for teaching.

8. The farmhouse we stayed in was completely ________the beaten track.

9. The teacher was deaf__________ Nick's explanation of why he hadn't done his homework.

10. Although Mrs. Parker was bitterly jealous_______ her friends' higher wage in the company, she managed to avoid making sharp comments.

Đáp án đề thi học sinh giỏi trại hè Hùng Vương môn Tiếng Anh lớp 11

LISTENING (40 pts)

I. You will hear a woman and a man talking about their work in the library. Complete the information below. (10pts)

1. 8.30 2. Adults collection 3. children books

4. be repaired 5. be sold

II. You are going to hear a conversation between a university student and a company representative at a graduate fair. (20pts)

1. Alexandrovna

2. Russian.

3. Dom54/ dom54

4. London University

5. 21st July/ July 21st or 21/7 6. competition

7. cooking/ cookery; swimming

8. children's tutor

9. project manager

10. (a) friend

III. Listen to the conversation and choose the correct answer A, B, C or D for each of the following questions. (10 pts)

1. C 2. C 3. A 4. B 5. C

LEXICO-GRAMMAR (60 pts)

I. Choose the best answer (A, B, C, or D) to each of the following questions. (20 pts)

1. D 2. C 3. B 4. C 5. D

6. B 7. A 8. C 9. A 10. D

11. B 12. B 13. C 14. D 15. A

16. A 17. C 18. C 19. C 20. A

II. Fill each gap of the following sentences with the correct form of the word in brackets. (10 pts)

1. leadership 2. misbehaved 3. inaccessible

4. moisturizing 5. uprooted 6. impoverished

7. commemorate 8. shortcoming 9. inequalities/ inequality

10. disconnect

III. There is ONE mistake in each of the following sentences. Find out the mistake and correct it. (10pts)

Mistake Correction Mistake Correction

0.

1.

2.

3.

4.

5.

from

near

few

neither

him

the light

of

nearly

little

none

his

light


6.

7.

8.

9.

10.

is

will close

distort

to

undertake

are

closes

distortion

for

undertaken

IV. Fill in the gaps of the following sentences with suitable particles or prepositions. (10pts)

1. on/about 2. on/ down on 3. by 4. up 5. in

6. under 7. out 8. off 9. to 10. of

READING (50 points)

I. Read the following passage and decide which answer (A, B, C, or D) best fits each gap. (10pts)

1. D 2. A 3.C 4.C 5. A

6. B 7. D 8. B 9. C 10. C

II. Read the text below and think of the word which best fits each gap. (10pts)

1. come 2. possible 3. an 4. whether 5. even

6. choice 7. the 8. Once/When 9. enables 10. each

III. Read the following passage and choose the best answer (A, B, C or D) according to the passage. (10 pts)

1. A 2. B 3. D 4. A 5. D

6. D 7. D 8. D 9. B 10. C

IV. Read the following passage and choose the most suitable from A to G on the list and write it in each gap from 1 to 5. Write your answers in the corresponding numbered boxes. (10 pts)

1. E 2. D 3. G 4. A 5. F

V. Read the passage and do the tasks that follow. (10pts)

1. iii 2. iv 3. viii 4. ix 5. v

6. i 7. ii 8. F 9. T 10. NG

WRITING (60 points)

I. Describing the graph (20 points)

1. Completion: 2pts

The writing is complete.

The writing is neither too long nor too short.

2. Content: 6 pts

Cover the main information of the table yet not go into too much detail.

Make general remarks and effective comparisons.

3. Organization: 5pts

The ideas are well-organized.

The description is sensibly divided into paragraphs.

4. Language: 5pts

Use a wide range of vocabulary and structures.

Good use and control of grammatical structures.

5. Handwriting, punctuation and spelling: 2pts

Intelligible handwriting.

Good punctuation and no spelling mistakes.

II. Summarizing an extract (10points)

Requirements: Good summary with enough content and clear, logical information.

Suggested content:

  • Causes of stress
  • Effects of stress
  • Solutions to the problem of stress

III. Essay (30 points)

1. Completion: 3pts

The writing is complete.

The writing is neither too long nor too short.

2. Content: 9 pts

Provide relevant and convincing ideas about the topic.

Supported by specific example and/or reasonable justifications.

3. Organization: 8pts

Present the right form of an essay.

Ideas are well organized and presented with unity, cohesion and coherence.

The writing is sensibly divided into paragraphs.

4. Language: 7 pts

Use a wide range of vocabulary and structures.

Good use and control of grammatical structures.

5. Handwriting, punctuation and spelling: 3pts

Intelligible handwriting.

Good punctuation and no spelling mistakes.

Đánh giá bài viết
2 6.340
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm