Đề thi KSCL đầu năm môn Tiếng Anh lớp 10 trường Quốc tế Á Châu năm 2015

ĐỀ THI KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM MÔN TIẾNG ANH LỚP 10

Đề thi Khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 10 trường Quốc tế Á Châu năm 2015 - 2016 gồm nhiều dạng bài khác nhau, giúp học sinh phát triển đầy đủ kỹ năng Tiếng Anh và ôn tập hiệu quả. Đề thi có đáp án, giúp các em tra cứu hiệu quả.

Trường: QUỐC TẾ Á CHÂU
HỌ và TÊN: ________________________
Lớp: ______.

Môn: Tiếng Anh – Lớp 10

Thời gian làm bài: 60 phút

KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM

NĂM HỌC: 2015 – 2016

Ngày: ____ / ____ / 2015

A. PHONETICS (0.2 x 4 = 0.8 point)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 1: A. sewage B. nuclear C. groom D. erupt

Question 2: A. achievement B. chemist C. chance D. cheerful

Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others.

Question 3: A. predict B. receive C. label D. behave

Question 4: A. pesticide B. category C. profitable D. linguistics

B. VOCABULARY AND STRUCTURES (0.2 x 27 = 5.4 points)

Choose the correct answer in each sentence by circling the letter A, B, C or D.

Question 5: We should __________ all the electric appliances when leaving our room.

A. turn of B. turn on C. turn up D. turn off

Question 6: You will be able to see the wonders of ________: oceans, rivers, mountains.

A. nature B. structures C. buildings D. constructions

Question 7: UFOs mean ______ flying objects.

A. unable B. unknown C. unidentified D. unwanted

Question 8: Mr. Bao said, "I am so ________ of having been a Dien Bien Phu soldier."

A. interested B. excited C. proud D. keen

Question 9: I'm very busy, so please don't disturb me _______ it's urgent.

A. while B. unless C. if D. since

Question 10: Many people were injured when the building _________.

A. collapsed B. destroyed C. struck D. erupted

Question 11: Hue will have temperatures _______ 230 C and 270 C.

A. at B. between C. in D. with

Question 12: Mrs. Lee suggests __________ a shower to save water.

A. making B. take C. make D. taking

Question 13: You'll get a cold if you _________ your warm clothes.

A. haven't changed B. don't change C. didn't change D. won't change

Question 14: He _____ to find a job but he has no luck.

A. hardly tried B. tried hardly C. hard tried D. tried hard

Question 15: The man _______ opinions I respect most is my father.

A. who B. whom C. whose D. that

Question 16: A: "Let's go to Vung Tau on the weekend" – B: "......................."

A. That's a fine day B. That's a good trip C. Yes, please D. Yes, let's

Select the synonym of the word in bold.

Question 17: The President escaped through a secret passage underneath the parliament building.

A. answer B. hidden C. confidence D. basis

Question 18: We read newspapers and magazines which have been produced on computers.

A. born B. shaped C. begun D. manufactured

Choose the words or phrases marked A, B, C or D that are not correct in Standard English.

Question 19: When she (A) came (B) to my house (C) this morning, I (D) still slept.

Question 20: They (A) didn't go on a picnic (B) because of (C) the weather was (D) awful.

Question 21: (A) The last time we (B) went (C) to London was (D) at September.

Question 22: My brother (A) enjoys (B) to go to the park (C) on summer (D) evenings.

ĐÁP ÁN ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM LỚP 10

----------------------------------

A. PHONETICS (0.2 x 4 = 0.8 point)

1. D 2. B 3. C 4. D

B. VOCABULARY AND STRUCTURES (0.2 x 27 = 5.4 points)

5. D 6. A 7. C 8. C

9. B 10. A 11. B 12. D

13. B 14. D 15. C 16. D

17. B 18. D

19. D --> WAS STILL SLEEPING 20. B --> BECAUSE

21. D --> IN 22. B --> GOING

23. ARE MADE 24. IS COMING

25. HASN'T WRITTEN 26. TRIED

27. CARELESSLY 28. CULTURAL

29. DISADVANTAGE 30. BADLY

31. PRODUCTS

C. READING (0.2 x 9 = 1.8 points)

32. B 33. C 34. B 35. C

36. D 37. B 38. A 39. D

40. D

D. WRITING (0.4 x 5 = 2.0 points)

41. I began studying/to study English three years ago.

42. Minh spends two hours doing his homework every day.

43. I wish he could come here.

44. Let me see the pictures which/that/Ø you took at Peter's wedding.

45. Their 25th wedding anniversary is going to be celebrated in Da Lat.

>THE END<

Đánh giá bài viết
1 1.275
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm