Đề thi Olympic môn Tiếng Anh lớp 10 tỉnh Đăk Nông năm 2015 (Đề dự bị)

Đề thi Olympic tỉnh Đăk Nông môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2015 (Đề dự bị) với 130 câu hỏi, chia làm nhiều phần có đáp án đi kèm, giúp các bạn học sinh ôn tập và hệ thống lại kiến thức Tiếng Anh nâng cao. Mời các bạn tham khảo.

Đề thi Olympic tỉnh Đăk Nông môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2015 (Đề chính thức)

Đề thi Olympic Tiếng Anh lớp 10 năm 2015

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

TỈNH ĐĂK NÔNG

KỲ THI OLYMPIC CẤP TỈNH

Khóa ngày 14 tháng 3 năm 2015

MÔN THI: TIẾNG ANH 10

Thời gian: 180 phút (Không kể thời gian giao đề)

A. MULTIPLE CHOICE TESTS: (40PTS)

I. PHONOLOGY: (5 PTS )

Choose the word in each group that has different stress pattern

1. A. Rhinoceros B. Vehicle C. Whale D. Uninhabitable

2. A. Gait B. Lair C. Fair D. Dairy

3. A. Mosaic B. Conserve C. Reserve D. Poison

4. A. Canal B. Casino C. Canary D. Canon

5.A. Manufacture B. Mature C. Pasture D. Nature

Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group.

6. A. Technical B. Introduce C. Village D. Family

7. A. Technology B. Important C. Popularity D. Impossible

8. A. Territory B. Australia C. Geography D. Society

9. A. Affect B. Effective C. Expand D. Charity

10. A. Family B. Probably C. Animal D. Minority

II. VOCABULARY (5PTS)

Choose the best answer.

11. She loved tennis and could watch it till the _____ came home.

A. she B. everyone C. horses D. cows

12. Could you close the window? There is a bit of a _____.

A. current B. wind C. draught D. breeze

13. Thousands of steel _____ were used as the framework of the new office block.

A. beams B. girders C. stakes D. piles

14. The ceiling fans were on, but unfortunately they only _____ the hot, humid air.

A. stirred up B. poured through C. turned into D. cut back

15. He set one alarm-clock for five o’clock and the other for five past so as to _____ that he did not oversleep.

A. assure B. ensure C. insure D. reassure

16. When Tim was eating a cherry, he accidentally swallowed the _____.

A. nut B. stone C. seed D. core

17. It was only _____ he told me his surname that I realised that we had been to the same school .

A. then B. until C. as soon as D. when

18. He got an excellent grade in his examination _____ the fact that he had not worked particularly hard .

A. on account of B. because C. in spite of D. although

19. Their eventual choice of house was _____ by the time Peter would take to get to the office.

A. related B. consequent C. determined D. dependent

20. It turned out that we ______ rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.

A. hadn’t B. should have C. mustn’t D. needn’t have

Đáp án đề thi Olympic Tiếng Anh lớp 10 năm 2015

A. MULTIPLE CHOICE TEST: (40PTS)

I. PHONOLOGY: (5 PTS)

1. D 2. A 3. B 4. D 5. B

6. B 7. C 8. A 9. D 10. D

II. VOCABULARY (5PTS)

11. D. cows 12. C. draught 13. B. girders 14. A. stirred up

15. B. ensure 16. B. stone 17. D. when 18. C. in spite of

19. C. determined 20. D. needn’t have

III. STRUCTURES AND GRAMMAR (5PTS)

21. B. the first time 22. B. in 23. C. of/ over 24. C.little

25. D. what 26. B. here too much late

27. A. sufficient 28. B. knock down 29. C. in spite of 30. D. when

IV. PREPOSITIONS AND PHRASAL VERBS (5PTS)

31. D 32. B 33. A 34. C 35. A

36. C 37. C 38. A 39. C 40. B

V. GUIDED CLOZE TEST: (10 PTS )

GUIDED CLOZE TEST 1

41. D 42. A 43. A 44. D 45. C

46. B 47. C 48. A 49. B 50. D

GUIDED CLOZE TEST 1

51. C 52. A 53. B 54. B 55. D

56. C 57. A 58. B 59. C 60. D

Đánh giá bài viết
1 1.804
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm