Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm
Đóng
Điểm danh hàng ngày
  • Hôm nay +3
  • Ngày 2 +3
  • Ngày 3 +3
  • Ngày 4 +3
  • Ngày 5 +3
  • Ngày 6 +3
  • Ngày 7 +5
Bạn đã điểm danh Hôm nay và nhận 3 điểm!
Nhắn tin Zalo VNDOC để nhận tư vấn mua gói Thành viên hoặc tải tài liệu Hotline hỗ trợ: 0936 120 169

Television is very popular and even has some

Môn: Tiếng Anh
Dạng tài liệu: Chuyên đề
Loại File: Word
Phân loại: Tài liệu Tính phí

Bài đọc về Television and Kids có đáp án

Bài tập Tiếng Anh về chủ đề "Tivi và Trẻ nhỏ" có đáp án nằm trong bộ đề luyện đọc Tiếng Anh cơ bản dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập đọc hiểu tiếng Anh về tác dụng của Tivi với trẻ em có đáp án tổng hợp nhiều dạng câu hỏi đọc hiểu tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh ôn luyện kỹ năng làm bài đoạn văn tiếng Anh hiệu quả.

Read the passage and choose the correct answer

Television is very popular and even has some benefits for kids. It helps very young children learn the letters of alphabets and helps other kids learn about science, cultures, and world events.

However, researchers show that too much TV is bad for children. For one thing, there is a link between watching more than four hours of TV a day and being overweight. For another thing, many TV shows are violent and upsetting. Watching these shows may cause kids to be more fearful. And of course, more time in front of the TV means less time to study. Too much TV also be the cause of lower grades. Experts don’t agree on the solution to the problems. Some say that kids should watch only educational programs; others say kids should watch no TV at all. And others suggest teaching them to watch TV as occasional entertainment, not as an every day hobby.

1. What is the passage mainly about?

A. Benefits of kids’ TV shows

B. effects of TV on kids

C. why kids love TV

D. why kids shouldn’t watch TV

2. According to the passage, watching a lot of TV may ____

A. Cause weight problems in children 

B. Cause children to get better grades

C. cause children to be more famous

D. cause students to study more

3. The word “them” in paragraph 3 is closest in meaning to ______

A. Programs B. experts C. kids D. problems

4. The word “occasional” in paragraph 3 is closest in meaning to ______

A. Very often B. not very often C. always D. every day

5. What can be inferred from the passage?

A. TV is always bad for children

B. Kids should watch only educational shows

C. TV is only good for entertainment 

D. television has some benefits along with problems

ĐÁP ÁN

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - D; 

Read the passage and decided these following sentences are True or False.

Television is very popular and even has some benefits for kids. It helps very young children learn the letters of alphabets and helps other kids learn about science, cultures, and world events.

However, researchers show that too much TV is bad for children. For one thing, there is a link between watching more than four hours of TV a day and being overweight. For another thing, many TV shows are violent and upsetting. Watching these shows may cause kids to be more fearful. And of course, more time in front of the TV means less time to study. Too much TV also be the cause of lower grades. Experts don’t agree on the solution to the problems. Some say that kids should watch only educational programs; others say kids should watch no TV at all. And others suggest teaching them to watch TV as occasional entertainment, not as an every day hobby.

1. All experts say children should not watch any TV.

2. Some TV shows are educational and helpful.

3. Too much TV may lead to low grades in school.

4. Experts agree completely on what to do about TV.

5. Watching TV can help children learn about different cultures.

ĐÁP ÁN

1 - F; 2 - T; 3 - T; 4 - F; 5 - T; 

Read the passage and choose the correct answer

Television is very popular and even has some benefits for kids. It helps very young children learn the letters of alphabets and helps other kids learn about science, cultures, and world events.

However, researchers show that too much TV is bad for children. For one thing, there is a link between watching more than four hours of TV a day and being overweight. For another thing, many TV shows are violent and upsetting. Watching these shows may cause kids to be more fearful. And of course, more time in front of the TV means less time to study. Too much TV also be the cause of lower grades. Experts don’t agree on the solution to the problems. Some say that kids should watch only educational programs; others say kids should watch no TV at all. And others suggest teaching them to watch TV as occasional entertainment, not as an every day hobby.

1. What is one benefit of television for kids?

A. It helps them sleep better

B. It teaches them how to use the internet

C. It helps them learn letters and about the world

D. It teaches them to exercise more

2. Watching too much TV can make children:

A. Smarter

B. More active

C. Overweight and fearful

D. More confident

3. According to the passage, what might happen if children spend a lot of time watching TV?

A. They will do better at school

B. They will become more social

C. Their grades might drop

D. They will become healthier

4. What do some experts suggest about children and TV?

A. They should watch TV all day

B. They should never watch TV

C. They should watch action movies

D. They should watch TV only sometimes

Đáp án

1 - C; 2 - C; 3 - C; 4 - D; 

Dịch Television is very popular and even has some benefits for kids

Truyền hình rất phổ biến và thậm chí có một số lợi ích cho trẻ em. Nó giúp trẻ nhỏ học các chữ cái trong bảng chữ cái và giúp những đứa trẻ khác tìm hiểu về khoa học, văn hóa và các sự kiện thế giới.

Tuy nhiên, các nhà nghiên cứu chỉ ra rằng quá nhiều TV có hại cho trẻ em. Có một điều, có mối liên hệ giữa việc xem TV hơn 4 giờ mỗi ngày và tình trạng thừa cân. Đối với một điều khác, nhiều chương trình truyền hình bạo lực và gây khó chịu. Xem những chương trình này có thể khiến trẻ sợ hãi hơn. Và tất nhiên, thời gian ngồi trước TV nhiều hơn đồng nghĩa với việc ít thời gian học hơn. Quá nhiều TV cũng là nguyên nhân dẫn đến học sinh lớp dưới. Các chuyên gia không đồng ý về giải pháp cho các vấn đề. Một số người nói rằng trẻ em chỉ nên xem các chương trình giáo dục; những người khác nói rằng trẻ em hoàn toàn không nên xem TV. Và những người khác đề nghị dạy chúng xem TV như một trò giải trí không thường xuyên, không phải là một sở thích hàng ngày.

Trên đây là Bài đọc tiếng Anh về Lợi ích và tác hại của Tivi đối với mọi người và trẻ em nói riêng kèm đáp án + giải thích chi tiết.

Chọn file muốn tải về:
Đóng Chỉ thành viên VnDoc PRO/PROPLUS tải được nội dung này!
Đóng
79.000 / tháng
Đặc quyền các gói Thành viên
PRO
Phổ biến nhất
PRO+
Tải tài liệu Cao cấp 1 Lớp
30 lượt tải tài liệu
Xem nội dung bài viết
Trải nghiệm Không quảng cáo
Làm bài trắc nghiệm không giới hạn
Mua cả năm Tiết kiệm tới 48%
Xác thực tài khoản!

Theo Nghị định 147/2024/ND-CP, bạn cần xác thực tài khoản trước khi sử dụng tính năng này. Chúng tôi sẽ gửi mã xác thực qua SMS hoặc Zalo tới số điện thoại mà bạn nhập dưới đây:

Số điện thoại chưa đúng định dạng!
Số điện thoại này đã được xác thực!
Bạn có thể dùng Sđt này đăng nhập tại đây!
Lỗi gửi SMS, liên hệ Admin
Sắp xếp theo
🖼️

Luyện đọc tiếng Anh

Xem thêm
🖼️

Gợi ý cho bạn

Xem thêm