Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm
Đóng
Điểm danh hàng ngày
  • Hôm nay +3
  • Ngày 2 +3
  • Ngày 3 +3
  • Ngày 4 +3
  • Ngày 5 +3
  • Ngày 6 +3
  • Ngày 7 +5
Bạn đã điểm danh Hôm nay và nhận 3 điểm!
Nhắn tin Zalo VNDOC để nhận tư vấn mua gói Thành viên hoặc tải tài liệu Hotline hỗ trợ: 0936 120 169

Đề thi thử môn Anh THPT Quốc gia năm 2016 - Số 2 (Giải thích chi tiết Key)

Đóng
Bạn đã dùng hết 1 lần làm bài Trắc nghiệm miễn phí. Mời bạn mua tài khoản VnDoc PRO để tiếp tục! Tìm hiểu thêm
Mô tả thêm:

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2016 - Đề thi thử tốt nghiệp môn Tiếng Anh

Mời quý thầy cô và các em học sinh tham khảo Đề thi thử môn Anh THPT Quốc gia năm 2016 - Số 2 (Giải thích chi tiết Key) sau đây. Đây là tài liệu ôn thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh mới nhất đã được VnDoc cập nhật nhằm cung cấp các đề thi mới nhất, chi tiết và hữu ích nhất cho các bạn học sinh. Hãy cho đề này vào tài liệu học Tiếng Anh của mình nhé!

Mời các bạn tham khảo thêm: Đề thi thử môn Anh THPT Quốc gia năm 2016 - Số 3 (Giải thích chi tiết Key)

  • Thời gian làm: 90 phút
  • Số câu hỏi: 10 câu
  • Số điểm tối đa: 10 điểm
Bắt đầu làm bài
Bạn còn 1 lượt làm bài tập miễn phí. Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để học không giới hạn nhé! Bạn đã HẾT lượt làm bài tập miễn phí! Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để làm Trắc nghiệm không giới hạn và tải tài liệu nhanh nhé! Mua ngay
Trước khi làm bài bạn hãy
  • 1 Ôn tập kiến thức đã nêu trong phần Mô tả thêm
  • 2 Tìm không gian và thiết bị phù hợp để tập trung làm bài
  • 3 Chuẩn bị sẵn dụng cụ cần dùng khi làm bài như bút, nháp, máy tính
  • 4 Căn chỉnh thời gian làm từng câu một cách hợp lý
  • Câu 1: Nhận biết
    PHẦN 1: PHẦN TRẮC NGHIỆM

    Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
    Question 1:
    Question 2:
    Question 3:
  • Câu 2: Nhận biết
    Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
    Question 4:
    Question 5:
  • Câu 3: Nhận biết
    Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to the correct answer to each of the following questions.
    Question 6: According to _______ surveys, the majority of Britons are in favour of the monarchy
    Question 7: For the first few minutes she was leading the race, then she began to fall _______.
    Question 8: People said that he would ________ a bad end. They were right. He went to prison and died there.
    Question 9: A: Do you like eating fish?
    B: _______.
    Question 10: Blood_______ are needed urgently, as the national blood bank reserves are getting low.
    Question 11: Jim usually looks happy, but today he has a long _______. He must have had a quarrel with his best friend.
    Question 12:

    A: I am going to school tomorrow.
    B: _________.

    Question 13: ________ in space, a rocket has to be powerful enough to break out of the pull of the Earth's gravity.
    Question 14: In the eighteenth century, ________ not many women who had access to formal education in the colonies.
    Question 15: After more than 1,500 years, Athens ________ for the site of the first modern Olympics.
    Question 16:

    A: Did you watch the programme about animals?
    B: ___________.

    Question 17: Dragonflies feed on a large variety of insects ________ catch in flight.
    Question 18: ________ laser beam can be moved easily in all directions, it can be used for highly accurate cutting in industry.
    Question 19: Tears contain an antiseptic that helps protect our eyes ________ infection.
    Question 20: Billie Holiday, ________ unique singing style made her famous, was also known as Lady Day.
    Question 21: Jane ________ at the factory long when he was made a manager.
    Question 22: Apart from Pluto, the outer planets _________ the inner planets and are made mainly of lighter materials such as hydrogen and helium.
    Question 23: Fungi do not absorb sunlight but use animals and plants, _________ dead and living, as their source of food.
    Question 24: I passed the test. I _________ it without your help.
  • Câu 4: Nhận biết
    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
    Question 25: The breadfruit does well in hot and humid climates.
    Question 26:

    Many California mining towns prospered until the gold ran out and prospectors moved on to new areas, leaving boom towns to become ghost towns.

  • Câu 5: Nhận biết
    Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) SIMILAR in weaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
    Question 27: Hypertension is one of the most widespread and potentially dangerous diseases.
    Question 28: The gravitational forces of the sun and the moon are fundamental in causing ocean tides.
    Question 29: After the Ice Age many species of animals died out.
  • Câu 6: Nhận biết
    Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that need correction in each of the following questions.
    Question 30:

    Musical comedies, as an American form of entertainment, often take its
    subjects from America’s present or past.

    Question 31: Paul Dunbar wrote poetry in standard English about tradition poetic subjects and about the heroes of black Americans.
    Question 32 :

    In an ordinary optical microscrope, a electric bulb or sunlight is used as light for the stage.

    Question 33:

    The viceroy butterfly, an insect that birds like to eat, has a color pattern similar to that one of the monarch butterfly, whom birds do not like to eat.

    Question 34: Much psychologists do not associate themselves with a particular school or theory.
  • Câu 7: Nhận biết
    Read the following passage and mark the letter A, B , C or D on your answer sheet to indicate the correct word phrase that best fits each of the numbered blanks.

    “Ask your pharmacist first” 

    Minor illnesses have a nasty habit of striking (35)______ the wrong time, don’t they? (36) ______ you have a pile of things to do at work and even more on your plate at home, the last thing you want is a (37) _______ throat or a tension headache to drag you down. (38) _______ this summer, when you’re feeling (39)_______ the weather, remember that a visit to your (40) ______ pharmacy (41)_______ be a real bonus in helping you get the right remedy to ease your symptoms. But it’s not (42) ______ the medication that assists the cure – only at a pharmacy will you find expert (43)________ from a highly trained health professional. Just try asking a supermarket shelf what it (44) _______ for family heath problems!
    Question 35:
    Question 36:
    Question 37:
    Question 38:
    Question 39:
    Question 40:
    Question 41:
    Question 42:
    Question 43:
    Question 44:
  • Câu 8: Nhận biết
    Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question from 45 to 54.

    Cicadas Emerge

    (1) Billion of black, shrimp-sized insect with transparent wings and beady red eyes are beginning to cover trees, building, poles, and just about any thing vertical in a wise region of the U.S. (2) The invasion zone stretches from the eastern seaboard west through Indiana and south Tennessee. (3) These insect are cicadas. Their invasion will last for a few short months, but they can make a lot of noise.

    Cicadas arrive in 13- and 17- year cycle. (4) The nymph burrow under ground and suck sap from tree roots. When they emerge, they transform into adult, reproduce, and then die. How they count the years until they emerge from the ground no one can say. Their purpose above ground is to reproduce
    Question 45: What is the main topic of the passage?
    Question 46: According to the article, why does the insect invasion last only a few months?
    Question 47: The word “seaboard” in the passage means __________.
    Question 48: Which is the best place to locate the following sentence? “They are the longest-lived insects in nature.”
    Question 49: Which is the likely reason why billions of cicadas do not destroy all of the food in the invasion zone?
    Question 50: Cicada nymphs do all of the following EXCEPT_________.
    Question 51: Which of the following makes the cicadas unusual?
    Question 52: According to the passage, why do cicadas emerge above ground?
    Question 53: According to the passage, which of the following is NOT true about cicadas?
    Question 54: Complete the summary by choosing one sentence (A, B, C or D) that is among the most important information to fill in the blank.
  • Câu 9: Nhận biết
    Read of the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 55 to 64.

    James Whistler

    James Whistler was born in 1834 in Massachusetts, the son of a West Point graduate and civil engineer. [1] He moved with his family at the age of nine to St. Peterdburg, Russia, where he studied drawing. At age 14, he joined his sister her husband in London to continue his studies in art. A year later, following the death of his father, he returned to America and lived in Connecticut. He attended but flunked out of West Point because of his inadquacies in chemistry. [2] Affronted at what he considered to be America’s poor treatment of artists, and perhaps because of his academic failure, Whistler moves to Europe permanently in 1855 at the age of 21. He first lived and studied in Paris, where he was influenced by Coubet’s Realism and was associated with the avant garde.

    Whistler moved to London four years later and became known for his outspokenness, controversy, expensive lifestyle and frequent debt. [3] In 1866 he traveled to Chile, returning to London a year later. By 1879, he was bankrupt, and went to Venice for a year, where be was commissioned to create a series paintings of the city. By the late 1880s he had achieved international fame, and was president of the Society of British Artists from 1886 to 1888. He published his manifesto, the Gentle Art of Making Enemies, in 1890. In 1888 at the age of 54 he married Beatrix Godwin, a widow who died eight years later of cancer, Whistler followed her in death seven years later, at the age of 69[4].

    Whistler's paintings are well-regarded, though he never achieved greatness; nevertheless, he considered to have been a major influence in England's modern art movement. He hated the narrative, and he refused to teach morals through art. He rejected scenes of ordinary life, preferring to depict well-designed moments. Critics have noted that the placid nature of his paintings was in sharp contrast to the wildness of his lifestyle. One of his more famous works, generally referred to as “ Whistler's Mother" but which he controversially titled "Arrangement in Grey and Black, NO. 1” places him in the pantheon of American artists. It is thus ironic that he spent his adult life in Europe, primarily in England, and that painting of his mother was purchased by government of France and resides in the Museed’ Orsay of Paris.
    Question 55: What is the topic of the passage?
    Question 56: Which of the following is true of Whistler?
    Question 57: Which is the best place following sentence? "It was here that he was influenced by the Pre-Raphaelites, and he also became a frequent traveler to the Netherlands."
    Question 58: According to the passage, Whistler’s painting are ________.
    Question 59: The word “ Affronted” in paragraph 1 is closest meaning to ________.
    Question 60: The word “placid” in paragraph 4 is closest in meaning to _______.
    Question 61: The word “which” in paragraph 4 prefer to ______.
    Question 62: Which is the following is NOT true of Whistler’s painting of his mother?
    Question 63: The passage describes a contrast between ________.
    Question 64: Complete the summary by choosing one sentence (A, B, C or D) that is among the most important information to fill in the blank.
  • Câu 10: Nhận biết
    PHẦN 2: PHẦN VIẾT

    Part 1: Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

    Question 65: There aren’t many tourists in this area. => There are very __________________________________ in this area.few tourists

    Question 66: I very rarely go into the city centre, so I don’t know where to shop. => I am _______________________________ shopping in the city centre.not used to

    Question 67: I’m sorry I didn’t look at the hotel room before I booked it. => I regret ________________________________ the hotel room before I booked it.not looking at

    Question 68: Communication changed completely when the telephone was introduced.

    => Communication changed completely with ___________________________ the
    telephone.

    the introduction of

    Question 69: “You’ve passed the exam? Oh well done!” my aunt said to me. => My aunt ___________________________ the exam.congratulated me on passing

    Part 2: Write a paragraph of around 140 words about either your favourite sport or your hobby.

    Đáp án là:
    PHẦN 2: PHẦN VIẾT

    Part 1: Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

    Question 65: There aren’t many tourists in this area. => There are very __________________________________ in this area.few tourists

    Question 66: I very rarely go into the city centre, so I don’t know where to shop. => I am _______________________________ shopping in the city centre.not used to

    Question 67: I’m sorry I didn’t look at the hotel room before I booked it. => I regret ________________________________ the hotel room before I booked it.not looking at

    Question 68: Communication changed completely when the telephone was introduced.

    => Communication changed completely with ___________________________ the
    telephone.

    the introduction of

    Question 69: “You’ve passed the exam? Oh well done!” my aunt said to me. => My aunt ___________________________ the exam.congratulated me on passing

    Part 2: Write a paragraph of around 140 words about either your favourite sport or your hobby.

Chúc mừng Bạn đã hoàn thành bài!

Đề thi thử môn Anh THPT Quốc gia năm 2016 - Số 2 (Giải thích chi tiết Key) Kết quả
  • Thời gian làm bài: 00:00:00
  • Số câu đã làm: 0
  • Điểm tạm tính: 0
  • Điểm thưởng: 0
19
Xác thực tài khoản!

Theo Nghị định 147/2024/ND-CP, bạn cần xác thực tài khoản trước khi sử dụng tính năng này. Chúng tôi sẽ gửi mã xác thực qua SMS hoặc Zalo tới số điện thoại mà bạn nhập dưới đây:

Số điện thoại chưa đúng định dạng!
Số điện thoại này đã được xác thực!
Bạn có thể dùng Sđt này đăng nhập tại đây!
Lỗi gửi SMS, liên hệ Admin
Sắp xếp theo