Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 7 nâng cao có đáp án

Bài tập ôn hè lớp 7 lên lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án

Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 7 lên 8 có đáp án gồm nhiều đề thi Tiếng Anh lớp 7 có đáp án, giúp các bạn luyện tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh trong dịp hè hiệu quả. Sau đây mời các bạn tham khảo!

SECTION A: PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D.

1. A. happy B. apple C. act D. aunt

2. A. mind B. bike C. fit D. tidy

3. A. school B. chair C. church D. chat

4. A. health B. team C. tea D. sea

5. A. sun B. fun C. son D. put

6. A. excited B. interested C. worried D. painted

7. A. use B. computer C. duty D. shut

8. A. chair B. fair C. pair D. are

9. A. how B. know C. town D. brown

10. A. season B. break C. great D. steak

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR

I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D

1. We always need more players. Why don't you come ..................?

A. on B. along C. with D. after

2. Will you be home ..............dinner tonight?

A. to B. for C. at D. on

3. Giving a book report before the class is an interesting .......................

A. act B. action C. activity D. deed

4. Do you go out ...........?

A. in the afternoon on Fridays B. on Fridays in the afternoon
C. on afternoons Friday D. on Friday afternoons

5. ................lives in a very big house

A. A Queen of England B. Queen of England
C. The Queen of the England D. the Queen of England

6. On Sunday mornings I stay in bed ..............8 o'clock.

A. until B. at C. from D. to

7. I often ...............in winter.

A. go playing skiing B. go skiing C. play skiing D. go to ski

8. Some young people are working ...............hospital volunteers.

A. to be B. such as C. like D. as

9. We shouldn't cross the street outside the ................

A. pavement B. foot lane C. sidewalk D. zebra crossing

10. They ..............healthy after the summer vacation.

A. looked B. were seeming C. were looking D. were appearing

11. They meet their friends and …………some fun.

A. take B. have C. do D. enjoy

12. You should pay more …………….in class.

A. part B. care C. notice D. attention

13. He and his friends usually get ……… and talk about their stamps.

A. together B. themselves C. each other D. one another

14. He likes stamps. He is a stamp …………..

A. collect B. collecting C. collector D. collects

15. Some students say they are ……….……. They have no time for pastime.

A. hurry B. busy C. full D. hard

16. It’s difficult to cross this street because there is too much ………..

A. crowd B. traffic C. people D. transport

17. There aren’t any good movies …………..at the moment.

A. going on B. being on C. performing D. showing

18. Sorry I can’t come but thanks ………….

A. any ways B. any way C. anyway D. in anyway

19. Look at ………..girl over there.

A. one B. this C. that D. a

20. Would you like to come to my house for lunch?

A. Yes, I do B. I’d love to C. Yes, I like D. OK. I’d like

II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences.

1. No one enjoy (go) ……….to hospital.

2. What you (do)…………at the moment? I (watch) ………….T.V.

3. We (be) ……………students in four years.

4. A new school (build) ……………… near our school now.

5. You (be) …………..angry if he refuses to help you?

6. I will send him the message as soon as he (return)………………

7. A little girl can’t spend all her time (listen) ……………..to stories.

8. He sent a telegram for his mother (learn) …………….good news.

9. + Where are you?

+ I am upstairs. I (have) ……………… a bath.

III. Fill in each blank with the correct form of the words given in capital:

1. My father has a …………computer. He often brings it with him when he’s away on business. PORT

2. We are all ………..about going on an excursion to Cuc Phuong forest next weekend. EXCITE

3. The room will look brighter if there is a …………..on the wall. PAINT

4. Some of the children …………….boys, play marbles when there is a break. MAIN

5. You shouldn’t eat ……….food. HEALTH

6. We mustn’t be ……………….when we cross busy streets. CARE

7. She often feels …………………when she gets bad marks. HAPPY

8. There are about 200 ………….in this company. EMPLOY

9. Mai is ………….at math than me. GOOD

10. This lovely apartment has two bedrooms and it is …………… FURNISH

IV. Choose the underline word or phrase that is incorrect

1. Tim is (A) at (B) the same (C) age as (D)

2. At (A) recess, the (B) students practice (C) to play (D)

3. Do you know (A) how much (B) a (C) banana cost (D)?

4. The teacher says (A) Ba will be (B) a (C) famous artist in one day (D).

5. Some boys are playing (A) marble (B) in (C) the school yard at recess (D).

6. Some (A) students are playing games as (B) blind man’s (C) buff and catch (D).

7. Mai learns (A) how to use (B) a (C) computer in her scientific (D)

8. I’d love coming (A) to your birthday but (B) I’m much (C) too (D)

9. There are less (A) TV programs for (B) teenagers than (C) there are for adults (D).

10. People are living (A) longer so (B) there are more and more many (C) old people (D)

V. Fill in the blanks with the correct prepositions.

1. What time does the library close?

- It closes …………about half …………four.

2. Can you help me wash …………these dirty glasses?

3. We look ………………..the new words in the dictionary.

4. You shouldn’t eat and watch TV ……….the same time.

5. These cards are in alphabetical order and …………author.

6. Schools in Vietnam are different ……….those in the USA.

7. What is your date ………birth?

- November eighth.

8. Farmers are very hard-working. They work from morning ………night on their farms.

9. I like to live ……….the countryside because people there are more friendly.

10. Mr. Minh is not at home now. He is …………work.

SECTION C: READING

I. Choose one suitable word to complete the following passage.

fishing

singer

Join

Join in

off

watching

when

spend

Movies

things

house

home

I only have Sunday (1)………… so I have very little free time. Sunday is a wonderful day for me to (2)……….time with my friends and family. One of the (3)……….I really enjoy doing on Sunday morning is to go (4) ………….with my friends, although I am not always successful in catching fish. It is a time to relax and talk about the previous week’s events and future plans. I usually go (5)……..late in the afternoon. My family sometimes (6)……………..other relatives on Sunday evening at a karaoke restaurant and we all have a good time together. It is especially fun (7)……..my father gets up to sing. Please don’t tell him I said this, but he is a very bad (8)……..! Once in a while I go to the (9)……………with my friends or my brother. Sometimes, I just stay at home, listening to music, (10)……………videos or reading novels.

II. Fill in each numbered blank with one suitable word.

Alice is a new English friend of (1)…………….. . She is very (2) …………….to tell me about her new (3)…………… Her lessons begin at nine each morning and (4)……………until half past ten. Then she has a ………….for a quarter of an hour. During this time she usually talks to her friend about many things such (6) …………………the last class or last night’s movie, … . She has five (7) …………….in the morning and three in the afternoon. Alice’s favorite (8) ……….. is English. The first term lasts four months from September to December. Alice tries her (10)……………….to become a good student in the class.

III. Read the passage carefully and decide if the following statements are true (T) or false (F)

Self-driving cars have the potential to make travelling easier and safer than ever. Getting around an unfamiliar city could be as simple as opening an app and hailing an autonomous car. Technically speaking, self-driving cars are already on the road, thanks to a number of brands - but they're not legally allowed to fully drive themselves yet on public roads, and may not be for a while yet.

There is a long list of companies working on self-driving vehicles, from traditional car manufacturers such as BMW, Audi and Volkswagen, to tech companies such as Uber, Tesla and Google. The most notable company in this field is Tesla, which is constantly rolling out software and hardware updates for its cars to improve their autonomous capabilities little by little. Its Autopilot system can already drive a car better than a human, Tesla says, though right now you're only legally allowed to use it to help you stay in lanes on a motorway, change lanes when needed, and adjust the car's speed based on the traffic around it.

1. Self-driving cars make it easier for people to get around a strange city.

2. Self-driving cars can fully drive themselves on public roads right now.

3. Lots of companies are working towards developing self-driving vehicles.

4. Tesla constantly updates its car's software to improve self-driving capabilities. 5.Tesla says that its Autopilot system is better than a human driver.

6. Right now, Tesla Autopilot can only be used to change lanes on the highway.

Đáp án bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 7

SECTION A: PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. (10 marks) - Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.

1. D 2. C 3. A 4. A 5. D

6. C 7. D 8. D 9. B 10. C

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR

I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D. (10 marks) - Mỗi đáp án đúng cho 0,5 điểm.

1. B 2. B 3. C 4.D 5. D

6. A 7. B 8. D 9. D 10. A

11. B 12. D 13. A 14. C 15. B

16. B 17. D 18. C 19. C 20.B

II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (10 marks) - Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.

1. going

2. are .....doing, am watching

3. will be

4. is being built

5. will ...be

6. returns

7. listening

8. to learn

9. am having

Ngoài Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 7 lên 8 có đáp án, mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 7 được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, ...

Đánh giá bài viết
64 26.205
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm