Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Unit 3: Community service

Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Chương trình mới Unit 3

Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Chương trình mới Unit 3 Community service được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sau đây sẽ giúp các em học sinh lớp 7 có thể tự mình ôn tập và củng cố thêm các kiến thức đã được học về từ vựng và ngữ pháp của Bài 3 Tiếng Anh lớp 7 mới.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1.

A.

volunteer

B.

engineer

C.

committee

D.

clear

2.

A.

population

B.

volunteer

C.

offer

D.

provide

3.

A.

tutor

B.

volunteer

C.

computer

D.

community

4.

A.

certain

B.

compare

C.

encourage

D.

community

5.

A.

charity

B.

chemistry

C.

chemical

D.

mechanic

6.

A.

architect

B.

church

C.

children

D.

armchair

7.

A.

general

B.

garden

C.

go

D.

get

8.

A.

cancel

B.

ceiling

C.

calling

D.

cupboard

9.

A.

calorie

B.

carve

C.

collage

D.

centre

10.

A.

unique

B.

mosquito

C.

mosque

D.

question

Xem đáp án

1. C

2. D

3. B

4. A

5. A

6. A

7. A

8. B

9. D

10. D

II. Put the words into TWO groups (/ g / and / k /)

clothes

culture

group

cute

garden

school

gold

cold

game

classroom

chemical

sick

colour

call

community

kitchen

get

cancel

coal

traffic

Xem đáp án

/g/

/k/

group, garden, gold, game

clothes, culture, cute, school, cold, classroom, chemical, sick, colour, call, community, kitchen, cancel, coal, traffic

III. Find which word does not belong to each group.

1.

A.

donate

B.

rubbish

C.

blood

D.

money

2.

A.

green

B.

trees

C.

collect

D.

plant

3.

A.

bank

B.

environment

C.

community

D.

neighbourhood

4.

A.

blood

B.

homework

C.

students

D.

tutors

5.

A.

elderly

B.

grandparents

C.

nursing home

D.

orphan

IV. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. She blood twenty times so far.

A. donates

B. has donated

C.is donating

D. to donate

2. Volunteers can do general such as clean-up projects or home repair.

A.things

B.labour

C.jobs

D.activities

3. We came to the remote village and meals for homeless children.

A.cook

B.offered

C. do

D.made

4. He lectures to foreign tourists about traditional food and games recently.

A. gives

B. gave

C. have given

D. has given

5.You should think of the volunteer activities in your community.

A.taking in

B.making

C.participating

D.taking part in

6. Have you ever to Sapa?

A.seen

B.been

C.visited

D.gone

7. Traditional volunteer activities include money for people in need, cooking and giving food.

A.getting

B.rising

C.raising

D.taking
8. They have decided to clean up the neighbourhood it is full of rubbish.

A.so

B.but

C.because

D.although

9. How many novels Charles Dickens ?

A. does – write

B. did – write

C. did written

D. have – written

10. You can help young children by them to do homework before or after school.

A.teaching

B.doing

C.helping

D.offering

11.Volunteering is special me because i can help others.

A.to

B.with

C.for

D.at

12.Let’s collect and warm clothes to homeless children in our city.

A.give away

B.give back

C.take off

D.put on

13.We _______ to Ha Noi several times, but last summer we ______ there by train.

A.flew – went

B.have flown – have gone

C.has flown – went

D.have flown – went

14.I blood twice, and presents to sick children in the hospital recently.

A.donate – give

B.donated – gave

C.have donated – have given

D.have donated – gave

15. To help people in remote areas, we can transportation, such as giving rides to the elderly.

A.give

B.bring

C.provide

D.donate

16.Let’s help the street children because they have bad______ .

A. live

B. ways of life

C.earnings

D. living conditions

17. My brother and i a white tiger already.

A. see

B. to have

C. have seen

D. has seen

18. They have decided to ride to work ________ it is good for their health and the environment.

A. but

B. because

C.so

D.although

19. Americans the tradition of volunteering and helping one another since the early days of the country.

A. had

B. to have

C. has had

D.have had

20. Our school has a programme to children from poor families in ho chi minh city.

A. tutor

B. offer

C. ask

D.volunteer

V. Match the verbs in column A with the words/ phrases in B.

A

B

1. Visit

2. Help

3. Clean up

4. Plant

5. Recycle

6. Paint

7. Donate

8. Direct

a. Blood

b. Rubbish

c. The traffic

d. Trees

e. Children do homework

f. Elder people in nursing homes

g. Dirty street

h. A mural over graffiti

VI. Put the verbs in brackets in the correct verb tense: The Present Perfect or Past Simple.

1. I (visit) our form teacher in the hospital already.

2. John (read) the letter from Mary already.

3. We (not begin) to learn for the test yet.

4. I (meet) Robert at the supermarket this morning.

5. Nancy (be) to Vietnam several times.

6. They (not start) the project yet.

7. When (your father/ give up) smoking?

8. The motorbike looks clean. (you/ wash) it?

9. Tom (call) his boss yesterday.

10. My uncle (move) to Da Lat in 2005.

11. The Greens (be) _____________to many countries in the world so far.

12. We (go) ___________to that village to do volunteer work several times.

13. We (spend) ___________our summer vacation in Ha Long Bay last July.

14. Our teacher (explain) _______________________to us how to use the printer already.

15. My pen isn’t here any more. Someone (take) ___________________it already.

16. The postman (deliver) the letter half an hour ago.

17. Mai (not finish) her homework yet.

18. They (not see) the film Titanic yet.

19. I (hear) _____________________the good news from Mary a few minutes ago.

20. I (not see) your brother yet.

Xem đáp án

1. I (visit) ___have visited____ our form teacher in the hospital already.

2. John (read) ___has read____ the letter from Mary already.

3. We (not begin) ___haven’t begun_____ to learn for the test yet.

4. I (meet) ___met_____ Robert at the supermarket this morning.

5. Nancy (be) ___has been_____ to Vietnam several times.

6. They (not start) ____haven’t started_____ the project yet.

7. When (your father/ give up) ____ did your father give up____ smoking?

8. The motorbike looks clean. (you/ wash) __Did you wash____ it?

9. Tom (call) ___called_____ his boss yesterday.

10. My uncle (move) ____has moved______ to Da Lat in 2005.

11. The Greens (be) ______has been_______to many countries in the world so far.

12. We (go) ______have gone_____to that village to do volunteer work several times.

13. We (spend) ___spent________our summer vacation in Ha Long Bay last July.

14. Our teacher (explain) ________has explain_______________to us how to use the printer already.

15. My pen isn’t here any more. Someone (take) __________has taken_________it already.

16. The postman (deliver) _____delivered_____the letter half an hour ago.

17. Mai (not finish) ____hasn’t finished______her homework yet.

18.They (not see) ___haven’t seen_______the film Titanic yet.

19. I (hear) _________heared____________the good news from Mary a few minutes ago.

20. I (not see) _____haven’t seen______ your brother yet.

*Tải file để xem chi tiết*

Ngoài Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Unit 3: Community service, các bạn có thể tham khảo thêm các tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 7 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, ...

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau : Nhóm Tài liệu học tập Tiếng Anh lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Đánh giá bài viết
8 4.607
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Hà Tú
    Hà Tú

    ko có đáp án ạ


    Thích Phản hồi 08:41 03/10
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm