Trắc nghiệm tiếng Anh 8 Unit 3 At home hệ 7 năm

Bài tập tiếng Anh Unit 3 lớp 8 At home

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 3 At home có đáp án được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải là tài liệu ôn thi Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit hữu ích, giúp các bạn luyện tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh trong chương trình phổ thông lớp 8 Unit 3 hiệu quả. Mời các bạn làm bài.

* Xem thêm Hướng dẫn học Unit 3 SGK tiếng Anh lớp 8 tại:

Soạn Unit 3 lớp 8 At home hệ 7 năm

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. candy  b. match  c. rack  d. wardrobe
2. a. object  b. socket c. household  d. opposite
3. a. safety  b. electricity c. myself  d. anything
4. a. cupboards  b. boa c. soa d. road
5. a. knife b. socket  c. desk  d. bookshelf

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. Paul looked at_______ in the mirror.

a. he

b. herself

c. himelf

d. hisself

7._______ is a thing that you use in a kitchen for cooking food.

a. Cooker

b. Cook

c. Refrigerator

d. Counter

8. You _____ write on the walls.

a. have to

b. must

c .don't have to

d.must not

9. You______ come to my party next week; I'd really like you to be there.

a. must

b. have to

c.don't have to

d.must not

10. He was angry_____ I was late.

a. so

b. because

c. so that

d. although

11. I phone to make sure the train _____.

a. arrive

b. to arrive

c. arriving

d. arrived

12. Speak louder _____ everybody can hear you.

a. because

b. so that

c. as

d. to

13. She wore a hat to _____ the sun out of her eyes.

a. make

b. let

c. get

d. keep

14. He fell off his bicycle and injured himself.

a. hurt

b. destroyed

c. cut

d. pained

15. She had to stay in hospital overnight, just as a (n) _____.

a. arrangement

b. preparation

c. agreement

d. precaution

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. I must (A) do all the shopping (B) yesterday because (C) the shops are closed (D) today.

17. She arrange (A) her desk so that (B) she could reach (C) everything easily (D).

18. I couldn't (A) move the piano alone (B), so I asked (C) Tom give (D) me a hand.

19. Are you going to (A) let me eating (B) that last (C) piece of (D) blueberry pie?

29. Angela must (A) cook a lot of food (B) yesterday because (C) they had (D) a party.

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

We don't live (21)______ a house or a flat. We live on houseboat. The boat (22) _____ small, but it's quite big inside. Apart from the bathroom, it has only one room, so we (23) _____ do everything there_ eat, cook, sleep and watch TV. We usually keep our houseboat at Little Venice (24)______ London. We're almost in the center of the city there. That's great for clubs, pubs, the theatre, and so on. But the (25) _____ thing about a houseboat is that you can move and take your home (26) ______ you.

21. a. in b. at c. on d. inside

22. a. is b. was c. looks d. looked

23. a. should b. have to c. need d. could

24. a. in b. at c. on d. of

25. a. best b. most c. worse d. fastest

26. a. for b. to c. with d. of

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

This large flat is on the top floor of a five-story modern block of flats in a quiet part of the country. There are two schools, a restaurant, and several shops nearby. Wetton Station is only a few hundred meters away. The flat has got a large living-room, a dining-room, a modern kitchen, a large bedroom and two small bedrooms. There is a bathroom with shower, sink and toilet. The flat has also got a small storeroom, and there is a large verandah. The price is £44,590, including carpets.

five-story (adj): năm tầng

verandah (n): hiên, hành lang

27. The flat is on the _____ floor of a modern block of flats.

a. third

b. second

c. fifth

d. sixth

28. The flat has ______ rooms altogether.

a. 6

b. 7

c. 8

d. 9

29. Is there a railway station near the flat?

a. Yes. There are two railway stations near the flat.

b. Yes. There is a railway station near the flat.

c. No. There isn't any railway station near the flat.

d. no information

30. What does the author try to do?

a. He tries to buy a large flat.

b. He tries to sell a large flat.

c. He tries to rent a large flat.

d. He tries to find a large flat.

31. Which of the following is not true?

a. There are two schools near the flat.

b. The modern block of flats has five floors.

c. The flat is beautiful but the neighborhood is noisy.

d. The flat has a large verandah.

Đáp án

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - a; 2 - c; 3 - c; 4 - a; 5 - a;

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - c; 7 - a; 8 - d; 9 - a; 10 - b; 

11 - d; 12 - b; 13 - d; 14 - a; 15 - d; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - a; 17 - a; 18 - d; 19 - b; 20 - a; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - a; 22 - c; 23 - b; 24 - a; 25 - a; 26 - c; 

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

27 - c; 28 - c; 29 - b; 30 - b; 31 - c; 

Trên đây là Bài tập tiếng Anh 8 Unit 3 At home có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 7.122
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm