Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 4 nâng cao: Our customs and traditions

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 4 lớp 8

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 4 nâng cao: Our customs and traditions do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài tập bám sát chương trình, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 học tập Tiếng Anh 8 tốt hơn.

Xem thêm: Bài tập Word Form lớp 8 Unit 4 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 8 Unit 4 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8 và môn Ngữ văn 8. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 4 nâng cao: Our customs and traditions

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 4 nâng cao
Our customs and traditions

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. A. sound

B. touch

C. down

D. account

2. A. teacher

B. clear

C. reason

D. mean

3. A. letter

B. twelve

C. person

D. sentence

Exercise 2: Choose the words that have the different stress from the others

1. A. generation

B. presentation

C. necessity

D. obligation

2. A. pagoda

B. complement

C. society

D. tradition

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A tradition is something special that is __________ through the generations.

A. passed

B. passed to

C. passed down

D. passed out

2. We have to ___________ our shoes when we go inside a pagoda.

A. take off

B. give off

C. turn off

D. put on

3. Lan isn’t ______________ to go to school today.

A. enough well

B. enough good

C. well enough

D. good enough

4. Let us ___________ to the school‟s library next Monday.

A.going

B. to go

C. to going

D. go

5. In Australia, you shouldn’t ____________ on a person’s accent.

A. comment

B. criticize

C. hate

D. dislike

6. Do you know the __________ way to welcome people in Tibet?

A. custom

B. customer

C. customary

D. tradition

7. Christmas Eve is the day _________ people in some countries exchange their presents.

A. that

B. which

C. when

D. what

8. Nga ______________ have a holiday in Da Lat next summer.

A. is going

B. will to

C. are going to

D. is going to

9. Peter doesn’t talk much in public. He’s rather____________.

A. kind

B. sociable

C. humorous

D. reserved

10. I and my pen friend _____________ Ho Chi Minh‟s Mausoleum last Sunday.

A. visit

B. visited

C. visits

D. visiting

Exercise 4: Complete the sentences, using the correct form of the words in brackets

1. She was taught a lot ________ skills by my parents. (society)

2. Is she ___________ to break the customs of her family? (permission)

3. Do you have to follow the traditions ________? (strict)

Exercise 5: Choose the underlined word or phrase A, B, C or D that needs correcting

1. Some people think (A) young people should (B) to follow (C) the tradition of (D) the society.

2. It is essential (A) of (B) people to keep (C) family customs and (D) traditions.

3. I want to cook (A) many delicious (B) dishes to congratulate (C) her about (D) her promotion

Exercise 6: Read the passage about introducing Vietnamese customs to foreigners, and then choose the best answer A, B, C or D.

The Vietnamese are known to be polite, hospitable and sensitive. They have a casual and friendly (1)____________. They regard friendship as being very important throughout one’s life. They are always open to visits from friends. Drop-in visits are welcome. The Vietnamese are very (2) ________ to their family.

When they (3) ___________ you a gift, the Vietnamese will usually speak lightly about it. Even though it is an expensive gift, they may pretend it is of no great monetary value.

(4)__________4,000 years of civilization, the Vietnamese are proud people who like to recite to a myth that they are descendants of an angel and a dragon.

If you happen to be in their homes at meal time, the Vietnamese will probably (5)_____________ you to sit down and share whatever food is (6) ____________. Let them know that you enjoy their food is one way in successfully (7)__________a better relationship with them.

When they invite you to their homes for a meal, celebration, or special occasion, some (8)

____________ - usually food, fruits, chocolate or liquors - should be offered to the host‟s family.

1. A. tradition

B. feature

C. culture

D. manner

2. A. closed

B. closing

C. close

D. being closed

3. A. offer

B. carry

C. send

D. sell

4. A. Of

B. With

C. At

D. In

5. A. take

B. require

C. speak

D. invite

6. A. good

B. present

C. available

D. delicious

7. A. setting

B. building

C. taking

D. being

8. A. gift

B. invitations

C. offers

D. situations

Exercise 7: Read the passage and answer the following questions

Ancestor worship is a religious practice based on belief that one’s ancestors process supernatural powers, such as gods, angels, saints, or demons.

Ancestor worship in some cultures honors the deeds, memories, and sacrifice of the dead. Much of the worship includes visiting the ancestors at their graves, making offerings to them to provide for their welfare in the afterlife.

Spirit money (also called Hell Notes) is sometimes burned as an offering to ancestors as well for the afterlife. The living may regard the ancestors as “guardian angels” to them, perhaps in protecting them from serious accidents, or guiding their path in life.

Families burned incense every day on the domestic ancestral altar. In China, the family altar houses the family spirit tablets. On the outer surface of the spirit tablet is engraved the year of the death, his full name, and the name of the son who erects the tablet.

Anniversary rites take place on the death date of each major deceased member of the family every year. Sacrificial food is offered, and living members of the family participate in the ceremony in ritual based on age and generation.

1. Why does ancestor worship become a religious practice?

____________________________________________

2. What are the activities of the worship?

____________________________________________

3. Why do people burn spirit money for their dead ancestors?

____________________________________________

4. What can we see on the spirit tablet?

____________________________________________

5. When does anniversary rite for the major deceased member of the family take place?

____________________________________________

Exercise 8: Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. She couldn’t afford to buy the car.

The car is too _________________________________

2. I would like you to help me to put the chair away.

Do you mind _________________________________

3. Is it really necessary for us to finish the work today?

Do we ______________________________________

4. Unless he phones her immediately, he won’t get any information.

If __________________________________________

5. Let’s get together and talk about our presentation before we do it in class.

Why ________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 4 nâng cao

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. B

2. B

3. C

Exercise 2: Choose the words that have the different stress from the others

1. C

2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. A

3. D

4. D

5. A

6. C

7. C

8. D

9. B

10. B

Exercise 4: Complete the sentences, using the correct form of the words in brackets

1. She was taught a lot __social______ skills by my parents. (society)

2. Is she ____permitted_______ to break the customs of her family? (permission)

3. Do you have to follow the traditions ____strictly____? (strict)

Exercise 5: Choose the underlined word or phrase A, B, C or D that needs correcting

1. C (to follow => follow)

2. B (of => for)

3. D (about => on)

Exercise 6: Read the passage about introducing Vietnamese customs to foreigners, and then choose the best answer A, B, C or D.

1. D

2. C

3. A

4. B

5. D

6. C

7. B

8. A

Exercise 7: Read the passage and answer the following questions

1. Because they believe that their ancestors may use the money in the afterlife.

2. We can see the year of the death, his full name, and the name of the son who erects the tablet. They take place on the death date of the ancestors.

3. Because they believe that their ancestors may use the money in the afterlife.

4. We can see the year of the death, his full name, and the name of the son who erects the tablet.

5. They take place on the death date of the ancestors.

Exercise 8: Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. The car is too expensive for her to buy.

2. Do you mind helping me to put the chair away?

3. Do we have to finish the work today? / Do we need to finish the work today?

4. If he doesn’t phone her immediately, he won’t get any information.

5. Why don’t we get together and talk about our presentation before we do it in class?

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 4 nâng cao: Our customs and traditions. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Trắc nghiệm từ vựng Unit 4 lớp 8: Our customs and traditions, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 2.342
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm