Bài tập câu so sánh trong tiếng Anh có đáp án

Bài tập câu so sánh trong tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập trắc nghiệm câu so sánh trong tiếng Anh có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải nhằm mang đến cho các bạn nguồn tài liệu hữu ích để ôn tập nâng cao khả năng ngữ pháp và trau dồi vốn từ vựng, chuẩn bị tốt nhất cho các kì thi quan trọng. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

BÀI LUYỆN TẬP VỀ SO SÁNH VỚI TÍNH TỪ VÀ TRẠNG TỪ

Bài 1: Viết dạng so sánh hơn và so sánh hơn nhất của các tính từ và trạng từ sau:

Tính từ/ Trạng từ

So sánh hơn

So sánh hơn nhất

1. beautiful

2. hot

3. crazy

4. slowly

5. few

6. little

7. bad

8. good

9. attractive

10. big

Bài 2: Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống trong các câu sau.

1. She is ....... singer I've ever met.

A. worse B. bad C. the worst D. badly

2. Mary is ....... responsible as Peter.

A. more B. the most C. much D. as

3. It is ....... in the city than it is in the country.

A. noisily B. more noisier C. noisier D. noisy

4. She sings ........... among the singers I have known.

A. the most beautiful B. the more beautiful

C. the most beautifully D. the more beautifully

5. She is ....... student in my class.

A. most hard-working B. more hard-working

C. the most hard-working D. as hard-working

6. The English test was ....... than I thought it would be.

A. the easier B. more easy C. easiest D. easier

7. English is thought to be ....... than Math.

A. harder B. the more hard C. hardest D. the hardest

8. Jupiter is ....... planet in the solar system.

A. the biggest B. the bigger C. bigger D. biggest

9. She runs ...... in my class.

A. the slowest B. the most slow C. the slowly D. the most slowly

10. My house is ....... hers.

A. cheap than B. cheaper C. more cheap than D. cheaper than

11. Her office is ....... away than mine.

A. father B . more far C. farther D. farer

12. Tom is ....... than David.

A. handsome B. the more handsome

C. more handsome D. the most handsome

13. He did the test ........... I did.

A. as bad as B. badder than C. more badly than D. worse than

14. A boat is ....... than a plane.

A. slower B. slowest C. more slow D. more slower

15. My new sofa is ....... than the old one.

A. more comfortable B. comfortably

C. more comfortabler D. comfortable

16. My sister dances ........... than me.

A. gooder B. weller C. better D. more good

17. My bedroom is ....... room in my house.

A. tidier than B. the tidiest

C. the most tidy D. more tidier

18. This road is ....... than that road.

A. narrower B. narrow C. the most narrow D. more narrower

19. He drives ....... his brother.

A. more careful than B. more carefully

C. more carefully than D. as careful as

20. It was ....... day of the year.

A. the colder B. the coldest C. coldest D. colder

Bài 3: Điền vào chỗ trống dạng so sánh đúng của từ trong ngoặc.

1. He is (clever) ......................... student in my group.

2. She can't stay (long) .........................than 30 minutes.

3. It's (good) ......................... holiday I've had.

4. Well, the place looks (clean) .........................now.

5. The red shirt is better but it's (expensive) ......................... than the white one.

6. I'll try to finish the job (quick)..........................

7. Being a firefighter is (dangerous) ......................... than being a builder.

8. Lan sings (sweet) ....................than Hoa

9. This is (exciting) ......................... film I've ever seen.

10. He runs (fast)......................of all.

11. My Tam is one of (popular) ......................... singers in my country.

12. Which planet is (close) ......................... to the Sun?

13. Carol sings as (beautiful) .........................as Mary, but Cindy sings the (beautiful) .........................

14. The weather this summer is even (hot) ......................... than last summer.

15. Your accent is (bad) .......................than mine.

16. Hot dogs are (good) .........................than hamburgers.

17. They live in a (big) ......................... house, but Fred lives in a (big) ......................... one.

18. French is considered to be (difficult) .........................than English, but Chinese is the (difficult) .........................language.

19. It's the (large)......................... company in the country.

Bài 4: Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không đổi.

1. Her old house is bigger than her new one.

-> Her new house...................................................

2. No one in my class is taller than Peter.

-> Peter .......................................................

3. The black dress is more expensive than the white one.

-> The white dress ...................................................

4. According to me, English is easier than Maths.

-> According to me, Maths ........................................

5. No one in my group is more intelligent than Mary.

-> Mary ................................................................

6. No river in the world is longer than the Nile.

-> The Nile ...........................................................

7. Mount Everest is the highest mountain in the world.

-> No mountain ......................................................

8. This is the first time I have ever met such a pretty girl.

-> She is ..............................................................

9. He works much. He feels tired.

-> The more .........................................................

10. This computer works better than that one.

-> That computer .....................................................

11. The apartment is big. The rent is high.

-> The bigger ..........................................................

12. We set off soon. We will arrive soon.

-> The sooner ............................................................

13. The joke is good. The laughter is loud.

-> The better ...............................................................

14. She gets fat. She feels tired.

-> The fatter ................................................................

15. As he gets older, he wants to travel less.

-> The older ................................................................

16. The children are excited with the difficult games.

-> The more ................................................................

17. People dive fast. Many accidents happen.

-> The faster ................................................................

18. I meet him much. I hate him much

-> The more ................................................................

19. My boss works better when he is pressed for time.

-> The less ...................................................................

20. As he has much money, he wants to spend much.

-> The more ...................................................................

21. If you read many books, you will have much knowledge.

-> The more .....................................................................

22. He speaks too much and people feel bored.

-> The more .....................................................................

23. The growth in the economy makes people's living condition better.

-> The more .......................................................................

24. People learn a lot of things as they travel far.

-> The farther ......................................................................

Bài 5. Bài tập so sánh hơn của tính từ ngắn và tính từ dài

1. Are cats ………… (intelligent) than dogs?.

2. She is…………… (young) than John.

3. Canada is far ………… (large) than Vietnam.

4. My garden is a lot ………………. (colourful) than this park.

5. She is …………… (quiet) than her sister.

6. My Geography class is ……………. (boring) than my Math class.

7. My bedroom is …………. (big) than yours.

8. The weather this autumn is even ……………… (bad) than last autumn.

9. These flowers are ……………… (beautiful) than those.

10. A holiday by the mountains is ……………….(good) than a holiday in the sea.

Đáp án câu so sánh trong tiếng Anh

Bài 1:

Tính từ/ Trạng từ

So sánh hơn

So sánh hơn nhất

1. beautifully

beautifully

the most beautifully

2. hot

hotter

the hottest

3. crazy

crazier

the craziest

4. slowly

more slowly

the most slowly

5. few

fewer

the fewest

6. little

less

the least

7. bad

worse

the worst

8. good

better

the best

9. attractive

more attractive

the most attractive

10. big

bigger

the biggest

Bài 2:

1. C 2. D 3. C 4. C 5. C

6. D 7. A 8. A 9. D 10. D

11. C 12. C 13. D 14. A 15. A

16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

Bài 3:

1. the cleverest

2. longer

3. the best

4. cleaner

5. more expensive

6. more quickly

7. more dangerous

8. more sweetly

9. the most exciting

10. the fastest

11. the most popular

12. the closest

13. beautifully – most beautifully

14. hotter

15. worse

16. better

17. big - bigger

18. more difficult - the most difficult

19. largest

Bài 4:

1. Her new house isn't so/ as big as her old one.

2. Peter is the tallest in my class.

3. The white dress isn't so/ as expensive as the black one.

4. According to me, Maths isn't so/ as easy as English.

5. Mary is the most intelligent in my group.

6. The Nile is the longest river in the world.

7. No mountain in the world is higher than Mount Everest.

8. She is the prettiest girl I have ever met.

9. The more he works, the more tired he feels.

10. That computer doesn't work so/ as well as that one.

11. The bigger the apartment is, the higher the rent is.

12.The better the joke is, the louder the laughter is.

14. The fatter she gets, the more tired she feels.

15. The older he gets, the less he want to travel.

16. The more difficult the games are, the more excited the children are.

17. The faster people drive, the more accidents happen.

18.The more I meet him, the more I hate him.

19. The less time my boss has, the better he works.

20. The more money he has, the more he wants to spend.

21. The more books you read, the more knowledge you will have.

22.The more he speaks, the more bored people feel.

23.The more the economy grows, the better people's living condition is.

24. The farther people travel, the more the learn.

Bài 5. 

1 - More intelligent

2 - Younger

3 - Larger

4 - More colourful

5 - Quieter

6 - More boring

7 - Bigger

8 - Worse

9 - More beautiful

10 - better

Trên đây là toàn bộ nội dung của tài liệu Ngữ pháp Tiếng Anh: Câu so sánh. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh cơ bản khác như: Tài liệu luyện kỹ năng Tiếng Anh cơ bản, Ôn tập Ngữ pháp Tiếng Anh, Luyện thi Tiếng Anh trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
17 33.593
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Bài tập ngữ pháp tiếng Anh Xem thêm