Bài tập trắc nghiệm giao tiếp tiếng Anh

Bài tập tiếng Anh giao tiếp có đáp án

Bài tập trắc nghiệm giao tiếp môn Tiếng Anh đưa ra cho các bạn nhiều câu hỏi trắc nghiệm và đáp án đi kèm, giúp các bạn ôn tập và phát triển kỹ năng làm bài thi trắc nghiệm môn Tiếng Anh một cách hiệu quả. Mời các bạn tham khảo, VnDoc.com chúc các bạn ôn tập hiệu quả.

Tổng hợp 300 câu trắc nghiệm giao tiếp tiếng Anh có đáp án bao gồm nhiều chủ đề giao tiếp tiếng Anh cơ bản giúp bạn đọc nắm được cách xử lý tình huống giao tiếp tiếng Anh một cách hiệu quả cũng như đạt điểm tối đa phần bài tập tình huống giao tiếp tiếng Anh trong các kì thi đánh giá năng lực tiếng Anh.

Để học tốt Tiếng Anh 10 nâng cao

Đề cương ôn thi Tiếng Anh lớp 10 cả năm

Các chuyên đề xếp loại A tại trại hè Hùng Vương lần thứ XI năm 2015

Choose the correct answer. 

1. That's a very nice dress you're wearing. - ............

A. I'm glad you like it

B. That's all right

C. That's nice

D. You're quite right

2. ............to stay the night? – Oh, that's very kind of you.

A. Do you feel like

B. Would you like

C. Why don't you

D. Do you enjoy

3. Shall we have a farewell party next week? - Yes, let's make .........next Saturday evening.

A. on

B. it

C. ourselves

D. Ø

4. Does Tommy like hamburgers? - Yes ............He eats them almost everyday.

A. So much

B. So many

C. So few

D. So little

5. Don't you remember ............this film star on TV last year?

A. seeing

B. to see

C. that you see

D. saw

6. Is this the first time that you ............to this country?

A. will come

B. have come

C. came

D. had come

7. Would you like some beer? – Yes, just............

A. a little

B. little

C. few

D. a few

8. Have you brought my umbrella? – Oh, no! I ............again. That is stupid of me.

A. forgot

B. have forgotten

C. had forgotten

D. forget

9. How much is the computer? – It's ............$500. I'm sure it is.

A. can be

B. must be

C. may be

D. might be

10. Is he a scientist? – No. He is ............ a scientist ............ an author, a famous author.

A. not – but

B. either – or

C. both – and

D. neither – nor

11. What's the name of the girl ............?

A. she sells tickets

B. who sells tickets

C. to sells tickets

D. the girl sells tickets

12. Did you hear about ............his first job? – Yes, I was surprised because he's a hard-working person.

A. Tom has lost

B. Tom had lost

C. Tom being lost

D. Tom's losing

13. Is that girl ............wants to talk to me sometime?

A. the one who

B. who

C. the one

D. the who

14. What are you going to do this weekend? - ............

A. I don't like going out.

B. We plan to visit my grandparents.

C. I'm very tired.

D. It's a good idea.

15. Can you help me ............the ............bicycles?

A. found – stolen

B. to find – stolen

C. to find – to steal

D. finding – to steal

16. What was the party like? – Wonderful. It's years ............I enjoyed myself so much.

A. since

B. when

C. before

D. after

17. Have you taken notice ............the "NO PARKING!" sign?

A. at

B. of

C. to

D. from

18. ............do you think ............the first prize?

A. Whom/ will win

B. Who/ will win

C. Whom/ that will win

D. Who/ that wins

19. ............? – Yes, the clock says nine o'clock.

A. Is it time to leave

B. Is it free time

C. Is time long time

D. What's the time

20. Do you mind if I borrow your plate? – ............Do you need only one?

A. Not at all

B. Yes, I do

C. I'm sorry

D. Yes, I would

21. How long does it take to get to the supermarket from your house? - ............

A. ten minutes

B. About five kilometers

C. It's a short way

D. Since yesterday

22. Shall we go out or stay at home? – Which ............do yourself?

A. would you rather

B. will you rather

C. do you rather

D. should you rather

23. To whom does English belong? - ............

A. It belongs to the English people.

B. It is the private property of Americans.

C. It belongs to those who use it.

D. All are correct.

24. Would you please ............so loudly?

A. don't speak

B. not to speak

C. not speak

D. to speak not

25. Could I call you by your first name? – Yes, you ............

A. could

B. may

C. will

D. might

26. Hurry up! They've only got ............seats left.

A. plenty of

B. a lot of

C. a little

D. a few

27. Shall I give the cat a slice of meat? – It's better ............

A. not to

B. not give

C. to not

D. not to give

28. You are standing too near the stage. Can you move ............?

A. a little farther

B. a bit far

C. a little far

D. the farthest

29. ............have you been to Ha Noi? – Several times so far.

A. How many times

B. How often

C. How much time

D. How long

30. ............? – Not now, but I used to.

A. Do you watch TV very often

B. Won't you have some tea

C. Are you going to bed

D. Did you enjoy it

31. …………objected to the plan at the meeting yesterday?

A. who you think

B. Whom do you believe

C. Do you know who

D. Do you know whom

32. Do you have a dictionary? - …………

A. Yes, I do

B. Yes, I have it

C. Yes, I own one

D. Yes, I certainly have

33. Would you like some more tea? - …………

A. No, thanks

B. Yes, thanks

C. Yes, please

D. No, please

34. What time …………tomorrow?

A. does your class begin

B. will your class begin

C. will be beginning

D. is going to begin

35. Would you mind if I close the window? - …………

A. Yes, I wouldn’t mind

B. No, don’t close it

C. No, please do

D. Yes, please close

36. How wide is this street? - …………

A. It’s ten meters in wide

B. It’s wide ten meters

C. It’s ten meters wide

D. It’s in wide ten meters

37. Did your brother go to France? – No, the doctor suggested that he …………there.

A. not to go

B. won’t go

C. not go

D. not going

38. Will it rain on the day of our departure? - …………

A. I hope not

B. I don’t hope so

C. I hope not so

D. I hope it wouldn’t

39. Here’s my phone number. – Thanks, I …………you a call if I …………some help.

A. will give/ need

B. would give/ need

C. give/ need

D. will give/ will need

40. Is he complaining? - …………, but I don’t care.

A. He may be

B. He may do so

C. So is he

D. May he is

Đáp án bài tập trắc nghiệm giao tiếp môn Tiếng Anh

1. A

2. B

3. A

4. A

5. A

6. B

7. A

8. B

9. B

10. A

11. B

12. D

13. B

14. B

15. B

16. A

17. B

18. B

19. A

20. A

21. A

22. A

23. C

24. C

25. A

26. D

27. D

28. A

29. A

30. A

31. A

32. A

33. A

34. B

35. C

36. C

37. C

38. A

39. A

40. B

Trên đây là Bài tập xử lý tình huống giao tiếp tiếng Anh cơ bản có đáp án.

Đánh giá bài viết
7 21.294
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm