Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 3)

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 1 lớp 7

Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 3) do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học tập hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1) HOT

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 3)

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. pottery

B. flower

C. silent

D. service

2. A. sentence

B. world

C. picture

D. dangerous

3. A. hobby

B. hour

C. hotel

D. hot

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. reporter

B. collector

C. gardener

D. newspaper

2. A. unusual

B. favorite

C. popular

D. common

Exercise 3: Choose the correct answer

1. I love my sister’s paintings because she is very _________ in using colours.

A. careless

B. care

C. creative

D. imagine

2. What does your father do ______ his free time?

A. in

B. at

C. on

D. while

3. Nowadays people _______ hours sitting in front of computers.

A. take

B. last

C. set

D. spend

4. I think you should take up swimming _________ it is suitable for your health condition.

A. so

B. because

C. although

D. but

5. My sister is very keen on swimming, and she goes swimming three ______ a week.

A. time

B. a time

C. times

D. timings

6. There are many ________ why it is important to have a hobby.

A. answers

B. reasons

C. details

D. facts

7. I think a hobby will always give you ______ and help you ________.

A. pleased - relax

B. pleasure - relaxed

C. pleased - relaxing

D. pleasure - relax

8. You need to be ________ to follow eggshell carving because it may take two weeks to complete one shell.

A. careful

B. interested

C. fit

D. patient

9. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is_______.

A. danger

B. in danger

C. dangerous

D. endangered

10. A hobby helps you to connect with _______ people.

A. other

B. others

C. another

D. the other

Exercise 4: Supply the correct form of the verbs in brackets

1. Nam and Vinh ______________ (play) volleyball three times a week.

2. The students ______________ (plant) some flowers in the schoolyard tomorrow.

3. We ______________ (not want) to see that film because it looks boring.

4. I ______________ (listen) to music in my free time.

Exercise 5: Read the text carefully, then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

Our life would be hard without rest and recreation. And people have many different ideas of how to spend their free time. If you enjoy doing a thing or activity in your free time, then you have a hobby. A hobby is an activity, interest, enthusiasm, or pastime that is undertaken for pleasure or relaxation, done during one’s own time. A person’s hobbies depend on his age, character and personal interests. An interesting thing to one person can be boring to another. That’s why some people prefer reading, cooking, knitting, collecting, playing a musical instrument, photography or playing computer games while others prefer dancing, travelling, camping or sports.

1. A hobby is anything that you enjoy doing in your free time.

2. Different people have the same hobbies.

3. A hobby can provide us with relaxation.

4. Your hobby may be changed as you get older.

5. One person’s hobby may be a boring thing to another person.

6. Playing sports is not a hobby.

Exercise 6: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.

I have a very interesting and (1) ________ hobby. I make short video clips with my digital camera. It was my birthday present from my parents last year. Since then, I have (2) _______ three short films. It’s great fun! I started asking my friends and relatives to take (3) _______ in the films. I have tried to write the story for my video clips. When I have finished the script, 1 make copies for the “actors”. Each scene is small and they can look at the words just (4) _______ we start filming. We film at the weekend in my neighbourhood, (5) _________no one has to travel far. When the video clip is finished, I invite all the “actors” and we watch the film at my house.

1. A. enjoy

B. enjoyed

C. enjoying

D. enjoyable

2. A. done

B. played

C. made

D. watched

3. A. part

B. role

C. scene

D. film

4. A. before

B. after

C. only

D. until

5. A. although

B. because

C. but

D. so

Exercise 7: Reorder these words to have correct sentences

1. hobby/ you/ have/ any / do/?

_______________________________________

2. his/ do/ what/ your/ brother/ free/ does/ in/ time/?

_______________________________________

3. you/ up/ will/ ice-skating/ future/ in/ take/ the/?

_______________________________________

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one

1. It took me three hours to make this pottery jug.

I spent __________________________________

2. Why don’t we go swimming this afternoon?

What about _____________________________?

3. His hobby is collecting toy cars.

He collects ______________________________

-The end-

Đáp án bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. D

2. B

3. B

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. D

2. A

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. A

3. D

4. B

5. C

6. B

7. D

8. D

9. C

10. A

Exercise 4: Supply the correct form of the words in brackets

1. Nam and Vinh ____play__________ (play) volleyball three times a week.

2. The students _____will plant_____ (plant) some flowers in the schoolyard tomorrow.

3. We ______don’t want________ (not want) to see that film because it looks boring.

4. I ______listen________ (listen) to music in my free time.

Exercise 5: Read the text carefully, then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

1. T

2. F

3. T

4. T

5. T

6. F

Exercise 6: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.

1. D

2. C

3. A

4. A

5. D

Exercise 7: Reorder these words to have correct sentences

1. Do you have any hobby?

2. What does your his brother do in his free time?

3. Will you take up ice-skating in the future?

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one

1. I spent three hours making this pottery jug.

2. What about going swimming this afternoon?

3. He collects toy cars as a hobby.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 3). Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1), Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 2).... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.723
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm