Bộ 2 đề kiểm tra giữa học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Bộ 2 đề kiểm tra giữa học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây bao gồm 2 đề có kèm theo đáp án, giúp các bạn chuẩn bị thật tốt trước bài kiểm tra giữa kì cũng như học kì 2 tới đây. Mời các bạn vào thử sức.

Xem thêm:

Đề thi giữa kì 2 tiếng Anh lớp 7 có đáp án - Đề số 1

I. LISTENING: Listen to the tape and write True or False: (1pt)

1. Ba was at the doctor’s.

2. Ba ate fish, rice, soup and spinach

3. His mum washed the spinach very carefully.

4. The dirt on vegetables can’t make him sick.

II. USE OF ENGLISH; Write A.B.C. or D which best completes the sentences: (3pts)

1.The medicines _______the pain in my chest last month.

A. prevented B. relieved C. protected D. helped

2. Mr. Son plays badminton very _________

A. well B. skillful C. good D. bad

3. A balanced diet with regular exercise is the key to a ____lifestyle.

A. unhappy B. health C. unhealthy D. healthy

4. Nam _________ beef with green peppers and onions.

A. heated B. stir-fried C. sliced D. boiled

5. Sneezing is one of the________ of the common cold.

A. symptoms B. diseases C. cures D. problems

6. Why was Hai absent ______class yesterday? - He had an awful headache.

A. on B. to C. in D. from

7. _________ you lend me your pen, please?

A. Must B. Would C. Do D. Should

8. Students will learn to go______ in physical education next year.

A. volleyball B. roller-skating C. basketball D. badminton

9. Don’t forget about exercise _________ !

A. so B. too C. neither D. either

10. Mai is a careful and safe ____She never has an accident on the street.

A. cyclist B. swimmer C. runner D. player

11. We should eat a ____ amount of fatty food and sugar.

A. moderate B. moderation C. sensibly D. balance

12. Walking is a fun, easy and _________activity.

A. exciting B. difficult C. expensive D. inexpensive

III. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses: (l,5pts)

1. Everybody (wait)_________ for the president in the hall now.

2. I hope you (feel)_________ better soon.

3. He (not come)_________ to the meeting last week.

4. You should (add)_________ a little salt to the spinach when you boil it.

5. Lan was very tired when she (catch)_________ a bad cold yesterday.

6. When _________ you (buy)_________ this dress? -Two days ago.

IV. Reading Comprehension: (2pts)

Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (0,75pts)

Every year Hoa has a medical check-up. This is her medical record about her height and weight of 2 years.

In 2014 In 2015

Height 1m40 1m45

Weight 43 kilos 46 kilos

1. Hoa’s medical recode has her height and weight..............

2. Now Hoa is taller than last year...............

3. Hoa’s weight was 46 kilos last year.................

Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage: (1,25pts)

Yesterday, Thuy went to the (1)__ for her mother. She (2)_____ some meat and vegetables for the dinner. First, she went to the meat stall where there was a wide (3)___ of meat: chicken, pork and beef. Thuy’s mother doesn’t like pork and she doesn’t (4)___ So Thuy bought some beef. Then, she stopped at the vegetables stall and bought some spinach and cucumbers. They are also her mother’s (5)_____vegetables.

1. A. market B. shops C. stores D. mall

2. A. to buy B. buys C. bought D. buy

3. A. food B. selection C. display D. collection

4. A. so B. too C. neither D. either

5. A. prefer B. best C. favorite D. likely

V. Choose the words or phrases that are not correct in standard English: (0,5pt)

1. Vegetables often have (A) dirt from (B) the farm in (C) them.(D)

2. Eat (A) the food you enjoy (B) but don’t (C) have too many.(D)

VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence: (2pts)

1. Minh is a quick swimmer.

=> Minh ...................................................................................

2. Ha does her homework every day. We do our homework every day.

Ha does her homework every day....................................................

3. I weighed 45 kilos last year.

=> My..............................................................................

4. What is the length of Mekong river?

=> How......................................................................

ĐÁP ÁN

I. LISTENING: Listen to the tape and write True or False: (1pt)

1. T. 2. T. 3. F. 4. F.

II. USE OF ENGLISH; Write A.B.C. or D which best completes the sentences: (3pts)

1. B; 2. A; 3. D; 4. B; 5. A; 6. D

7. B; 8. B; 9. D; 10. A; 11. A; 12. D

III. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses: (l,5pts)

1. is waiting; 2. play; 3. didn’t come

4. add; 5. caught; 6. did/buy

IV. Reading Comprehension: (2pts)

Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (0,75pts)

1. T 2. T 3. F

Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage: (1,25pts)

1. A 2. C 3. B 4. D 5. C

V. Choose the words or phrases that are not correct in standard English: (0,5pt)

1. C 2. D

VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence: (2pts)

1. Minh SWIMS QUICKLY

2. Ha does her homework every day so DO WE/ WE DO TOO

3. My WEIGHT WAS 45 KILOS LAST YEAR

4. How LONG IS MEKONG RIVER

Đề thi tiếng Anh lớp 7 giữa học kì 2 có đáp án - Đề số 2

I. USE OF ENGLISH: Write A.B.C. or D which best completes the sentences: (3pts)

1. Mike, please add some salt _________ the vegetables.

A. into

B. in

C. to

D. on

2. We’d like a walk instead _________ riding a bike.

A. of

B. for

C. in

D. at

3. Nam often _________ half an hour a day playing video games.

A. takes

B. have

C.gives

D. spends

4. She can’t swim well _________ I.

A. Neither can

B. Neither are

C. Neither is

D. Neither does

5. Walking Is a good sport _________ it makes us _________

A. game/ healthy

B. activity/ healthy

C. activity/ health

D. game/ health

6. Don’t forget _________ off the fans before going out.

A. turning

B. to turn

C.turned

D. turn

7. Are they scared of _________ the doctors?

A. see

B. to see

C. seeing

D. sees

8. How _________ is it from Hue to Da Nang?

A. wide

B. age

C. far

D. long

9. Nobody knows how to _________ the cold.

A. cough

B. cure

C. sneeze

D. disappear

10. _________ you happy after the trip? - Yes, I was.

A. did

B. was

C. were

D. are

11. I need _________ your height again.

A. to measure

B. measuring

C.measur

D. measured

12. He has an _________ with the doctor.

A. appointment

B. appointed

C.appointing

D. appointments

II. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses: (1,5pts)

1. Yesterday I ................................... my brother some postcards. (send)

2. Fred enjoys ............................. time at the beach. (spend)

3. .........................you ................................ a live show on TV last night? (see)

4. Nga’s sister often ............................. to work by bus. (go)

5. Be careful! They ............................. the street. (cross)

6. I hope you ....................... better soon. (be)

III. Supply the correct Form of the Words in parentheses: (0,5pt)

1. He goes jogging ....................................In the morning. (regular)

2. You should have a ............................... diet. (balance)

IV. Reading Comprehension: (2,5pts)

Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (1,0pt)

Yesterday, Jane and her sister went to the market. They bought some food for their dinner. First, they went to the meat stall. Jane doesn’t like beef and her sister doesn’t, either. So they bought some chicken. Next they went to the vegetable stall. They bought some cucumbers and cabbages because they like them. Finally, they stopped at the fruit stall. There was a wide selection of fruit on display. They wanted to buy a papaya and a pineapple, but they weren’t ripe. Therefore, they bought apples instead.

1. Jane went to the market with her sister yesterday.

2. She likes beef and so does her sister.

3. They bought a lot of beef.

4. They bought apples instead of oranges.

Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage: (1,5pts)

Last week, Nam and his classmates (1)_________ a medical check-up at the school (2) _________ First, they (3)_________ in their medical records in the waiting room and gave the records to Miss Lan, a nurse there. Some minutes later, Miss Nga began to call them, one by one, to come into the checking room and (4)_________ their temperature, measured them and weighed them. When she finished her work, she asked them to wait and brought their medical records (5)_________ Doctor Lam. (6)_________ Doctor Lam called them in, one by one.

1. A. had B. have C. were having D. has

2. A. clinic B. room C. class D. hospital

3. A. wrote B.filled C.read D.write

4. A. took B.had C.said D.say

5. A. into B.for C.at D.to

6. A. before B.after C so D.after that

V. Choose the words or phrases that are not correct in standard English: (0,5pt)

1. I prefer (A) go (B) shopping (C) with (D) her.

2. Last summer (A) my parents buyed (B) me a lot of (C) different (D) gifts.

VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence: (2pts)

1. What is Minh’s weight?

=>How............................................................................................ ?

2. Hoang didn’t go to class yesterday.

=>Hoang was ................................................................................

3. She didn’t eat spinach and her parents didn’t, either.

=>She didn’t..............................................................

4. My brother is a fast runner.

=>My brother..................................................................................................

ĐÁP ÁN

I. USE OF ENGLISH: Write A, B, C, or D which best completes the sentences: (3pts)

1. C; 2. A; 3. D; 4. A; 5. B; 6. B;

7. C; 8. C; 9. B; 10. C; 11. A; 12. A;

II. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses: (1,5pts)

1. sent; 2. spending; 3. did/ see; 

4. goes; 5. are crossing; 6. will be

III. Supply the correct Form of the Words in parentheses: (0,5pt)

1. regularly

2. balanced

IV. Reading Comprehension: (2,5pts)

Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (1,0pt)

1. T; 2. F; 3. F; 4. T

Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage: (1,5pts)

1. A; 2. A; 3. B; 4. A; 5. D; 6. D

V. Choose the words or phrases that are not correct in standard English: (0,5pt)

1. B; 2. B

VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence: (2pts)

1. How HEAVY IS MINH?

2. Hoang was ABSENT FROM CLASS YESTERDAY.

3. She didn’t EAT SPINACH AND NEITHER DID HER PARENTS.

4. My brother RUNS FAST.

Mời các bạn tiếp tục với một số bài sau đây để có kiến thức trọn vẹn nhất của môn tiếng Anh lớp 7 cả năm:

Trên đây là nội dung Bộ đề kiểm tra giữa học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án. Để chuẩn bị cho kì thi học kì 2 sắp tới, mời các em tham khảo thêm các tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến...

Đánh giá bài viết
57 26.529
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm