Bộ đề KSCL môn tiếng Anh lớp 10 (lần 2) trường THPT Yên Lạc, Vĩnh Phúc năm học 2017-2018 có đáp án

Đề thi khảo sát chất lượng môn Tiếng Anh lớp 10

Đề KSCL môn tiếng Anh lớp 10 (lần 2) trường THPT Yên Lạc Vĩnh Phúc năm học 2017-2018 có đáp án là tài liệu ôn tập hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 10, giúp các bạn củng cố và hệ thống lại kiến thức hiệu quả, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi học kì 2 sắp tới đây. Mời các bạn vào thử sức.

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT YÊN LẠC

Đề thi có 04 trang

ĐỀ THI KHẢO SÁT CHẤT LƯƠNG LỚP 10 - LẦN 2

NĂM HỌC 2017 - 2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút; Không kể thời gian giao đề

Mã đề thi: 201

Họ, tên thí sinh:..................................................................... Số báo danh: .............................

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1. A. listen B. follow C. offer D. precede

Question 2. A. pollution B. attractive C. separate D. employment

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3: A. carried B. organized C. impressed D. involved

Question 4: A. chemical B. character C. charming D. chemistry

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: The Vietnamese football players ............... efforts to compete the final of the Under-23 Asian cup championship under unfavorable weather of the heavy snowfall in Changzhou.

A. controlled B. made C. ran D. played

Question 6: Don’t forget………….home as soon as you arrive at your destination.

A. to call B. calling C. having called D. call

Question 7: They believe that .................so they leave coins scattered around their home

A. money is no object B. money talks C. time is money D. money goes money

Question 8: …………….you study for these exams,……………….you will do.

A. The harder/ the better B. The hardest/ the better

C. The hardest/ the best D. The more hard/ the more good

Question 9: Before cars……………….., people……………….horses and bicycles .

A. were discovered/ had used B. had discovered/ used

C. discovering/ had used D. discovered/ had used

Question 10: Mr. Minh ……………wearing a crash helmet when he goes somewhere on his motorbike.

A. is used to B. is using C. used to D. used.

Question 11: H’hen Niê is the most beautiful girl .............has been crowned miss universe 2018 pageant in Việt Nam.

A. which B. that C. whose D. to whom.

Question 12: The British usually pay a lot of ................. to good table manner

A. way B. information C. attention D. food.

Question 13: Many young people want to work for a humanitarian organization,…………..?

A. doesn’t it B. didn’t they C. don’t they D. do people

Question 14: Those children look miserable! They are ............. and homeless.

A. parentness B. parents C. parentless D. parented

Question 15: I…………….understand this letter. Will you translate it for me.

A. mustn’t B. can’t C. may not D. shouldn’t.

Question 16: After you write your report, give it to your boss. He will…………it and make any necessary changes.

A. fill in B. bring up C. look after D. go over.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17: She got up late and rushed to the bus stop.

A. came into B. went leisurely C. dropped by D. went quickly

Question 18: It will take more or less a month to prepare for the wedding.

A. approximately B. simply C. generally D. frankly

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The shop assistant was totally bewildered by the customer's behaviors. What the customer did was very annoying to her.

A. disgusted B. upset C. puzzled D. pleased

Question 20: That is a well-behaved boy whose behavior has nothing to complain about.

A. behaving improperly B. behaving nicely C. behaving cleverly D. behaving politely

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 21: "I've enjoyed myself very much. But it's very late, so ........"

A. take good care B. have a good day C. goodbye for now D. it's great fun, thanks

Question 22: “You look nice today. I like your new hair style.” - “……………………”

A. It’s nice of you to say so B. Shall I ? Thanks.

C. Oh, well done! D. I feel interesting to hear that.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27.

The relationship between students and teachers is (23).........formal in the USA than in many other countries, especially at the college level. American college students do not stand up when their teacher enters the room. Students are generally encouraged to ask questions in class, to stop in the professor's of lice for extra help, and to phone if they are absent and need a(n) (24).......... Most teachers allow students to enter class late or leave early, if necessary. Despite the lack of formality, students are still expected to be polite to their teacher and fellow classmates. When students want to ask questions, they usually (25)..........a hand and wait to be called on. When the teacher or a student is speaking to the class, it is rude to begin whispering (26).........another classmate. When a test is being given, talking to' a classmate is not only rude but also risky. Most American teachers consider that students who are talking to each other (27) .........a test are cheating.

Question 23: A. much B. most C. a little D. less

Question 24: A. assignment B. homework C. information D. housework

Question 25: A. raise B. hold C. hang D. rise

Question 26: A. with B. for C. to D. at

Question 27: A. at B. during C. by D. for

Đáp án Đề KSCL môn tiếng Anh lớp 10

1

D

11

B

21

C

31

B

41

D

2

C

12

C

22

A

32

C

42

A

3

C

13

C

23

D

33

C

43

B

4

C

14

C

24

A

34

A

44

A

5

B

15

B

25

A

35

A

45

B

6

A

16

D

26

C

36

C

46

B

7

D

17

D

27

B

37

C

47

B

8

A

18

A

28

D

38

C

48

B

9

A

19

D

29

B

39

D

49

B

10

A

20

A

30

C

40

A

50

D

-------------

Để hỗ trợ các bạn có kì thi học kì 2 lớp 10 trọn vẹn, VnDoc.com không chỉ sưu tầm và đăng tải các học liệu môn tiếng Anh mà còn có học liệu của các môn Toán, Ngữ văn, Vật lý, Hóa học, Sinh học...thông qua Đề thi học kì 2, đề cương hay bài tập được tổng hợp từ các trường THPT và các thầy cô uy tín trên cả nước. Chúc các bạn học tập hiệu quả!

Đánh giá bài viết
1 4.036
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm