Bộ đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 CÓ ĐÁP ÁN (4)

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2017

Nhanh tay, tải miễn phí bộ đề thi hay! VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn học sinh và quý thầy cô bộ đề thi và đáp án giữa học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 10. Đây là bộ đề thi hay mà chúng tôi đã chọn lọc kỹ càng từng đề thi, hệ thống rõ ràng lại phần nội dung, bám sát chương trình học của các bạn

Bộ đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 CÓ ĐÁP ÁN

Bộ đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 CÓ ĐÁP ÁN (1)

Bộ đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 CÓ ĐÁP ÁN (2)

Bộ đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 CÓ ĐÁP ÁN (3)

Đề 1

A.LISTENING (2 points)

You are going to listen to this telephone conversation between JON and JANICE and answer the questions. You should write NO MORE THAN THREE WORDS OR A NUMBER for each answer. You will hear the recording TWICE.

Areas dealt with:
Rent:

Properties available:

Viewing arrangements:
Need:
Must:

(1)....................................................................................., North suburbs
from (2) £................................... to £ 500 a month Depends on: the area
availability (3)............................................ garage
West Park Road: rent (4) £.................... a month, including the water bill
Tithe Road: rent £ 380 a month, including (5).................................rental
meet at office on (6).................................................afternoon at 5.00 pm
letter from bank, reference from your (7).................................................
give (8)......................... notice of moving in give deposit
of one-month-pay for contract

B. PHONETICS, GRAMMAR & VOCABULARY (4 points)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1. A. Club B. Lamb C. Doubt D. Bomber (U10)

2. A. Disease B. Spread C. Breed D. Treat (U10)

II. Choose the word whose main stress is different from that of the other words.

1. A. Organism B. Environment C. Temperature D. Satellite (U9)

2. A. Secret B. Ocean C. Migrate D. Express (U9)

III. Choose the best answer among A, B, C, or D to complete each of the following sentences.

1. ______ is traditional music from a particular country, region, or community.

A. Blues B. Classical music C. Folk music D. Jazz (U12)

2. “Tien Quan Ca”, the Viet Nam national______ was written by Van Cao.

A. folk song B. anthem C. epic D. pop song (U12)

3. “Silence of the Lambs” is a______ film. It makes the audience scared.

A. disaster B. science fiction C. horror D. action (U13)

4. Charlie Chaplin is considered as the greatest comic actor of the______.

A. musical cinema B. commercial film
C. romantic comedy D. silent cinema (U13)

5. The______ was injured so a defender had to go in goal.

A. attacker B. goal-scorer C. opponent D. goalkeeper (U14)

6. The World Cup______ every four years.

A. is held B. have held C. holds D. was held (U14)

Đáp án đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10

A. LISTENING (2 points)

(0.25 point per one correct item)

1. (the) city centre/ center (itself) 5. (the) telephone/ phone
2. 250 6. Wednesday/ Wed
3. (a) garden 7. employer
4. 325 8. two/ 2 weeks’

B. PHONETICS, GRAMMAR & VOCABULARY (2 points)

I. (0.25 point per one correct item): 1. A 2. B

II. (0.25 point per one correct item): 1. B 2. D

III. (0.25 point per one correct item):

1. C 3. C 5. D 7. C 9. B

2. B 4. D 6. A 8. A 10. C

IV. (0.25 point per one correct item): 1. D 2. C

C.READING (2 points)

I. (0.25 point per one correct item):

1. attacked 2. other 3. contests 4. soup

II. (0.25pt/item)

1. C 2. A 3. D 4. B

D. WRITING (2 points)

I. (0.25 point per one correct sentence):

1. The meeting will be held before May Day.

2. It took him two hours to write the essay.

3. Never before have we talked to an interesting person like you.

4. John opened the store in 1932.

Đề 2

PART A: MULTIPLE CHOICES (phần bắt buộc)

Câu 1: - “Don’t fail to send your parents my regards.” – “________________.”

A.You’re welcome B. Good idea, thanks C. Thanks, I will D. It’s my pleasure

Câu 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others:

A. gentle B. gulf C. gift D. globe

Câu 3: Choose the word whose bold and underlined part is pronounced differently from the others:

A. toxic B. tourist C. feature D. threaten

Câu 4: Choose the word that is stressed differently from the others:

A. comfortable B. dangerous C. temperate D. polluted

Câu 5: Choose the word that is stressed differently from the others:

A. damage B. environment C. forester D. funeral

Câu 6: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others:

A. music B. classical C. famous D. slow

Câu 7: I’m sorry, sir. Your recorder isn’t ready yet. It ____________ in the factory.

A. is being repaired B. has been repaired C. is repairing D. hasn’t repaired

Câu 8: She pretended ____________ me when I passed by.

A. not to see B. to not see C. not seeing D. having not seen

Câu 9: The police ____________ for the thief everywhere when he suddenly appeared in a theater.

A. have searched B. search C. were searching D. are searching

Câu 10: Please pack these things very carefully. I don’t want them to____________.

A. get broken B. have broken C. broken D. be breaking

Câu 11: Choose the word that is stressed differently from the others:

A. competition B. stimulate C. disappointed D. opportunity

Câu 12: I visited the museum a few days ago. - ____________ you ever
____________ it before?

A. Hadn’t/ visited B. Don’t/ visit C. Haven’t/ visited D. Didn’t/ visit

Câu 13: Judy: “I’m taking my driving test tomorrow.”

Peter: “ _______________!”

A. Good day B. Good time C. Good chance D. Good luck

Câu 14: Choose the underlined word or phrase needs correcting.

On our trip to (A) Mekong Delta, you’ll have (B) a chance to make (C) your shopping on (D) the river, in a floating market.

Câu 15: Choose the underlined word or phrase needs correcting.

There is too much (A) dioxide carbon in the air (B), makes (C) the environment more and more (D) polluted.

Câu 16: I usually go dancing at night. - ____________do that.

A. You have better no B. You had not better

C. You have better not to D. You had better not

Đánh giá bài viết
1 5.493
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm