Bộ 4 đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Bộ 4 đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 học kì 2 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 10 năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bộ đề ôn tập tiếng anh lớp 10 học kì 2 có đáp án được biên tập bám sát chương trình học tiếng Anh lớp 10 của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em học sinh lớp 10 củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

I. Bộ đề thi học kì 2 lớp 10 môn Anh có đáp án năm 2020 - 2021

Đề thi học kì 2 lớp 10 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

Đề thi tiếng Anh lớp 10 học kì 2 năm 2020 - 2021

II. Bộ đề thi tiếng Anh lớp 10 học kì 2 năm 2019 - 2020

VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu bài tập ôn tập tiếng Anh lớp 10 cuối học kì 2 có đáp án khác nhau. Mời bạn đọc nhấp vào từng đường link dưới đây để tham khảo & download từng đề thi.

III. Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án số 1

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. photograph B. Stephen C. phone D. orphan
2. A. ancient B. cancel C. city D. cigarette

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

3. A. existence B. character C. scientist D. interesting
4. A. competitor B. participant C. volunteer D. announcer

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

5. How many countries took part in the first World Cup?

A. interested

B. participated

C. competed

D. co. operated

IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

6. Van Mieu was a place to memorialize the most brilliant scholars of the nation.

A. honor

B. keep in mind

C. learn by heart

D. gradually forget

V. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

7. Mothers have long used folk songs to _______________ babies to sleep

A. delight

B. communicate

C. buzz

D. lull

8. To attract film viewers, a majority of film makers now tend to expose nude ________.

A. motions

B. parts

C. scenes

D. Events

9. Pélé is regarded _________ the greatest football player of all time

A. at

B. as

C. for

D. with

10. Hoi An is famous ________________ its old temples and pagodas.

A. in

B. for

C. at

D. with

11. "Would you mind helping me?" – "________."

A. No, a problem

B. Sure, no problem

C. No, I wouldn't

D. Yes, I would

12.The building in the middle of the town_______ now.

A. is being painted

B. being painted

C. is painting

D. be painted

13. It was not until ____________________ that she cooked the meal.

A. her father would come home

B. her father has come home

C. her father came home

D. her father comes home

14. The Palace hotel was __________than the Grosvenor.

A. expensive

B. more expensive

C. the most expensive

D. the more expensive

15. ______________ do you like to live – in the city or in the countryside?

A. How

B. When

C. What

D. Where

16. The children became....................... about the cartoon.

A. exciting

B. to excite

C. excited

D. excite

17. Peter has practiced playing the piano ________________ the piano contest next week.

A. in order enter

B. to entering

C. to enter

D. not to enter

18. Everyone knows what is happening to......earth but we just do not know how to stop it.

A. an

B. a

C. the

D. Φ

VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Football is the most (19).........sport in Britain, particularly amongst men. It (20)..........by boys in most schools. Most towns have an amateur football team which plays in a minor league. Football is also the most popular (21).........sport in Britain. Many people go to see their favorite professional team (22).........at home, and some go away matches. Many more people watch football (23)...........television.

19. A. important B. famous C. difficult D. popular

20. A. plays B. was played C. is played D. played

21. A spectator B. viewer C. champion D. trophy

22. A kicking B. taking C. running D. playing

23. A in B.on C. over D. at

VII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Country music is one of the most popular kinds of music in the United States today. Maybe, country music is very popular because it is about simple but strong human feelings and events like love, sadness, good times and bad times. It tells real life stories and sounds the way people really talk. As life becomes more complicated and difficult, it is good to hear about simple ordinary people.

Country music is sometimes called country-western music. It comes from two kinds of music. One is the traditional music of the people in the Appalachian Mountains in the eastern United States. The other is traditional, cowboy music from the American West. The singers usually play guitars or electric guitars when they sing.

Country music became very popular in the South. During World War II, thousands of people from the South moved to the Northeast and the Midwest to work in factories. They took their music with them. Soldiers from the rest of the country went to army camps in the South and learned to like country music there. Slowly, it became popular all over the United States.

24. Country music is very popular because _______________________.

A. it's about strong human feelings B. it's about events like love, sadness

C. it tells about good times, bad times D. all are correct

25. Country music is _______________________.

A. the traditional music of the people in the eastern United States

B. considered as the cowboy music from the American West

C. sometimes called country-western music

D. from two kinds of music which haven't been widely known

26. According to the passage, it's untrue to say that ____________________________.

A. Country music became very popular in the South

B. Factory workers took country music with them from the South

C. Country music was brought from the South by soldiers

D. Gradually, country music became popular all over the United States

27. The best title for the passage is _______________________________.

A. Country music B. Music in the United States

C. The Formation of Country Music D. The Benefits of Country Music

28. The singers usually play _________________________ when they sing.

A. drum and violins B. guitars or electric guitars

C. the music instruments D. guitars and piano

VII. Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

29. Philip wasvery an noying at Joan's behavior.

A. was B. very C. annoying D. Joan's behavior

30. He wouldn't have begun to learn Russian if he knows the difficulties.

A. He B. to C. knows D. difficulties

31. It was not until last Sunday when I realized I had been wrong.

A. was B. until C. when D. had been

32. The film was most interesting than I had expected it to be.

A. The film B. most C. had expected D. to be

B. TỰ LUẬN (3.4pts):

VIII. Supply the correct form of the word given in each of the following sentences (0.2pt/ sentence):

33. The most _________________ movie of the year is "Avatar". (EXCITE)

34. Being deaf and mute makes............. very difficult. (COMMUNICATE)

35. She's training very hard so as to participate in the _______________. (COMPETE)

IX. Complete the sentences with the correct form of tenses in brackets(0.2 pt/ sentence):

36. Recently, we (GIVE)............................a questionnaire of 100 sentences by our English teacher.

37. After she _____________ her homework, she went to bed. (DO)

38. Can you name some of the films you (SEE)________________?

X. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (0.4pt/sentence)

39. He doesn't have the money so he cannot afford to buy a new car

If ____________________________________________

40. I wasn't hungry, so I didn't feel like eating.

If I __________________________________________

41. The students studied carefully. They didn't want to fail in the exams

In order _______________________________________

42. Our English teacher has given us five midterm tests so far.

Five midterm tests_______________________________.

43. There were about 90 to 100 people at the concert last night.

______________________________________________?

44. The swimming pool didn't open until 10.45 a.m. yesterday.

It was__________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - B; 2 - A; 

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions

3 - A; 4 - C; 

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

5 - B; 

IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

6 - D; 

V. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

7 - D; 8 - C; 9 - A; 10 - B; 11 - B; 

12 - A; 13 - C; 14 - B; 15 - D; 16 - C; 17 - C; 18 - C;

VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

19 - D; 20 - C; 21 - A; 22 - D; 23 - B; 

VII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet
to indicate the correct answer to each of the questions.

24 - D; 25 - C; 26 - C; 27 - A; 28 - B;

VII. Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions

29 - C; 30 - C; 31 - C; 32 - B; 

VIII. Supply the correct form of the word given in each of the following sentences (0.2pt/ sentence):

33 - exciting; 34 - communication; 35 - competition; 

IX. Complete the sentences with the correct form of tenses in brackets(0.2 pt/ sentence):

36 - have been given; 37 - had gone; 38 - have seen; 

X. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (0.4pt/sentence)

39. If he had the money, he could afford to buy a new car.

40. If I had been hungry, I would have felt like eating.

41. In order not to fail the exam, the students studied carefully.

42. Five midterm tests have been given to us by our teacher so far. 39. How many people were there at the concert last night?

43. It was not until 10.45 am. Yesterday that the swimming pool
opened

IV. Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh 10 mới có đáp án số 2

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. preparation B. application C. suggestion D. education
2. A. preservation B. enrol C. preference D. secondary
3. A. Diverse B. Ritual C. Bridesmaid D. Decisive
4. A. reduction B. pollution C. solution D. conclusion
5. A. sue B. spend C. sure D. pursue

II. Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

6. A. maintain B. perform C. prefer D. offer
7. A. limit B. demand C. research D. distract
8. A. atmosphere B. influence C. contaminate D. instrument
9. A. fertilizer B. ecosystem C. agriculture D. environment
10. A. culture B. diverse C. fortune D. altar

II. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

11. ________ is a term that refers to the existence of different kinds of animals and plants which make a balanced environment.

A. Wildlife

B. Biodiversity

C. Challenge

D. Investigation

12. Jack and Linda ______ last week. They just weren’t happy together.

A. broke up

B. broke into

C. finished off

D. ended up

13. “What’s the matter? You don’t look very well.” – “I feel a little __________.”

A. under the weather

B. out of the blue

C. out of order

D. down to earth

15. ______ we to live in the country we wouldn’t mind having children.

A. If

B. Were

C. Should

D. Had

16. He asked me why _________to the meeting.

A. didn’t I come

B. don’t I come

C. you didn’t come

D. I hadn’t come

17. We are talking about the writer ________ latest book is one of the best-sellers this year.

A. who

B. whose

C. which

D. whom

18. I have two brothers. ______older one is training to be ______ pilot with British Airways. _____ younger one is still at ______ school.

A. The/ x/ the/ x

B. The/ a/ the /x

C. an/ a/ the/ x

D. the/ the/ the/ x

19. All forms of discrimination against all women and girls ________immediately everywhere.

A. must be taken away

B. must be ended

C. must be allowed

D. must be followed

20. A child _______ everything he or she wants.

A. must be given

B. shouldn’t be given

C. mustn’t be given

D. can be given

IV. Give the correct form.

21. Many national parks have been established to protect ___endangered___animals. (DANGER)

22. The coastal areas have been severely ____polluted__by the disposals of harmful chemical rubbish. (POLLUTE)

23. Evolution occurs as a result of __adaptation___ to new environments. (ADAPT)

24. The ___massive___loss of land is the result of severve deforestation ( MASS )

25. Voice ____recognition__is the app which helps some types of smartphone attracts customers (RECOGNIZE )

V. Read the following passage and choose the best answers to the questions.

Conservation conflicts arise when natural-resource shortages develop in the face of steadily increasing demands from a growing human population. Controversy frequently surrounds how a resource should be used, or allocated, and for whom. For example, a river may supply water for agricultural irrigation, habitat for fish, and water-generated electricity for a factory. Farmers, fishers, and industry leader vie for unrestricted access to this river, but such freedom could destroy the resource, and conservation methods are necessary to protect the river for future use.

Conflicts worsen when a natural resource crosses political boundaries. For example, the headwaters, or source, of a major river may be located in a different country than the country through which the river flows. There is no guarantee that the river source will be protected to accommodate resource needs downstream. In addition, the way in which one natural resource is managed has a direct effect upon other natural resources. Cutting down a forest near a river, for instance, increases erosion, the wearing away of topsoil, and can lead to flooding. Eroded soil and silt cloud the river and adversely affect many organisms such as fish and important aquatic plants that require clean, clear freshwater for survival.

26. What does “supply” in line 3 mean?

A. cover

B. provide

C. make up for

D. compensate for

27. Which word in the reading means “ living or growing in, or relating to water” ?

A. agriculture

B. major

C. fresh

D. aquatic

28. When do conflicts get worse ?

A. when natural-resource shortages increase in the features of gradually increasing demands from a rising human population.

B. when a natural resource crosses political borders

C. when freedom could destroy the resource.

D. when eroded soil and silt cloud affect many organisms.

29. Which sentence below is NOT correct?

A. Argument often surrounds how a resource should be used, or allocated, and for whom.

B. A river may provide water for agricultural irrigation, habitat for fish, and water-generated electricity for a factory

C. Conservation methods are incidental to care for the river for future use.

D. Farmers, fishers and industry leaders vie for open access to this river.

30. What is the passage above mainly about?

A. Conservation conflicts

B. Agricultural irrigation

C. The headwaters of a major river

D. Natural-resource shortages

VI. Rewrite the following sentences with the given words.

31. It wasn’t Tom in the mall yesterday because he was in the hospital. I’m sure.

→ _____________________________________________________

32. A number of suggestions were made at the meeting. Most of them were not very practical.(Using a relative pronoun)

→ _____________________________________________________

33. It's possible that Joanna didn't receive my message.

→ _____________________________________________________

34. lot /people/ choose/ favorable date/ occasions/ such/ wedding/funeral/ house moving days. //

→ _____________________________________________________

35. nowadays/ our lives/ improved/ much/ progresses/ science and technology//

→ ____________________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - A; 5 - C;

II. Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

6 - D; 7 - A; 8 - C; 9 - D; 10 - B; 

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

11 - B; 12 - A; 13 - A; 14 - B; 15 - B; 

16 - D; 17 - B; 18 - B; 19 - B; 20 - B; 

IV. Give the correct form.

21. Many national parks have been established to protect ___endangered___animals. (DANGER)

22. The coastal areas have been severely ____polluted__by the disposals of harmful
chemical rubbish. (POLLUTE)

23. Evolution occurs as a result of __adaptation___ to new environments. (ADAPT)

24. The ___massive___loss of land is the result of severve deforestation ( MASS )

25. Voice ____recognition__is the app which helps some types of smartphone attracts
customers (RECOGNIZE )

V. Read the following passage and choose the best answers to the questions

26 - B; 27 - D; 28 - B; 29 - C; 30 - A; 

VI. Rewrite the following sentences with the given words

31. Tom can’t have been in the mall yesterday because he was in the hospital.

32. Most of the suggestions (which/that ware) made at the meeting were not very
practical
33. Joanna might not have received my message. Make meaningful sentences with the given suggestions

34. A lot of people choose a favorable date for occasions such as wedding, funeral and
house moving days.

35. Nowadays our lives have been much improved by the progresses made in science
and technology.

V. Đề thi tiếng Anh lớp 10 học kì 2 có đáp án số 3

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

Câu 1. My friend lives (A) in a old (B) house in (C) a small village (D)

Câu 2. In spite of (A) the car was (B) cheap, it (C) was in (D) good condition. 

Câu 3. He (A) wouldn't have begun to (B) learn Russian if he knows (C) the difficulties (D)

Câu 4. What (A) do you think of cartoon films (B)? I find (C) them interested (D).

Find a word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.

Câu 5. A. watched B. kicked C. stopped D. loved

Câu 6. A. photograph B. physics C. Stephen D. phone

Read the passage carefully then choose the correct answers.

We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks. We have cut down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. However, it isn't enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to ignore.

Câu 7. How are the seas and rivers nowadays?

A. are contaminated

B. cannot be swum in

C. are dirty enough to swim in

D. are less dirty than they used to be

Câu 8. What do traf ic policemen have to do, in one well-known city?

A. They have to cut down many trees.

B. They don’t take enough care of the
countryside

C. They have to pollute the air

D. They have to wear oxygen masks.

Câu 9. Why do farmers in parts of Africa and Asia not grow enough to eat?

A. Because people cut down many trees

B. Because there are large areas of land that can't be used

C. Because there is too little rice

D. Because many trees have been polluted

Câu 10. Wild animals are…………...

A. being protected from natural environment

B. So rare that they can't survive

C. killed so many that they can't live in the forests

D. in danger from extinction

Câu 11. What's the best title for the passage?

A. The Environment B. Conservation C. Save the Earth D. Protect the nature

Choose a word in each line that has different stress pattern.

Câu 12. A. history B. cinema C. century D. discover

Câu 13. A. destroy B. pollute C. threaten D. defense

Choose a best option for these sentences:

Câu 14. Wildlife all over the world is ………………… danger.

A. to B. for C. with D. in

Câu 15. The cinema changed completely at ………………… end of ………………. 1920s.

A. the/ Ø B. the/ the C. an/ the D. Ø/ the

Câu 16. Tom and Jerry is a(n) ............................ film.

A. science fiction B. cartoon C. love story D. action

Câu 17. ..................... going to the cinema tonight, Lan?

A. Would you like B. How about C. Why don't we D. Let's

Câu 18. Jane likes living in a city. She wouldn't be happy if she .................. in the country

A. lived B. would live C. had lived D. lives

Câu 19. I prefer cartoon film .................... love story film.

A. in B. to C. of D. at

Câu 20. When I was a little child, my mother often told me a fairy tale to .............. me to
sleep

A. relax B. make C. delight D. lull

Câu 21. A new bridge ………………………. across this river since 2010.

A. has built B. have built C. has been built D. have been built

Câu 22. ...................... come to dinner on Saturday?

A. Let's B. Would you mind C. Do you feel like D. How about

Câu 23. I went to the library ..................... last night.

A. study B. studying C. to studying D. to study

Câu 24. Van Cao is one of the most well-known ……………………in Viet Nam.

A. actors B. musicians C. singers D. authors

Câu 25. She is very beautiful with ...................... smile.

A. fascinates B. fascinating C. fascinated D. fascinate

Câu 26. Music in general and pop music in particular makes people ………………

A. excitement B. excited C. excite D. exciting

Câu 27. We know a lot of people ...................... live in London.

A. which B. whose C. whom D. who

Câu 28. Germany was the ………………….. of the 2006 World Cup. The 18th World Cup
was held there.

A. tournament B. trophy C. continent D. host nation

Câu 29. "Let's play some music." - "............................".

A. Thank you. B. Good idea C. Yes, please. D. Certainly.

Câu 30. These are the pictures ……………………… my son drew when he was young.

A. who B. whom C. whose D. which

Rewrite the sentences with the words given.

1. He took the children to the park 3 days ago.

-> The children ......................................................................................................................

2. Jack answered well in the interview, so he got the job.

-> If .........................................................................................................................................

3. I went to Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)

-> ..............................................................................................................................................

4. We took many pictures although the sky was cloudy.

-> In spite of ...........................................................................................................................

5. We didn’t finish it until the end of last summer.

-> It was not until ...................................................................................................................

6. Nick is lazy so he is punished.

-> If .........................................................................................................................................

7. Nobody has met them since last month.

-> They ....................................................................................................................................

8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)

-> ................................................................................................................................

Đáp án có trong file tải: Bộ đề thi học kì 2 lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com luôn cập nhật rất nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... Mời bạn đọc tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
140 220.108
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm