Đề thi tiếng Anh lớp 10 học kì 2 năm 2020 - 2021 số 2

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 học kì 2

Đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 10 trên đây nằm trong bộ đề kiểm tra học kì 2 tiếng Anh lớp 10 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Anh 10 học kì 2 tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 10 chương trình mới khác nhau giúp các em củng cố những kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Đề thi tiếng Anh 10 học kì 2 với lượng kiến thức gói gọn trong chương trình học tiếng Anh Unit 6 - 10 SGK tiếng Anh 10 mới giúp các em củng cố kiến thức tiếng Anh lớp 10 cuối học kì 2 hiệu quả.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 10

ĐỀ THI HỌC KÌ 2 LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH

A. LISTENING (2 POINTS)

Hướng dẫn phần nghe hiểu: Nội dung nghe gồm 2 bài, mỗi bài thí sinh được nghe 2 lần, đĩa CD tự chạy 2 lần

PART 1: Question 1-4

Listen and complete and complete questions 1 -4. You will hear the conversation twice. There is an example at the beginning.

Dreamtime travel agency tour information

Example: Answer

Holiday name Whale Watch Experience

Holiday length: 2 days

Type of transport: (1) _________________________

Maximum group size: (2) _________________________

Next tour date: (3) _________________________

Hotel name:: (4) The ______________________

PART 2: Question 5-8

You will hear the rest of the conversation. For each question 5-8, put a tick (√) in the correct box A, B or C. You will hear the conversation twice.

5. What does Peter want to drink?

A. tea

B. coffee

C. a cold drink

6. What caused Peter problems at the bank?

A. The exchange rate was down

B. He was late

C. The computers weren’t working.

7. Who did Peter talk to at the bank?

A. an old friend

B. an American man

C. a German man

8. What do Peter and Sally decide to order?

A. food and drinks

B. just food

C. just drinks

B. LANGUAGE FOCUS (2.5 POINTS)

I. Circle the correct answer A, B, C or D to complete each of the following sentences. Number 0 has been done as an example. (1.25p)

1. We ______ stop when the traffic lights are red.

A. can

B. can’t

C. must

D. should

2. I’m looking for some new ______ to put on my smart phone to improve my English pronunciation.

A. tools

B. devices

C. applications

D. technology

3. He feels ______ than last year because his study results are _______.

A. happy/good

B. happier/gooder

C. more happy/better

D. happier/better

4. The woman ______ you have just spoken to is my favourite English teacher.

A. whose

B. whom

C. which

D. when

5. My friend really hoped me to be her _______ in her wedding as we have been closed friend for about twelve years.

A. bride

B. groombride

C. bridesmaid

D. groom maid

6. On the wedding day, the bride and groom are ................. happiest people.

A. an

B. a

C. the

D. X

7. Gender discrimination should be ______ so that everyone has equal opportunities in education.

A. improved

B. eliminated

C. educated

D. forced

8. He _________ we could buy or make reusable bags and leave some bags in our bike for shopping.

A. told us

B. said us

C. told to us

D. says to us

9. We should protect our earth from fossil fuel _____

A. deplete

B. depletion

C. depleted

D. depleting

10. Students should take advantage of modern learning tools.

A. make use of

B. take care of

C. take notes of

D. make fun of

Đáp án

1. C

2. C

3. D

4. B

5. C

6. C

7. B

8. A

9. B

10. A

C. READING (2.5 POINTS)

I. Read the passage and decide if the statements are true (T) or false (F). Write T for true sentences and F for false sentences in the appropriate box. (1.25p)

Each year the top high-school science students in the United States participate in the Westinghouse Science Talent Search. This contest offers a $40,000 college scholarship as its top prize. Last year, with 1,652 students entering, the top prize was won by Adam Ezra Cohen, a 17-year old boy from New York City. Adam won for his invention of an electrochemical paintbrush. This “paintbrush” is an electronic circuit that prints tiny patterns on silicon surfaces – patterns so tiny that 50 words could fit within the width of a human hair. If further developed, the invention could be used to make powerful microchips for computers. Impressive as this invention sounds, it is only one among many for Adam. He already has 152 inventions in total, including a computer cursor that users can move with their eyes.

No

Statements

T/F

1

The American top high-school science students enter the annual Westinghouse Science Talent Search.

2

Last year, Adam Ezra Cohen from New York City won the top prize.

3

His invention is a kind of a normal printer that looks like an ‘paintbrush’.

4

That paintbrush can print 50 patterns on silicon surfaces.

5

One of his invention is a computer cursor that users can move with eyes.

Đáp án

1. T

2. T

3. F

4. F

5. T

II. Read the text carefully and then choose the correct answers. (1,25 points)

One custom that gives insight into people’s history and values is the way they greet one another. There is a wide range of greetings around the world. These range from the common handshake to other strange rituals found in some countries. Let’s take a look at how the simple action of greeting someone differs greatly from place to place. In the United States and Canada, for example, a simple handshake or nod is the norm. The handshake has an interesting origin: it started long ago as a way of showing people that you weren’t carrying a weapon. Shaking the person’s right hand while looking him or her in the eye is the usual method. Handshakes are also common in other parts of the world, including Britain and Russia. In Russia, males grasp other men’s hands very strongly during the handshake. Handshakes are also how most people in New Zealand greet each other. However, the native Maori people of that country display more physical contact: they press their noses together in a sign of trust and closeness. In other countries, such as France and Belgium, hugging and kissing are more common when two people meet. In those cultures, people kiss each other on the cheeks. The number of times varies depending on the particular country. In Saudi Arabia, men might hug and kiss each other (but not a woman) on the cheek. Men will also shake hands with other men there. In some Eastern countries, including Korea and Japan, bowing is the traditional greeting. In Japan, the deeper the bow, the deeper the respect shown. The strangest custom, though, is likely in Tibet. People there opt to stick out their tongue to greet others.

1. What is this reading mainly about ?

A. The importance of handshakes all around the world

B. The origins and histories of various greetings

C. The strangest types of greetings on Earth.

D. The wide range of greeting customs in the world

2. Which of the following sentence is TRUE ?

A. People in Russia, but not England, shake hands

B. The number of times people kiss on the cheek varies

C. In the past, people nodded if they weren’t carrying a weapon

D. You shouldn’t look at people when shaking their hands in the United States

3. How do most people in New Zealand greet each other? -.....................................................

A. With a handshake B. By pressing noses together

C. With a kiss on the cheek D. By sticking cut their tongue

4. Which type of country is NOT mentioned in the reading ?

A. A North American country B. A European country

C. A South American country D. An Asean country

5. What can be inferred about getting customs in Saudi Arabia ?

A. Men shake hands with women when meeting them for the first time

B. It’s not proper for men to kiss women when they meet

C. Women do not kiss other women when they meet

D. Women can kiss men, but men can’t kiss women when they meet.

PART IV: WRITING (3 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it, using the word in capital letters at the end. (0) has been done as an example. (2 p)

1. Some people will interview the new president on TV. (INTERVIEWED)

The new president _________________________________________________

2. Mount Everest is higher than every mountain in the world. (HIGHEST)

Mount Everest________________________________________________________

3. “Open the window please, Linda”, I said. (OPEN)

I told Linda __________________________________________________________

4. The student is from China. He sits next to me in the English class.(WHO)

The student _______________________________________________________

Đáp án

1. The new president will be interviewed on TV

2. Mount Everset is the highest mountain in the world

3. I told Linda to open the window

4. The student who sits next to me in the Enlgish class is from China

II. Topic writing: (1 p) Write a paragraph from 90 to 100 words about the following topic.

Students should not be allowed to use electronic devices in class.

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được file nghe & đáp án của Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 10. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,....được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 2.210
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm