Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 9 Protecting the Environment

Bài kiểm tra 15 phút môn Tiếng Anh Unit 9 lớp 10 Protecting the environment

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 9 Global Success Protecting the environment do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 10 đi kèm đáp án.

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 9: Protecting the environment

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. government

B. borrowing

C. program

D. promotion

2. A. polar

B. land

C. impact

D. animal

3. A. release

B. easy

C. threat

D. increase

Change into the reported speech

4. He said “I have already read this book”.

________________________________________

5. Tom said to his sister “I want to buy a gift for our mother”.

________________________________________

6. Mrs Brown said “Where are they living?"

________________________________________

7. “Do you know the girl over there?" Tom said.

________________________________________

8. Mother said "Nam, why don't you go to bed?”

________________________________________

Choose the correct answer A, B, C or D

9. Jack asked me ____.

A. where do you come from?

B. where I came from

C. where I come from

D. where did I come from?

10. Claire told me that her father ____ a race horse.

A. owns

B. owned

C. owning

D. A and B

11. The last time I saw Linda, she looked very relaxed. She explained she'd been on holiday the ____ week.

A. ago

B. following

C. next

D. previous

12. Sometimes it's better not to buy something new, and buy it ____ instead.

A. used

B. usable

C. use

D. useful

13. Fossil fuels which are non-renewable pollute the air and cause air ____.

A. pollution B. solution C. contaminate D. consumption

14. Recycling provides a method of reducing the amount of waste materials that gets to the landfills - thus ____ it less probable for environmental pollution to take place.

A. making B. doing C. causing D. trying

15. If wastes are thrown ____, they can cause pollution in water, land and air.

A. inappropriately B. disappointingly C. eco-friendly D. favourably

16. Trees not only bring nature to urban areas, but they also help clean the air by absorbing pollutants, ____ oxygen, ____ water, and grow food.

A. to provide - to save B. to provide - save C. providing - saving D. provide - save

17. Air pollution is such a serious ____ that it has been a direct factor in the ____ of millions of people each year.

A. threat - death B. threat - deaths C. threaten - death D. threaten - deaths

18. Sometimes it's better not to buy something new, and buy it ____ instead.

A. used B. usable C. use D. useful

19. He asked the children ____ the river.

A. don't pollute B. if they don't pollute C. not to pollute D. not polluting

20. They asked me how many students ____ in the school.

A. there were B. were there C . there are D. are there

21. Fish and poultry have a much lower impact _____ the environment, and other plant proteins are even less damaging ______ the planet.

A. Ø - for B. on - to C. on - with D. of - to

22. Burning garbage _______ dangerous gases to the environment, and this may lead to global warming.

A. throws B. sends C. emits D. rejects

23. Individually wrapped candy or chocolate causes a lot of trash, _______ fruits and vegetables are healthier and mean less waste.

A. so B. as C. because D. while

24. He told me that _______________________.

A. he participated in the conservation campaign the previous day

B. he has participated in the conservation campaign the previous day

C. he would participate in the conservation campaign yesterday

D. he had participated in the conservation campaign the previous day

25. He asked, “Why did she write the article on conservation?”

He asked why ______________________________.

A. she wrote the article on conservation

B. did she write the article on conservation

C. she had written the article on conservation

D. she has written the article on conservation

-The end-

Đáp án đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 9

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A

2. A

3. C

Change into the reported speech

4. He said that he had already read that book.

5. Tom told his sister that he wanted to buy a gift for their mother.

6. Mrs Brown asked where they were living.

7. Tom asked me if I knew the girl over there.

8. Mother told Nam not to go to bed.

Choose the correct answer A, B, C or D

9 - B; 10 - B; 11 - D; 12 - A; 13 - A; 14 - A;

15 - A; 16 - D; 17 - B; 18 - A; 19 - C; 20 - A;

21 - B; 22 - C; 23 - D; 24 - D; 25 - C;

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 9: Protecting the environment có đáp án. Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 10 Unit 9 Protecting the environment có đáp án tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới.

Xem thêm: Trắc nghiệm từ vựng Tiếng Anh 10 Unit 8: New ways to learn MỚI

Đánh giá bài viết
2 9.924
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 10

    Xem thêm