Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 10 Unit 4 For A Better Community

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 4 For a better community

Nằm trong bộ Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit, Trắc nghiệm tiếng Anh Unit 4 lớp 10 For A Better Community có đáp án dưới đây được biên tập bám sát với chương trình học tại Nhà trường. Tài liệu Tiếng Anh 10 Unit 4 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh lớp 10 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. gone

B. blank

C. sand

D. bent

2. A. shown

B. knit

C. line

D. drink

3. A. elegant

B. thinkable

C. anxious

D. uncle

4. A. bangle

B. plunder

C. sinning

D. canteen

5. A. tongue

B. wonder

C. income

D. ankle

6. A. packed

B. punched

C. pleased

D. pushed

7. A. naked

B. coughed

C. grasped

D. flashed

8. A. increased

B. promised

C. practised

D. caused

9. A. advisedly

B. demanded

C. cured

D. prevented

10. A. considered

B. interviewed

C. interfered

D. recommended

Answer keys:

1.B

2.D

3.A

4.A

5.B

6.C

7.A

8.D

9.C

10.D

II. Choose the best answers to complete the sentences :

1. The children seem to be ................... of working quietly by themselves.

A. ready

B. incapable

C. competent

D. able

2. May I sit here ? - .....................................

A. Yes, I’ve been waiting for long

B. Oh, I’ve just arrived

C. Yes, I’m lonely

D. I’m sorry, the chair is taken

3. It .................. the whole evening but Ann still went out for a run.

A. was raining

B. would rain

C. has rained

D. rains

4. She just had time to put up her umbrella before ......................

A. the rain came down in torrents

B. the rain had come down in torrents

C. the rain coming down in torrents

D. the rain comes down in torrents

5. While he ............. the car, he ................. a big case in the boot.

A. is washing / discovered

B. was washing / discovered

C. washed/ discovered

D. washed / was discovering

6. One major .............. of this area is lack of public transport.

A. advantage

B. disadvantaged

C. disadvantage

D. advantaged

7. The company ................... to donate fifty trucks to help the flooded area.

A. volunteered

B. sponsored

C. forced

D. told

8. When I got to the hospital, she ............... in the waiting room.

A. sat

B. has been sitting

C. was sitting

D. had sat

9. I was born in Scotland but I ............... in Northern Ireland.

A. grew up

B. grow up

C. was growing up

D. had grown up

10. It’s time we ................ this old car and bought a new one

A. will sell

B. had sold

C. have sold

D. sold

11. They’ve done an .................. job in making sure that all the supplies got through.

A. admirable

B. admiring

C. admirous

D. admireful

12. She had a .................. look on her face when I asked her where she was going.

A. surprised

B. puzzled

C. puzzling

D. surprising

13. Jane doesn’t enjoy her job. She’s bored ................. doing the same things every day

A. about

B. of

C. at

D. in

14. Did you enjoy your visit to the art museum ? - ....................................

A. Really not

B. No really

C. Not really

D. Of course I do

15. Certain groups of people are not given work .................. their race or religion

A. in spite of

B. because

C. although

D. because of

16. ................... of the world is growing at an alarming rate.

A. The population

B. Population

C. A population

D. Populations

17. The old people in our village find .................... today a rather confusing business.

A. the life

B. lives

C. life

D. our lives

18. We are determined to ................... racism from our sport.

A. leave

B. destroy

C. eradicate

D. disappear

19. He was really ................. at the thought of going into the office.

A. depressed

B. depressing

C. depressive

D. depressful

20. It is not ............... to stay up late the day before the test

A. advise

B. advice

C. advisable

D. advisability

Answer keys:

1.B

2.D

3.A

4.A

5.B

6.C

7.A

8.C

9.A

10.D

11.A

12.D

13.B

14.C

15.D

16.A

17.C

18.C

19.A

20.C

III. Identify the mistake ( A, B, C, D ) in each sentence:

1. It (A)was the first (B) time we have celebrated (C) our wedding anniversary (D).

2. Furniture makers use glue to hold (A)joints together (B) and sometimes (C) to reinfore it (D)

3. Volunteers who (A) join this charitable (B) organization comes (C) from many parts (D) of the country

Đáp án

1.C had celebrated 2. D them 3.C come)

IV. Choose the best answers to complete the sentences :

1. By working for an international organization, he takes opportunities to have a worldwide network of friends and interact witha variety of people. Theunderlined word has the closest meaning to:

A. relate to

B. communicate with

C. dedicate with

D. roomate with

2. It sounds interesting. How did you get the job ? - ...........................

A. Yes, it was really amazing

B. I received that interesting job in 2014

C. I got it last year

D. just by chance

3. This method seems to be ...................... A lot of students who follow it can improve their pronunciation quickly

A. use

B. useful

C. useless

D. misused

4. Joining in a hand helping your community helps you gain experience .................. many fields such as education, social work and health care.

A. in

B. out

C. during

D. into

5. “While we were having dinner, the phone rang” has the closest meaning to:

A. While the phone was ringing, we had dinner

B. While the phone ringing, we had dinner

C. We were having dinner when the phone rang

D. While the phone was ringing, we having dinner

6. This group of university students had to spend a ................ night preparing stuff for the following day.

A. sleep

B. slept

C. sleepless

D. sleeps

7. He was peaceful man and .............. all form of violence

A. for

B. with

C. again

D. against

8. Your job is likely include welcoming guests and receiving .............. for our Charity Center

A. donate

B. donations

C. donors

D. donated

9. This figure became interested in politics and .............. to leave his first university for protesting

A.force

B. forced

C. was forcing

D. was forced

10. He continued to fight against the ruling government which was extremely cruel. The underlined word has the closest meaning to:

A. structure

B. struggle

C. find

D. discover

11. At first, her superiors tried to discourage her from leaving the convent, but in the end they ................ to let her go.

A. agreed

B. was agreeing

C. to agree

D. agreeing

12. After taking part in in public activities in their community, they realized that they had been ignorant or ............. before

A. narrow-minded

B.large-minded

C.full-minded

D. thin-minded

13. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. island

B. plan

C. bank

D. pretend

14. We were travelling through the forest when we ................a python.

A. face

B. was facing

C. faced

D. was faced

15. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. understand

B. expand

C. England

D.sand

16. Do you get .............. if you have to work overtime ?

A. annoy

B. to annoy

C. annoying

D. annoyed

17. Choose the answer which needs correcting:

Do like playing computer games or are you tiring of them

18. Choose the answer which needs correcting:

We are pretty scary because we were skidding and went off the road into a ditch

19. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. accident

B. prevent

C. attachment

D. encouragement

20. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. prolong

B. song

C. among

D. strong

Answer keys:

1.B

2.D

3.B

4.A

5.C

6.C

7.D

8.B

9.D

10.B

11.A

12.A

13.C

14.C

15.C

16.D

17.C

18.B

19.B

20.C

Download đề thi và đáp án tại: Bài tập tiếng Anh Unit 4 lớp 10 For a better community có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Một số tài liệu để học tốt Tiếng Anh lớp 10 khác:

Đánh giá bài viết
4 3.563
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm